Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă îți place pizza, darvrei să ții post în perioada următoare, află că există o mulțime de rețete de pizza cu ingrediente de post. Una dintre acestea este rețeta de pizza cu ciuperci și ardei, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Blatul de pizza se prepară în cel mai simplu mod / Shutterstock

Rețetele de pizza ies foarte gustoase, indiferent de combinația ingredientelor pentru topping. Însă combinația dintre ciuperci cu ardei și sosul de roșii este absolut delicioasă, chiar și fără celebrele brânzeturi adăugate.

Citește și

Poți face diferite combinații de ingrediente și pentru pizza de post. Sunt o mulțime de legume care se pot asocia armonios cu sosurile de roșii și blatul crocant de pizza. Dacă dorești și un topping de brânză, poți apela cu succes la cașcavalurile de post sau la tofu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de pizza marinara, considerată cea mai simplă rețetă de pizza. În continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pizza cu ciuperci și ardei.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului de pizza. Acesta are nevoie de un timp de frământare și un alt timp de dospire. În intervalul de timp cât se dospește aluatul, poți pregăti ingredientele pentru topping.

Cum prepari aluatul pentru pizza cu ciuperci și ardei

Pune drojdia cu zahărul într-un bol și amestecă-le până când se diluează. Adaugă puțină apă caldă și omogenizează compoziția. Apoi lasă maiaua de drojdie să se odihnească pentru 10 minute sau până când își mărește volumul și se formează bule de aer la suprafață.

Pune făina trecută prin sită în bolul de frământare și amestec-o cu sarea. Formează o adâncitură la mijlocul acestui amestec și adaugă acolo drojdia activată. Apoi toarnă câte puțină apă caldă și câte puțin ulei, în tot acest timp amesteci maiaua de drojdie cu făina din vas.

Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină până când nu mai este lipicios și devine compact. Pune din nou aluatul în bol și acoperă bolul cu un ștergar umezit cu apă fierbinte. Lasă aluatul la dospit până când își dublează volumul.

Cantitatea de aluat este calculată pentru 2 pizza cu diametrul de 34-35 cm.

Cum pregătești ingredientele pentru topping

Curăță ciupercile de impurități, șterge-le cu prosoape de hârtie umezite și taie-le în felii grosiere. Curăță ardeii și taie-i în fâșii. Curăță usturoiul și toacă-l rondele. Clătește frunzele de busuioc, scurge-le și toacă-le mărunt. Decojește roșiile și toacă-le în cuburi.

Pentru a prepara toppingul pentru pizza cu ciuperci și ardei adaugă două linguri de ulei într-o tigaie și așază tigaia pe flacăra aragazului. Când uleiul este încins, adaugă rondelele de usturoi și câteva frunze de busuioc. Amestecă-le bine prin ulei pentru a se aromatiza.

Apoi adaugă ardeii și amestecă-imușor prin ulei pentru aproximativ un minut. Transferă-i într-o sită la scurs.

Apoi adaugă în tigaie ciupercile și călește-le pentru aproximativ 2 minute. Amestecă-le cu o spatulă pentru a se pătrunde uniform. Transferă-le și pe acestea în sită, să se scurgă.

Acum adaugi în tigaie și roșiile tocate, împreună cu restul de frunze de busuioc. Presară sare și piper și amestecă ingredientele timp de 4-5 minute. Nu prepara sosul de roșii la tigaie în exces, ci doar cât să se aromatizeze. Poți folosi sos de roșii pentru pizza de la borcan, dacă îl ai în cămară.

Cum formezi și coci pizza cu ciuperci și ardei

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Împarte aluatul în două părți aproximativ egale. Întinde cele două părți de aluat pentru pizza în două foi circulare, cu diametrul aproximativ de 34-35 cm.

Unge aluaturile cu sosul de roșii, lăsând marginile libere de aproximativ 1 cm. Deasupra sosului adaugă ciupercile și ardeii.

Pune tăvile în cuptor și coace pizza pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius, sau până când aluatul devine crocant pe margini.

Lasă pizza să se răcorească ușor, apoi o poți savura cu ketchup, sau cu un alt sos de roșii aromat.

Dacă mai dorești și alte rețete de pizza cu legume, mai poți încerca și rețeta de pizza cu vinete și mozzarella.

Citește și
Pizza cu ciuperci și ardei porționată pe hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Pizza cu ciuperci și ardei decorată cu frunze de busuioc
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Blat de pizza uns cu sos de roșii
+1
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Bella Santiago, sărbători fără soț. Ce a spus la plecarea lui Nicu Grigore la Survivor
Bella Santiago, sărbători fără soț. Ce a spus la plecarea lui Nicu Grigore la Survivor
Bella Santiago, sărbători fără soț. Ce a spus la plecarea lui Nicu Grigore la Survivor
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide