Mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pentru momentele dulci ale zilei
Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni. Sunt perfecte și pentru un platou cu prăjituri festive.
Galerie foto
Mini tartele nu se prepară greu, dar sunt necesare forme speciale de copt. Sunt puțin meticuloase pentru că te vei ocupa de fiecare în parte. Aluatul este unul clasic cu unt și făină, iar crema de mascarpone se prepară cu ciocolată albă. Se poate înlocui și cu o cremă de vanilie clasică, dacă o preferi pe aceasta. Căpșunile le adaugi proaspete, pentru un plus de culoare și savoare, dar și pentru un aspect spectaculos.
Pe lângă căpșuni mai poți adăuga și alte fructe, dacă dorești un contrast de gusturi și de culori. Iar dacă nu ai timp de copt crustele pentru mini tarte, poți apela la blatul clasic din biscuiți cu unt. Descoperă aici o rețetă de mini tarte cu lămâie și fructe. În continuare poți urmări rețeta mini tartelor cu mascarpone și căpșuni, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru crusta mini tartelor. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, un alt timp lăsare a aluatului la rece, apoi coacere. Între timp, poți prepara și crema de mascarpone, pe care o vei lăsa la rece până când se răcesc și crustele de mini tarte.
Cum prepari aluatul de mini tarte cu mascarpone și căpșuni
Pentru a prepara aluatul de mini tarte, pune într-un bol făina și amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Adaugă oul și untul rece, tăiat în cuburi. Frământă rapid ingredientele până când ai obținut un aluat ușor sfărâmicios.
Acoperă aluatul cu folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împarte aluatul în opt părți aproximativ egale. Întinde-le pe rând, pe masa presărată cu făină, în foi rotunde de 3-4 mm grosime. Apoi modelează-le în interiorul formelor de mini tarte.
Punem formele la cuptor și coace crustele de mini tarte pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.
Descoperă aici și cum prepari aluat foietaj în casă.
Cum prepari crema de mascarpone
Pune 300 ml de smântână lichidă la încălzit, pe baie de aburi. Adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici sau răzuită. Folosește o spatulă și amestecă continuu până când ciocolata este topită și compoziția compactă. Lasă compoziția de ciocolată albă să se răcească, apoi o amesteci cu mascarponele.
Restul de smântână pentru frișcă o mixezi bine împreună cu zahărul pudră, până când capătă fermitate. Apoi adaugi treptat, frișca fermă în crema de mascarpone cu ciocolată albă. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.
Umple crustele de mini tarte cu mascarpone și căpșuni și pune-le la rece pentru cel puțin o oră. Sunt mai delicioase reci și mai revigorante.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari o rețetă asemănătoare, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură.
Galerie foto