Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Dacă îți plac supele de legume, dar le dorești mai bogate în ingrediente, încearcă rețeta italiană de supă Minestrone. Este foarte gustoasă și hrănitoare, dar și foarte sățioasă. Nu mai ai nevoie nici de pâine, dar nici de felul doi la masă.
Galerie foto
Supa nu are o rețetă precisă, se prepară din multe legume cu paste sau orez. Poți folosi legume de sezon sau legume congelate. Le poți combina după propriul gust. Tot după gust poți adăuga și condimente, dar și verdețuri. În hipermarketuri și în magazinele alimentare poți pachete cu legume congelate, speciale pentru această supă. Ca și tip de paste poți opta pentru cele scurte.
Supa este foarte deasă, pentru că raportul apă/legume este aproape de 1/1. Este ideală și pentru perioadele de post. Iar în afara acestor perioade, poți adăuga în supă și puțină șuncă crud-uscată, iar în timpul servirii poți garnisi supa cu parmezan răzuit.
Descoperă și un articol cu 5 rețete de supe din legume. Sunt rețete pline de savoare și vitamine. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă de supă italiană din legume cu paste, denumită Minestrone.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună toate legumele din listă pe masa de lucru și începe să le pregătești. Acestea necesită curățare, spălare și scurgere. Apoi le vei toca în bucăți de mărimea aproximativă a pastelor folosite. Pune bucățile de legume în apă foarte rece pentru a se menține crocante. Apa rece va ajuta legumele să se mențină mai crocante, chiar și după fierbere.
Cum prepari supa Minestrone
Pune la fiert 2,5 litri de apă, într-o oală încăpătoare. Când apa începe să clocotească adaugă o linguriță de sare. Amestecă intens cu o spatulă pentru a se dizolva sarea.
În același timp în care apa fierbe, pune și uleiul la încins într-o cratiță sau într-o tigaie wok. Adaugă în el mai întâi ceapa și usturoiul, apoi țelina apio și morcovii. Călim legumele pentru 2-3 minute sau până când încep să se pătrundă ușor. Folosește o spatulă și amestecă ingredientele pentru a se căli uniform.
Urmează să adaugi dovlecelul și ardeii. Lasă-i și pe aceștia să se prepare pentru 2 minute, amestecându-i ușor cu celelalte legume prin uleiul încins. Ultimele dintre legumele adăugate sunt legumele congelate și roșiile tocate. Completează cu apă fierbinte, și adaugă pastele scurte.
Mai lasă delicioasa supă italiană Minestrone la fiert pentru 12-15 minute. Nu uita să adaugi în acest timp și crenguța de cimbru, și să potrivești gustul cu sare și piper.
După stingerea focului poți adăuga frunzele de busuioc și de pătrunjel verde, tocate mărunt.
Pentru un plus de prospețime mai poți adăuga verdeață tocată mărunt și în timpul servirii supei. Iar opțional, poți adăuga și suc de lămâie, dacă dorești un gust mai acrișor.
Descoperă și o rețetă de supă de conopidă și varză de Bruxelles. Este o supă cu o combinație gustoasă și sănătoasă de ingrediente.
Galerie foto