Începe cu pregătirea ingredientelor pentru rețeta de pască. Scurge bine brânza de zer și separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le 30 de minute la temperatura camerei.

Pune stafidele la hidratat în rom, iar făina cu praful de copt trece-le prin sită. Răzuiește fin coaja de la o lămâie. Unge cu unt interiorul unei forme de copt cu diametrul de 24-25 cm.

Cum prepari și coci pască pufoasă fără aluat

Înainte de a da start amestecării ingredientelor pentru compoziția de pască, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste brânza scursă și amestecă bine până la omogenizare.

Adaugă smântâna grasă și din nou omogenizează compoziția. Adaugă și gălbenușurile, apoi încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și grișul. Scurge stafidele după hidratare și adaugă-le în compoziția pentru pască. Amestecă ingredientele cu o spatulă, cu mișcări circulare, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.

Introdu mixerul în albușuri și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă puțin câte puțin din restul de zahăr pudră cu aromă de vanilie, în timp ce amesteci energic. Continuă să amesteci până când vei obține o bezea fermă.

Îți dai seama că bezeaua este fermă atunci când aceasta va rămâne fixată pe pereții bolului, dacă încerci să-l întorci invers.

Încorporează puțin câte puțin din bezea în compoziția cu brânză, amestecând ușor cu spatula. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a menține compoziția aerată, așa cum procedezi și pentru rețeta de pandișpan. După ce ai obținut o compoziție omogenă, întinde-o în forma de copt unsă din belșug cu unt. Nivelează-i suprafața și pune tava în cuptorul încălzit.

Coace delicioasa pască pufoasă fără aluat pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Este coaptă când exteriorul este bine rumenit. După coacere, las-o să se răcească bine în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou de servire. Porționeaz-o doar după răcirea completă.

Dacă vrei și o rețetă de cozonac mai interesantă, îți recomandăm să încerci rețeta de cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară.