Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni este o prăjitură fină, elegantă, care îmbină o bază crocantă de bezea cu o umplutură aerată de mousse de căpșuni. Aceasta este răcoritoare și ușor acrișoară, perfect echilibrată de dulceața bezelei. Deasupra, câteva felii de fructe proaspete sau frunze de mentă transformă fiecare bucată într-o bijuterie comestibilă.

5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Acest desert îmbină o bază crocantă de bezea cu o umplutură aerată de mousse de căpșuni / Profimedia Images

Textura desertului este poate cea mai interesantă parte. Bezeaua se rupe ușor și se topește în gură, mousse-ul de căpșuni este aerat, dar cremos, iar fructele oferă o notă proaspătă și parfumată. Este un desert care pare sofisticat, dar se poate face acasă fără tehnici avansate. este ideal pentru primăvară-vară.

Citește și

Desertul Pavlova a fost creat în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, în timpul turneelor ei în Australia și Noua Zeelandă, în anii 1920. Deși cele două țări își dispută originea rețetei, ambele o consideră un simbol național. Rețeta inițială constă într-o bezea crocantă la exterior și moale la interior, decorată cu frișcă și fructe proaspete (de obicei kiwi, fructul pasiunii și căpșuni).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A devenit populară tocmai datorită contrastului de texturi și a aspectului delicat, asemeni unei balerine – ușoară, aerată, rafinată. Descoperă și o rețetă de Pavlova sub formă de ruladă, cu jeleu de zmeură și mascarpone.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prepara bezelele pentru mini Pavlova, trebuie să aduci albușurile la temperatura camerei. Astfel vei scurta timpul de mixare și vei avea siguranța reușitei.

Cum prepari bezeaua pentru mini Pavlova cu mousse de căpșuni

Mixează albușurile spumă, presărate cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până când obții o bezea lucioasă și fermă, care nu cade din vas când îl întorci invers.

Încorporează treptat oțetul, amidonul și vanilia, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a menține compoziția aerată.

Pe o tavă cu hârtie de copt, formează cu lingura 6 cuiburi de bezea (cu o adâncitură în centru).

Pune tava în cuptor și coace coșulețele de bezelele la 90–100 de grade Celsius, timp de 90 minute. Oprește cuptorul și lasă bezelele să se răcească în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel vei evita crăparea lor în timpul răcirii.

Descoperă și o rețetă de bezele marmorate cu ciocolată amăruie.

Cum prepari mousse de căpșuni

Hidratează gelatina în 2 linguri de apă rece.

Pasează căpșunile cu zahărul pudră și strecoară piureul (opțional).

Încălzește 2-3 linguri din piure și dizolvă gelatina în el. Amestecă înapoi în restul de piure.

Bate frișca bine și încorporeaz-o ușor în piureul de căpșuni.

Pune mousse-ul la frigider 20–30 minute, să se întărească ușor (nu complet).

Asamblare mini Pavlova cu mousse de căpșuni

Pune mousse-ul într-un poș și umple cuiburile de bezea.

Decorează cu fructe proaspete și frunze de mentă.

Servește imediat sau păstrează la frigider până la servire (max. 2–3 ore).

Tot din categoria acestui desert îți mai recomandăm să încerci și rețeta de Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă pe un suport de lemn
Galerie foto
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni pe un platou cu picior, alături de farfurii cu tacâmuri și un bol cu căpșuni
Galerie foto
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Permis pe telefon și tamponări uşoare declarate online. Ce prevede noul proiect de ordonanţă propus de MAI
Permis pe telefon și tamponări uşoare declarate online. Ce prevede noul proiect de ordonanţă propus de MAI
Permis pe telefon și tamponări uşoare declarate online. Ce prevede noul proiect de ordonanţă propus de MAI
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide