Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac preparatele cu conopidă și ești în căutare de rețete savuroase, îți recomandăm să încerci și rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos. Este o rețetă simplă și ușoară din categoria rețetelor de post.

Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Galerie foto

Galerie foto

Piureul de conopidă iese cremos și aromat de la laptele și uleiul de cocos / Shutterstock

Conopida este una dintre cele mai populare legume de toamnă, care oferă consistență preparatelor. Are un gust neutru, Însă poate fi combinată cu multe alte legume pentru a obține gust delicios. Este considerată una dintre cele mai sănătoase legume datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Are un conținut ridicat de acid folic (care apără organismul împotriva anemiilor și ajuta la regenerarea țesuturilor), vitamina B6 și vitamina C.

Citește și

Rețetele cu conopidă sunt foarte versatile. Poți prepara conopida sub formă pane, dar și friptă simplă la cuptor sau la tigaie. O mai poți prepara sub formă de salată cu iaurt sau maioneză, dar și inclusă în salate de legume. Este ideală și pentru rețete de supă cremă sau de mâncare scăzută. Mai poate fi inclusă și în rețete de budinci aperitiv, sufleuri sau în cele de murături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor. Iar mai jos îți oferim rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti legumele. Curăță conopida de frunze, îndepărtează cotorul, apoi o desfaci în buchețele și le clătești cu apă rece. Curăță ceapa, clătește-o și tai-o în sferturi. Morcovii îi tai în bucăți mai mici, iar ardeii îi tai în sferturi, de asemeni, după curățare și clătire.

Descoperă și o rețetă de piure de cartofi, cremos și gustos.

Cum prepari piure de conopidă cu lapte de cocos

Când ai toate legumele pregătite, pune o oală cu apă pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Când apa atinge din nou punctul de fierbere, adaugă buchețelele de conopidă, ceapa, morcovii și ardeiul în ea.

Lasă legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și încep să se sfărâme. Asezonează totul cu sare, piper și curry, după gust. Încălzește ușor laptele de cocos, pe baie de aburi și topește uleiul de cocos la microunde sau tot pe baie de aburi.

După fierbere, ia legumele cu o spumieră și pune-le într-o sită, dând deoparte conopida. Pe aceasta pune-o în recipientul unui blender și paseaz-o fierbinte. Toarnă treptat și laptele de cocos fierbinte, în timp ce pasezi conopida.

Apoi adaugă și uleiul de cocos topit și amestecă până la omogenizare. Potrivește textura deliciosului piure de conopidă cu lapte de cocos adăugând câte puțin din supa în care au fiert legumele. Mai adaugă și condimente după gust și te poți bucura de gustul piureului servindu-l cald.

Dacă te întrebi ce poți face cu legumele rămase, le poți adăuga înapoi în supa rămasă și le transformi într-o delicioasă supă cremă.

Mai adaugi printre acestea și câteva buchețele de conopidă, dar și un cartof, pentru consistență. Te vei bucura astfel de două preparate delicioase, pentru masa de prânz sau pentru cină.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos în cratiță cu capac
Galerie foto

Galerie foto

Conopidă cu lapte de cocos și ulei de cocos în cratiță
Conopidă fiartă, în recipientul unui blender
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, una în furculiță, secționată
Galerie foto
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, perfecte pentru orice masă din zi
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, perfecte pentru orice masă din zi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Ciprian Ciucu: Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide