Ghiveci de legume cu orez. Rețetă pentru o masă delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că piața abundă de legume pline de savoare și culoare, îți recomandăm, pentru o masă delicioasă, o rețetă de ghiveci de legume cu orez.

Ghiveci de legume cu orez în bol cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Orezul poate fi preparat separat sau împreună cu legumele / Shutterstock

Ghiveciul este preparatul care adună în conținutul lui toată savoarea legumelor, adăugate din belșug. Este plin de gust, dar și de sănătate, pentru că legumele la rândul lor sunt pline de vitamine și minerale. Poți adăuga într-un astfel de preparat toate legumele de sezon sau pe cele preferate. Cu cât sunt mai diferite și mai colorate, cu atât gustul va fi mai delicios, iar aspectul mai apetisant. În plus, legumele colorate au un aport crescut de vitamine, după cum ne asigură specialiștii în nutriție.

Citește și

Ghiveciul de legume poate fi conservat și pentru sezonul rece, când nu mai găsim pe piață toate legumele preferate – descoperă aici rețeta. În continuare te invităm să-ți notezi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de ghiveci de legume cu orez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Prepararea ghiveciului nu necesită mult timp, însă nu putem spune același lucru și despre pregătirea ingredientelor. Lista de legume fiind mai bogată, vei petrece mai mult timp curățându-le decât preparându-le. În schimb, garnitura de orez necesită foarte puține ingrediente și se prepară într-un timp mai scurt.

Cum prepari rețeta de ghiveci de legume cu orez

Începe cu pregătirea vinetei care necesită spălare, ștergere și tocare în cuburi. Pune cuburile de vânătă pe un plan de lucru și presară sare peste ele. Lasă-le să se deshidrateze pentru aproximativ 10-15 minute să poată elimina din lichidul cu gust amărui.

Între timp pune o oală cu apa la fiert. Apoi ocupă-te de ceapă și de usturoi pe care le cureți le clătești cu apă rece și le toci mărunt.

Pune și uleiul la înfierbântat într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le pentru a se căli ușor. Presară și puțină sare pentru a se înmuia mai rapid și a-și potența gustul și călește-le doar până când își schimbă ușor culoarea.

Continuă cu pregătirea morcovilor și a rădăcinii de pătrunjel, pe care le cureți, le clătești și le toci mărunt. Apoi le adaugi în tigaia cu ceapă și usturoi. Amestecă  bine toate ingredientele, apoi adaugă 1-2 linguri din apa fierbinte, pentru a nu se arde.

Presează cuburile de vinete cu prosoape de hârtie pentru a absorbi din lichidul lăsat de acestea în urma deshidratării. Apoi adaugă-le în cratiță.

Clătește și dovlecelul, șterge-l cu un prosop și toacă-l în cuburi. Adaugă-l și pe acesta în cratița cu legume. Ultimii rămân ardeii care au un timp scurt de preparare. Clătește-i, curăță-i și toacă-i în bucăți mai mari, apoi adaugă-i peste celelalte ingrediente. Adaugă și apă fierbinte cât să fie bine acoperite toate legumele. Lasă-le să fiarbă până când sunt bine pătrunse toate, apoi adaugă roșiile decojite și tocate în cuburi. Presară și condimentele și mai fierbe ghiveciul de legume pentru maxim 15 minute.

Cum prepari garnitura

Pentru a prepara garnitura pentru ghiveci de legume cu orez, pune orezul la fiert în apă respectând proporția de 1:3. Adaugă sare și piper, după gust, iar spre final de fierbere, când orezul absoarbe toată apa, adaugă uleiul sau untul și amestecă ușor.

După stingerea focului, acoperă vasul cu orez cu un capac și mai lasă orezul să se mai hidrateze timp 10 minute. Apoi poți servi deliciosul preparat, alături de o salată verde sau una de murături.

Descoperă și rețeta de ratatouille la cuptor. Este o rețetă franțuzească de ghiveci din legume.

Citește și
Ghiveci de legume cu orez
Galerie foto

Galerie foto

Bol cu amestec de legume
Ghiveci de legume cu orez în bol cu furculiță
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry în bol, alături de o sticlă de ulei, un borcan cu boabe de fasole și două recipiente u sare și piper
Galerie foto
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Mâncare de ștevie cu orez în farfurie albă
Galerie foto
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide