Pastă de ghimbir cu usturoi. Rețeta de Adrak Lahsun din bucătăria indiană
Pentru a da gust picant mâncărurilor, există pe piață o mulțime de sosuri la borcan, dar care pot fi preparate cu ușurință și în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o testezi este rețeta de pastă de ghimbir cu usturoi.
Galerie foto
Sosul poartă denumirea de Adrak Lahsun și face parte din bucătăria tradițională indiană. Aroma ghimbirului este completată armonios de cea a usturoiului, iar sosul va fi extrem de gustos, dar și picant. Dar pe lângă gust și aromă sosul are și proprietăți miraculoase asupra sănătății organismului. Despre usturoi se știe deja că nu este doar un simplu condiment, ci și un adevărat antibiotic natural. Este foarte des utilizat în bucătăria românească.
Iar de la un timp și ghimbirul se folosește des în bucătăria românească, pentru a condimenta mâncărurile și băuturile. Rădăcina de ghimbir este folosită și ca plantă medicinală. Este ideală pentru a trata răcelile, indigestia, astmul, reumatismul, răul de mare, de mașină sau de altitudine.
Ghimbirul mai este folosit și în industria cosmetică sau a parfumurilor, dar și în medicină alternativă. Conține un uleiului esențial care îl face util în aceste domenii. Descoperă și care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir, când și cum se consumă. Iar mai jos, îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pastă de ghimbir cu usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că rețeta sosului picant pe bază de ghimbir se prepară într-un timp foarte scurt, adună de la început pe masa de lucru atât ingredientele cât și ustensilele necesare. Ai nevoie de un tocător, un cuțit de curățat legume și de o răzătoare, pentru ghimbir. Iar pentru usturoi ai nevoie de un mojar cu pistil.
Cum prepari pastă de ghimbir cu usturoi
Mai întâi curăță ghimbirul, folosind cuțitul pentru legume, clătește-l cu apă rece și dă-l pe răzătoare. Dacă ai răbdare, dă-l pe răzătoarea cu orificii mici. Pune ghimbirul răzuit într-un bol.
Curăță usturoiul, clătește-l și pune-l în mojar. Presară sare peste el și pisează ca pentru rețeta clasică de mujdei.
Poți opta și pentru a da usturoiul pe răzătoare, precum ghimbirul. Însă este recomandat mojarul, întrucât usturoiul pisat va avea aroma maximă și va fi mai suculent.
Adaugă usturoiul pisat peste ghimbirul răzuit din bol și amestecă-le bine. Apoi adaugă sare, ulei și oțet, în timp ce amesteci intens pentru omogenizarea amestecului.
Sterilizează borcanele și umple-le cu delicioasa pastă de ghimbir cu usturoi. Apoi închide ermetic borcanele și pune-le în frigider. Poți păstra pasta până la 3-4 zile. Iar dacă dorești un termen mai îndelungat de păstrare, nu adăuga decât sare. Uleiul și oțetul le vei adăuga în timpul consumării.
Poți folosi delicioasa pastă pentru a condimenta diferite sosuri pe care le dorești mai picante, dar și diferite mâncăruri.
Dacă îți plac sosurile picante, mai poți încerca și rețeta de sriracha, cel mai picant sos.
Galerie foto