Gnocchi alla romana. Rețetă de crochete din parmezan cu griș, la cuptor

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Știm deja că rețetele italiene cuceresc atât prin gust cât și prin simplitatea preparării, așa că nu ezităm să poposim în bucătăria italiană pentru inspirație. De data aceasta îți propunem să încerci rețeta Gnocchi alla romana.

Gnocchi alla romana într-un vas alb
Crochetele se așază în rânduri ușor suprapuse / Shutterstock

Este o rețetă savuroasă de crochete preparate din griș cu lapte sărat, amestecat cu parmezan, unt și gălbenușuri de ouă. Compoziția rezultată se întinde într-o foaie și se formează discuri din ea, cu ajutorul unui pahar. Discurile se prepară la cuptor, gratinate tot cu parmezan răzuit. Crochetele sunt delicioase servite simple, așa cum sunt preparate. Iar parmezanul se poate înlocui din compoziția acestora, cu altă brânză fermă, bună de răzuit.

Citește și

Rețeta este tradițională din regiunea Lazio și nu are nimic în comun cu celebrii gnocchi de cartofi. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu delicioșii gnocchi alla romana.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a fierbe compoziția de griș cu lapte, pregătește toate ingredientele necesare aluatului pentru gnocchi. Mai întâi dă parmezanul pe răzătoare. Apoi taie untul în cuburi și separă cele două gălbenușuri de albușuri.

Când ai ingredientele pregătite, poți pune laptele la fiert, într-o oală cu baza dublă. Adaugă și un praf de sare și fierbe laptele până la primele clocote. Setează intensitatea flăcării aragazului la minim și adaugă grișul în ploaie, peste lapte. Amestecă energic cu un tel în timp ce adaugi grișul pentru a nu se crea cocoloașe.

Fierbe grișul cu lapte până când capătă textura unei budinci mai consistente. Apoi stinge flacăra aragazului și lasă grișul cu lapte să se răcorească timp de 10-12 minute.

După ce s-a mai răcit, încorporează pe rând: untul tăiat în cuburi, parmezanul răzuit, cele două gălbenușuri și un praf de piper. Amestecă bine toate aceste ingrediente. Vei obține aluat compact și ușor ferm. Împachetează aluatul în folie și pune-l la rece pentru cel puțin o oră.

Cum formezi și prepari gnocchi alla romana

După expirarea timpului în care ai lăsat preparatul la rece, scoate aluatul pe masa de lucru și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întinde aluatul de griș cu parmezan într-o foaie de aproximativ 2 cm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Cu un decupator metalic sau cu un pahar cu diametrul de 7-8 cm, decupează discuri din aluat.

Ia un vas termorezistent și unge interiorul cu unt. Așază la baza vasului discurile din parmezan cu griș, în rânduri ușor suprapuse. Stropește-le cu unt topit și ușor răcit pe toată suprafața și presară deasupra parmezan răzuit.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace crochetele de parmezan cu griș pentru aproximativ 20 de minute. Nu le coace în exces, ci atât cât să se înmoaie și să se rumenească frumos la suprafață.

După coacere, lasă delicioșii gnocchi alla romana să se răcorească timp de 10-12 minute. Astfel, untul topit din vas va fi absorbit de crochete și vor deveni ușor cremoase în interior.

Tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci și rețeta de spaghete aglio e olio, simplă, dar tare gustoasă.

Citește și
Crochete de parmezan cu griș coapte în vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Trei Gnocchi alla romana pe o farfurie
Femeie decupând discuri din aluat de parmezan cu griș
Gnocchi alla romana într-un vas alb
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de Minestrone
Galerie foto
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Tiramisu cu căpșuni porționat pe farfurie și pe un platou cu picior
Galerie foto
Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară
Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară
Lasagna cu spanac și brânzeturi secționată în vasul de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto
Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos
Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide