Gnocchi alla romana. Rețetă de crochete din parmezan cu griș, la cuptor

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Știm deja că rețetele italiene cuceresc atât prin gust cât și prin simplitatea preparării, așa că nu ezităm să poposim în bucătăria italiană pentru inspirație. De data aceasta îți propunem să încerci rețeta Gnocchi alla romana.

Gnocchi alla romana într-un vas alb
Crochetele se așază în rânduri ușor suprapuse / Shutterstock

Este o rețetă savuroasă de crochete preparate din griș cu lapte sărat, amestecat cu parmezan, unt și gălbenușuri de ouă. Compoziția rezultată se întinde într-o foaie și se formează discuri din ea, cu ajutorul unui pahar. Discurile se prepară la cuptor, gratinate tot cu parmezan răzuit. Crochetele sunt delicioase servite simple, așa cum sunt preparate. Iar parmezanul se poate înlocui din compoziția acestora, cu altă brânză fermă, bună de răzuit.

Citește și

Rețeta este tradițională din regiunea Lazio și nu are nimic în comun cu celebrii gnocchi de cartofi. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu delicioșii gnocchi alla romana.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a fierbe compoziția de griș cu lapte, pregătește toate ingredientele necesare aluatului pentru gnocchi. Mai întâi dă parmezanul pe răzătoare. Apoi taie untul în cuburi și separă cele două gălbenușuri de albușuri.

Când ai ingredientele pregătite, poți pune laptele la fiert, într-o oală cu baza dublă. Adaugă și un praf de sare și fierbe laptele până la primele clocote. Setează intensitatea flăcării aragazului la minim și adaugă grișul în ploaie, peste lapte. Amestecă energic cu un tel în timp ce adaugi grișul pentru a nu se crea cocoloașe.

Fierbe grișul cu lapte până când capătă textura unei budinci mai consistente. Apoi stinge flacăra aragazului și lasă grișul cu lapte să se răcorească timp de 10-12 minute.

După ce s-a mai răcit, încorporează pe rând: untul tăiat în cuburi, parmezanul răzuit, cele două gălbenușuri și un praf de piper. Amestecă bine toate aceste ingrediente. Vei obține aluat compact și ușor ferm. Împachetează aluatul în folie și pune-l la rece pentru cel puțin o oră.

Cum formezi și prepari gnocchi alla romana

După expirarea timpului în care ai lăsat preparatul la rece, scoate aluatul pe masa de lucru și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întinde aluatul de griș cu parmezan într-o foaie de aproximativ 2 cm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Cu un decupator metalic sau cu un pahar cu diametrul de 7-8 cm, decupează discuri din aluat.

Ia un vas termorezistent și unge interiorul cu unt. Așază la baza vasului discurile din parmezan cu griș, în rânduri ușor suprapuse. Stropește-le cu unt topit și ușor răcit pe toată suprafața și presară deasupra parmezan răzuit.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace crochetele de parmezan cu griș pentru aproximativ 20 de minute. Nu le coace în exces, ci atât cât să se înmoaie și să se rumenească frumos la suprafață.

După coacere, lasă delicioșii gnocchi alla romana să se răcorească timp de 10-12 minute. Astfel, untul topit din vas va fi absorbit de crochete și vor deveni ușor cremoase în interior.

Tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci și rețeta de spaghete aglio e olio, simplă, dar tare gustoasă.

Citește și
Crochete de parmezan cu griș coapte în vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Trei Gnocchi alla romana pe o farfurie
Femeie decupând discuri din aluat de parmezan cu griș
Gnocchi alla romana într-un vas alb
+1
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de Minestrone
Galerie foto
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Tiramisu cu căpșuni porționat pe farfurie și pe un platou cu picior
Galerie foto
Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară
Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară
Lasagna cu spanac și brânzeturi secționată în vasul de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto
Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos
Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Economist, despre măsurile de austeritate: M-aș fi bucurat ca primele tăieri să fie subvențiile partidelor
Economist, despre măsurile de austeritate: M-aș fi bucurat ca primele tăieri să fie subvențiile partidelor
Economist, despre măsurile de austeritate: M-aș fi bucurat ca primele tăieri să fie subvențiile partidelor
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Fiica lui Eminem a vorbit despre lupta dusă în tăcere de tatăl ei: Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide