Vinete conservate în sos de roșii, la borcan
Pentru că este perioada când vinetele sunt legumele vedetă de pe tarabele piețelor, nu ezita să le conservi și pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete conservate în sos de roșii, la borcan.
Galerie foto
Păstrate în acest mod, vinetele se pot consuma și ca atare, alături de orice friptură sau garnitură. Dar, le poți include și în diferite mâncăruri cum ar fi pastele, orezul sau garnitura de cartofi.
În ceea ce privește sosul de roșii acesta poate desăvârși gustul altor preparate cu sos. Poate fi adăugat și separat de vinete în alte mâncăruri scăzute sau sosuri. Dacă optezi pentru adăugarea sosului într-o mâncare, vinetele le poți servi pe post de salată sau ca gustare. O rețetă în care poți adăuga sosul este rețeta de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor.
Îți oferim mai jos rețeta pas cu pas pentru conservarea vinetelor în sos de roșii, pentru a o prepara și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a se așeza frumos în borcane, alege vinete de formă lunguiață. Astfel, le poți secționa în rondele aproximativ egale, în grosime de 1 cm.
Pași necesari pregătirii vinetelor
Pentru a pregăti vinetele, pune 2 litri de apă într-un bol și adaugă o lingură de sare în ea. Amestecă până când se dizolvă toate granulele și adaugă rondelele de vinete. Le lași acolo timp de 30 de minute, pentru a elimina sucul amar.
După expirarea timpului, scurgi bine rondelele de vinete și le tamponezi cu prosoape de hârtie absorbante. Apoi le poți rumeni ușor pe un grill încins, uns cu puțin ulei. Între timp poți prepara sosul de roșii.
Pași necesari pentru prepararea sosului pentru vinete conservate în sos de roșii
Pune o oală cu apă la fiert, iar când începe să clocotească scufundă roșiile în ea. Lasă-le să se opărească pentru un minut, apoi transferă-le într-un alt vas cu apă rece. Astfel vei stopa procesul termic, dar vei putea curăța roșiile și mai rapid. Decojește roșiile și toacă-le mărunt. Trece roșiile prin blender pentru a le transforma în suc.
Pune pe flacăra aragazului o tigaie și adaugă ulei în ea. Adaugă o ceapă tocată fin și 3 căței de usturoi tăiați rondele. Amestecă ingredientele timp de 1-2 minute, apoi adaugă ardeii copți, tocați mărunt. Pune apoi roșiile și lasă sosul să fiarbă până când scade consistent.
Adaugă pe parcursul fierberii sare, piper, busuioc și oregano. Spre final de fierbere adaugă și rondele de ardei iute. Pune câte puține, gustă sosul, iar dacă suporți gustul mai picant, mai adaugă.
Între timp, sterilizează borcanele și capacele la cuptor. Pune rondelele fierbinți în borcane. Nu le îndesa foarte mult, pentru a lăsa loc și sosului de roșii. Toarnă sosul de roșii peste vinetele din borcane. Agită borcanele pentru a se omogeniza amestecul de vinete cu sos de roșii.
Închide ermetic borcanele cu vinete conservate în sos de roșii și așază-le într-o tavă metalică. Pune tava în cuptorul fierbinte, dar cu focul stins. Lasă borcanele acolo acolo până când se răcesc definitiv. Ulterior le poți transfera pe raftul din cămară, etichetate frumos.
Și dacă ai dat start conservării legumelor, îți oferim și o rețetă de vinete coapte la borcan, pentru iarnă.
Galerie foto