Pătrățele cu dovlecei și morcovi. Rețeta unui aperitiv de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac dovleceii și vrei să îi incluzi în cât mai multe preparate culinare, trece pe listă și rețeta de pătrățele cu dovlecei și morcovi. Este rețeta unui aperitiv simplu, dar gustos și frumos colorat. O poți prepara pentru gustări zilnice, dar și pentru un platou cu aperitive festive.

Patru Pătrățele cu dovlecei și morcovi, decorate cu roșii proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Pătrățelele de dovlecei cu morcovi pot fi preparate și pentru un platou cu aperitive festive / Rețetefeldefel.ro

Dovleceii fac parte dintre legumele de vară foarte populare și versatile. Pot fi folosiți în diferite preparate culinare, acoperind chiar toate categoriile. Supele și ciorbele de dovlecei sunt foarte des preparate vara, pentru că se pot consuma reci. La fel și salatele din dovlecei, sunt la mare căutare, preparate în diferite moduri. Mâncărurile scăzute din dovlecei pot fi preparate simple sau cu carne, după preferințe. Aluaturile cu dovlecei sunt la mare căutare, pentru că aceștia aduc consistență și o notă de prospețime.

Citește și

Poți include dovleceii și în rețete de deserturi, de compot, dulceață și gem, dar și în cele de murături. Dacă nu ai preparat-o până acum, îți recomandăm să testezi rețeta de dulceață din dovlecei, cu lămâie și anason stelat. Este foarte gustoasă, foarte aromată și plăcut colorată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim în continuare rețeta detaliată cu listă completă și pași necesari, pentru a prepara și tu delicioasele pătrățele cu dovlecei și morcovi.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi te vei ocupa de pregătirea dovleceilor și a morcovilor, care necesită mai mult timp față de celelalte ingrediente.

Spală bine dovleceii, șterge-i și dă-i pe răzătoarea mare. Pune-i într-o sită, presară puțină sare peste ei și lasă-i la deshidratat 10 minute.

Curăță morcovii, răzuiește-i și pe aceștia și lasă-i într-o sită. Morcovii nu necesită deshidratare ca dovleceii, dar este bine să se scurgă și ei de lichid.

Tot acum curăță și ceapa și toac-o mărunt și răzuiește brânza.

Când ai aceste  ingrediente pregătite, poți începe prepararea compoziției în care le vei adăuga.

Cum prepari pătrățele cu dovlecei și morcovi

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt cu dimensiunile de 20/30 cm, în care așezi hârtie de copt. Trece făina prin sită într-un bol, amestecată cu praful de copt.

În alt bol sparge ouăle și adaugă un praf de sare și unul de piper peste ele. Amestecă-le până la omogenizare, apoi adaugă uleiul. Din nou amestecă, dar nu foarte mult, pentru a nu le transforma în maioneză.

Încorporează făina cu praful de copt în compoziția rezultată. Scurge ușor dovleceii, fără a-i stoarce prea mult și adaugă-i în compoziția de ouă cu făină. Este indicat ca dovleceii să fie mai suculenți pentru că este nevoie și de puțin lichid în compoziție.

Adaugă morcovii, ceapa și brânza răzuită și omogenizează bine compoziția. Opțional, poți adăuga și mărar verde sau pătrunjel.

Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace compoziția pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere las-o să se răcească, apoi poți porționa delicioasele pătrățele cu dovlecei și morcovi.

Dacă mai dorești și alte rețete cu dovlecei, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. Este tot o rețetă de gustare delicioasă și aspectuoasă.

Citește și
Două pătrățele cu dovlecei și morcovi așezate suprapus
Galerie foto

Galerie foto

Pătrățele cu dovlecei și morcovi secționate
Colaj de poze cu pașii de preparare a compoziției pentru gustarea din dovlecei cu morcovi
Patru Pătrățele cu dovlecei și morcovi, decorate cu roșii proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Samosa pe un platou metalic, una secțtionată
Galerie foto
Samosa. Rețetă de aperitiv cald din bucătăria indiană
Samosa. Rețetă de aperitiv cald din bucătăria indiană
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi pe farfurie neagră
Galerie foto
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Galerie foto
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide