Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Această limonadă cu ghimbir și mentă este o băutură ideală pentru a te răcori în zilele calde, oferind un amestec perfect de acrișor, dulce și picant. Aromele proaspete de mentă și ghimbir completează perfect gustul clasic al limonadei.
Galerie foto
Pe lângă gust delicios, aromă și efect revigorant, această limonadă aduce și un aport de sănătate organismului. Lămâile sunt sursa principală de suc în această rețetă, oferind un gust proaspăt și acrișor, bogat în vitamina C. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și digestive.
Pe lângă cele trei ingrediente mai ai nevoie și de apă care ajută la diluarea sucului de lămâie și a siropului de ghimbir, creând o băutură răcoritoare. Iar mierea folosită ca îndulcitor natural, adaugă un gust delicat și plăcut, echilibrând aciditatea lămâilor și efectul picant al ghimbirului.
Tot în această perioadă mai poți prepara și varianta de limonadă cu pepene roșu, plină de savoare și culoare. Dar nu ezita să prepari și cu delicioasa rețetă de limonadă cu ghimbir și mentă pe care ți-o oferim detaliată mai jos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti ghimbirul care necesită un timp de procesare termică pentru a-și degaja aroma. Curăță ghimbirul de coajă și taie-l în felii subțiri sau răzuiește-l pentru a elibera aroma mai ușor.
Într-o crăticioară mică, pune la fiert ghimbirul cu 200 ml de apă. Lasă să fiarbă timp de 5-10 minute până când apa capătă o culoare galbenă și aroma ghimbirului este puternică. Ia crăticioara de pe foc, adaugă și o parte din frunzele de mentă și acoperă crăticioara cu un capac. Lasă siropul să se răcească.
Descoperă și cum poți să prepari ghimbir cu lămâie și miere la borcan, un adevărat elixir pentru sănătate.
Cum prepari limonadă de ghimbir și mentă
Stoarce sucul din cele 4 lămâi, folosind ustensila specială sau un storcător electric. Strecoară sucul pentru a elimina semințele și pulpa excesivă.
Într-o carafă mare, amestecă sucul de lămâie cu siropul de ghimbir (strecurând ghimbirul dacă nu vrei bucăți în limonadă).
Adaugă mierea și amestecă bine până când aceasta se dizolvă complet.
Toarnă restul de apă (aproximativ 800 ml) și amestecă bine. Adaugă și celelalte frunze de mentă proaspătă și cuburi de gheață, dacă dorești limonada foarte rece.
Servește limonada rece, garnisită cu felii de lămâie, rondele de ghimbir și frunze de mentă pentru un aspect plăcut.
Este delicioasă, răcoroasă și hidratantă.
Descoperă și care este cel mai bun ceai pentru a reduce inflamația din organism. Această băutură este recomandată sănătatea organismului, îmbunătățirea digestiei și pentru a ameliora congestiile.
Galerie foto