Întrucât năutul este deja preparat, dacă îl folosești din conservă, nu mai ai de făcut decât să prepari un sos de roșii delicios. Chiar dacă folosești roșii conservate la borcan, pentru a obține un sos delicios și consistent, mai sunt necesare câteva ingrediente.

Cum prepari năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi

Scurge năutul din conservă și clătește-l cu apă rece. Lasă-l într-o sită, la scurs și prepară sosul de roșii.

Începe prin a curăța ceapa, usturoiul și morcovii. Spală legumele curățate și scurge-le. Apoi toacă ceapa în solzișori și dă pe răzătoare usturoiul și morcovul.

Pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Adaugă ceapa tocată și las-o să se călească timp de 1-2 minute, amestecând-o continuu. Adaugă odată cu ceapa și un cățel de usturoi. Când ceapa devine sticloasă, adaugă morcovul răzuit și mai călește ingredientele pentru 1-2 minute, amestecându-le. Lasă-le să se pătrundă ușor, atât cât să-și degaje bine aromele în uleiul încins.

Apoi adaugă sosul concentrat de roșii și completează cu o ceașcă mică de apă. Toacă și 3-4 frunze de busuioc și adaugă-le în sos, pentru a-l aromatiza plăcut. Mai adaugă și crenguțele de cimbru, apoi ghimbirul răzuit și doi căței de usturoi răzuiți. Lasă sosul de roșii să fiarbă la foc de intensitate mică pentru aproximativ 7-8 minute. Gustă sosul și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Adaugă boabele de năut, bine scurse, în sosul de roșii. Mai fierbe delicioasa mâncare de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi pentru aproximativ 7-8 minute.

Savurează o porție de mâncare caldă, decorată cu pătrunjel verde. O poți servi simplă, sau alături de o garnitură de orez.

Dacă mai dorești și alte rețete simple și rapide, de post, mai poți prepara și rețeta de curry de năut și conopidă.