Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză este perfectă pentru masa de Paște. Cu o consistență cremoasă, aromată și potrivit de dulce, este desertul care completează într-un mod savuros masa de sărbătoare.

Pască fără aluat din 500 g brânză
Pentru a aromatiza pasca se adaugă coajă de lămâie sau portocală / Shutterstock

Pasca nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște. Dacă vrei o rețetă simplă care se prepară rapid, varianta fără aluat din 500 g de brânză este ceea ce cauți.

Poți să modifici cantitatea de zahăr, în funcție de cât de acră este brânza, dar și de cât de dulce vrei tu să fie pasca. O poți servi caldă, dar este la fel bună și rece.

Pasca fără aluat din 500 g de brânză se păstrează la frigider, de preferat într-un recipient acoperit pentru a nu absorbi mirosurile din frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Ingrediente

Pască fără aluat este o variantă simplificată și rapidă de pască, care se pregătește într-un vas sau tava de copt și nu necesită pregătirea unui aluat separat. Iată o rețetă simplă de pască fără aluat folosind 500 g de brânză:

Mod de preparare

Se unge o formă de copt cu unt sau folosește hârtie de copt pentru a acoperi baza și marginile formei. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Cum prepari rețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză

Într-un bol mare, se mixează brânza de vaci sau brânza dulce cu ouăle bine bătute. Se adaugă zahărul treptat și se continuă mixarea până se încorporează bine.

Apoi se adaugă smântâna sau iaurtul gras și coaja rasă de lămâie sau portocală. Dacă se dorește se poate adăuga și esență de vanilie pentru aromă și stafide pentru textură și dulceață.

Se toarnă compoziția rezultată în forma pregătită și se nivelează suprafața cu o spatulă. Se pune forma în cuptorul preîncălzit și se coace pasca fără aluat timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când devine aurie și fermă la atingere.

După aceea, se scoate pasca fără aluat din cuptor și se lasă să se răcească în formă pentru câteva minute. Apoi, se scoate din formă și se lasă să se răcească complet pe un grătar.

Trucuri pentru cea mai gustoasă pască fără aluat

Pască fără aluat este un desert delicios și potrivit pentru sărbătorile de Paște. Primul pas pentru a obține preparatul perfect este să alegi brânza potrivită.

Aceasta trebuie să fie proaspătă și cremoasă. Gustul să nu trebuie să nici prea acru, nici prea sărat.

Ouăle folosite trebuie să fie și ele proaspete, pentru a conferi compoziției o textură fină. Pentru o pască foarte cremoasă adaugă și smântână sau iaurt gras.

Pentru a-i da un plus de savoare, poți adăuga coajă rasă de lămâie sau de portocală în compoziție. De asemenea, esența de vanilie sau alte arome naturale îi pot îmbogăți gustul.

Gusturile variază, deci poți ajusta cantitatea de zahăr conform preferințelor tale. Dacă îți place mai dulce, poți adăuga mai mult zahăr, iar dacă preferi mai puțin dulce, redu cantitatea de zahăr.

Respectă timpul și temperatura de coacere din rețeta pe care o urmezi. O coacere la temperatura corectă va asigura o pască frumos rumenită și coaptă uniform.

După ce scoți pasca din cuptor, las-o să se odihnească și să se răcească înainte de a fi servită. Astfel, aromele se vor așeza și pască va fi mai ușor de tăiat și de servit.

Ce fel de brânză poți folosi la pască

Pentru a prepara pască se folosește de obicei brânză de vaci sau brânză dulce. Acestea sunt cele mai potrivite pentru a obține textura și gustul specific de pască tradițională.

Brânză de vaci este cea mai populară opțiune pentru pască și este folosită în majoritatea rețetelor tradiționale. Brânza de vaci are o textură fină, cremoasă și un gust ușor acru, care se potrivește perfect cu dulceața și aromele din compoziția de pască.

Este disponibilă în majoritatea magazinelor alimentare și este ușor de găsit.

În unele rețete se folosește și brânză dulce sau brânză proaspătă. Aceste tipuri de brânză au o consistență mai densă decât brânza de vaci și pot avea un gust mai intens sau mai sărat, în funcție de producător și de modul de preparare.

Telemeaua și urda sunt exemple de brânză dulce care pot fi folosite în pască.

Este important să alegi o brânză proaspătă și de calitate pentru pască, deoarece aceasta va influența în mod direct gustul și calitatea finală a desertului.

Dacă nu ai acces la brânză de vaci sau brânză dulce, poți încerca să folosești alte tipuri de brânză proaspătă și cremoasă, dar să te asiguri că aceasta nu este prea sărată sau prea uscată pentru a se potrivi cu rețeta de pască.

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Un blat de lemn pe care se află mai multe prăjituri de Crăciun
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pască cu aluat fraged cu ciocolată porționată pe hârtie de copt
Galerie foto
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
Galerie foto
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Porție de Pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide peste pasca de pe platou
Galerie foto
Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide
Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ciorba de ciuperci servită într-un bol maro
05:36
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
pepeni murați la borcan
05:27
De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți
Plăcintă cu dovleac ca la bunica pusă pe o farfurie
05:22
Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios
cele mai bune chiftele de post
2 decembrie, 11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
2 decembrie, 07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
2 decembrie, 05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
1
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
2
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Dacă adori preparatele pe bază de ciuperci, rețeta de ciuperci cu usturoi la tigaie te poate cuceri de la prima înghițitură. Este un preparat simplu, și ușor, dar plin de savoare...
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
3
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Una dintre rețetele cu paste pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină este rețeta de paste cu ciuperci de post. Nu ai altceva de făcut pentru această rețetă,...
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
4
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
5
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Dacă adori chiftelele clasice, dar vrei să le prepari și în varianta de post, îți oferim o rețetă de chiftele de orez cu ciuperci. Rețeta este simplă și ușor de preparat,...
Parteneri
2 zodii au parte de provocări în decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
2 zodii au parte de provocări în decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
2 zodii au parte de provocări în decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Un cont cu numele lui Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, susţine pe X că România va face parte din Rusia''. Reacţia MAE
Un cont cu numele lui Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, susţine pe X că "România va face parte din Rusia''. Reacţia MAE
Un cont cu numele lui Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, susţine pe X că "România va face parte din Rusia''. Reacţia MAE
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Afra Saraçoğlu oferă detalii de pe platourile de filmare ale seriei Golden Boy – Dragoste rebelă, sezonul 3. Ce a declarat vedeta
Afra Saraçoğlu oferă detalii de pe platourile de filmare ale seriei Golden Boy – Dragoste rebelă, sezonul 3. Ce a declarat vedeta
Afra Saraçoğlu oferă detalii de pe platourile de filmare ale seriei Golden Boy – Dragoste rebelă, sezonul 3. Ce a declarat vedeta
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Doar două lichide sunt sănătoase pentru copii. Care sunt pericolele ascunse în sucurile din fructe
Doar două lichide sunt sănătoase pentru copii. Care sunt pericolele ascunse în sucurile din fructe
Doar două lichide sunt sănătoase pentru copii. Care sunt pericolele ascunse în sucurile din fructe
Sean Diddy Combs a fost acuzat că ar fi ținut o femeie suspendată la etajul 17 al unei clădiri
Sean „Diddy” Combs a fost acuzat că ar fi ținut o femeie suspendată la etajul 17 al unei clădiri
Sean „Diddy” Combs a fost acuzat că ar fi ținut o femeie suspendată la etajul 17 al unei clădiri
Alimente de post nesănătoase. Ce este indicat să eviți
Alimente de post nesănătoase. Ce este indicat să eviți
Alimente de post nesănătoase. Ce este indicat să eviți
fresh
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
închide