Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru a profita la maxim de bunătatea legumelor de toamnă, combină-le în cât mai multe preparate. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă de conopidă și varză de Bruxelles.

Publicat: 8 noiembrie 2022, 08:00
Porție de supă de conopidă și varză de Bruxelles în bol alb cu dungă albastră, alături de pâine și un borcan cu cremă de brânză
Galerie foto

Galerie foto

Cea mai bună porție de supă este atunci când o servești imediat după stingerea focului / Shutterstock

Atunci când aduni în același preparat savoarea mai multor legume de pe piață, te poți bucura de un plus de gust, dar și de sănătate. Cu cât adaugi mai multe legume de culori diferite într-un preparat, cu atât explozia de vitamine este mai mare. Chiar dacă prin procesul termic se mai diminuează din proprietățile acestora, adunate la un loc tot ofertante sunt. Fiecare legumă în parte are de oferit organismului o serie de beneficii pentru sănătate.

Citește și

Varza de Bruxelles este adesea ocolită în piață sau în magazinele alimentare. Acest fapt se datorează, fie lipsei cunoștințelor despre proprietățile ei, fie din necunoaștere a modurilor de gătire. Sau poate gustul acesteia nu este foarte plăcut. Însă, nu este necesar să fie gătită separat, ci mai degrabă combinată cu alte legume. Ca și conopida și varza de Bruxelles poate fi preparată la tigaie, gratinată la cuptor, sau murată. Vezi aici cum se prepară rețeta de Varză de Bruxelles murată. Iar mai jos, poți urmări rețeta supei de varză cu conopidă, pentru a o prepara și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Curăță toate legumele din listă, clătește-le și toacă-le, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul. Toate legumele au timp scurt de gătire și este ideal să le ai pregătite atunci când va fi timpul să le adaugi în supă.

Pași necesari pentru rețeta de supă de conopidă și varză de Bruxelles

Ceapa o toci mărunt, morcovul și țelina apio sub formă de rondele sau fâșii, conopida o tai în sferturi de buchețele, iar varza de Bruxelles o tai în jumătăți sau sferturi. Când ai toate legumele gata, așază oala pe flacăra aragazului și adaugă apa la fiert. Adaugă și o linguriță de sare.

Într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului, adaugă uleiul de măsline. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă ceapa tocată, rondelele de morcov și pe cele de țelină. Amestecă-le prin uleiul înfierbântat pentru 3-4 minute, atât cât să se pătrundă ușor și să-și degaje aromele. Apoi adaugă boabele de mazăre, bucățile de conopidă și pe cele de varză și amestecă-le ușor cu legumele călite.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de curry de năut și conopidă, perfectă ca fel principal, alături de supă.

Pune toate ingredientele din tigaie în oala cu apă și fierbe-le pentru 10-12 minute. Adaugă roșiile tocate și mai fierbe ingredientele pentru alte 10-12 minute. Adaugă și frunzele de țelină cu tot cu tulpini, fără a le toca. Doar le speli foarte bine și le adaugi întregi.

Acestea vor aromatiza plăcut supa și îi vor oferi și un plus de gust acrișor. Potrivește gustul supei cu sare și piper, dar și cu boia dulce și iute.

După stingerea focului, adaugă pătrunjel verde tocat în delicioasa supă de conopidă și varză de Bruxelles.

Savureaz-o ușor fierbinte, pentru a te bucura maxim de aroma ei. Cea mai bună porție de supă este atunci când o servești imediat după stingerea focului. Iar pentru data viitoare când vrei să mai prepari o supă, pune pe lista de așteptare rețeta de supă cremă de conopidă cu praz.

Citește și
Bol alb cu supă de conopidă și varză de Bruxelles
Galerie foto

Galerie foto

Porție de supă de conopidă și varză de Bruxelles în bol alb cu dungă albastră, alături de pâine și un borcan cu cremă de brânză
Vas alb cu supă din multe legume printre care morcov și conopidă
Bucâți de conopidă, varză de Bruxelles și rondele de morcovi
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Supă de cartofi cu morcovi și tăiței în bol rustic
Galerie foto
Supă de cartofi cu morcovi și tăiței. Confortul simplu al unei mese calde
Supă de cartofi cu morcovi și tăiței. Confortul simplu al unei mese calde
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
Galerie foto
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide