Beneficiile ceaiului de ghimbir. Când și cum se consumă
Ghimbirul este un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului. Beneficiile ceaiului de ghimbir îl fac ideal de consumat atât la micul dejun, cât și în timpul zilei. Poți să-l faci fie din bucăți de ghimbir proaspăt, fie din pliculețele pe care le găsești pe rafturile magazinelor.
Ghimbirul e una dintre cele mai cunoscute și mai des folosite plante medicinale. Acesta are un gust ușor iute pe care nu-l tolerează multă lume. Pentru a-l estompa, adaugă miere sau îndulcitor când îți prepari ceaiul. Acest ceai era consumat încă de acum 5000 de ani, în China, ca un tonic, datorită faptului că este foarte bun pentru sănătate.
Cea mai folosită parte a ghimbirului este rădăcina, care se găsește la magazine, sau în capsule ori chiar sub formă de pudră.
Beneficiile ceaiului de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru proprietățile lui. Acesta este renumit pentru că rezolvă rapid problemele digestive. Deși nu se recomandă să-l bei în loc de medicamente, ai putea să-l incluzi în dieta zilnică. Are un puternic rol antioxidant, proprietăți antibacteriene, e energizant și de multe ori folosir ca un antibiotic natural.
Acesta sunt doar câteva dintre proprietățile care sporesc beneficiile ceaiului de ghimbir. Studiile au arătat că ghimbirul este antimicrobian, iar efectul lui atunci când este consumat contribuie la îmbunătățirea sănătății întregului organism.
Ajută la reglarea presiunii din sânge
Un consum constant de ceai de ghimbir poate reduce presiunea sângelui. Cei care au băut zilnic acest tip de ceai au avut un risc mai mic de a face hipertensiune arterială. Ca să-ți protejezi inima, poți să mănânci o serie de alimente recomandate de specialiștii în nutriție. Iată o listă cu 10 alimente bune pentru inimă.
Poate reduce senzația de foame
Studiile au arătat că există o legătură între ghimbir și obezitate. Ghimbirul poate avea un impact pozitiv asupra celor care suferă de obezitate prin diferite macanisme. Acesta controlează senzația de foame și crește ritmul procesului de ardere a grăsimilor. Beneficiile ceaiului de ghimbir sunt puse mai bine în evidență într-o dietă echilibrată. Un alt aliment care contribuie la instalarea senzației de sațietate este piperul.
Diminuează efectele migrenelor
Dacă te confrunți cu migrene severe sau cu dureri de cap foarte dese, ai putea să încerci să consumi ceai de ghimbir. Acesta are proprietăți care reduc aceste dureri. Ghimbirul care este introdus cât mai des în dietă poate chiar să prevină durerile de cap și să le rărească frecvența.
Acționează asupra celulelor tumorale
Este bogat în antioxidanți și s-a dovedit că acționează asupra celulelor tumorale, în special a celor care produc cancer pancreatic sau de colon. Încă un motiv în plus de a consuma ceai de ghimbir cât de des se poate, spun specialiștii.
Poate ameliora durerea și inflamația
Oamenii au folosit ghimbirul pentru a trata inflamația de secole, iar acum știința susține această practică. Cercetările recente arată că compușii din ghimbir numiți gingerol și shogaol ajută la reducerea producției de markeri proinflamatori. Oamenii au studiat în special ghimbirul pentru efectul său în ameliorarea durerii cauzate de osteoartrita genunchiului.
Ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea crampelor menstruale dacă îl consumi încă de la începutul menstruației. Cercetările arată că poate fi la fel sau mai eficient decât medicamentele eliberate fără prescripție medicală pentru ameliorarea durerii.