Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac preparatele cu conopidă și ești în căutare de rețete savuroase, îți recomandăm să încerci și rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos. Este o rețetă simplă și ușoară din categoria rețetelor de post.

Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Galerie foto

Galerie foto

Piureul de conopidă iese cremos și aromat de la laptele și uleiul de cocos / Shutterstock

Conopida este una dintre cele mai populare legume de toamnă, care oferă consistență preparatelor. Are un gust neutru, Însă poate fi combinată cu multe alte legume pentru a obține gust delicios. Este considerată una dintre cele mai sănătoase legume datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Are un conținut ridicat de acid folic (care apără organismul împotriva anemiilor și ajuta la regenerarea țesuturilor), vitamina B6 și vitamina C.

Citește și

Rețetele cu conopidă sunt foarte versatile. Poți prepara conopida sub formă pane, dar și friptă simplă la cuptor sau la tigaie. O mai poți prepara sub formă de salată cu iaurt sau maioneză, dar și inclusă în salate de legume. Este ideală și pentru rețete de supă cremă sau de mâncare scăzută. Mai poate fi inclusă și în rețete de budinci aperitiv, sufleuri sau în cele de murături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor. Iar mai jos îți oferim rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti legumele. Curăță conopida de frunze, îndepărtează cotorul, apoi o desfaci în buchețele și le clătești cu apă rece. Curăță ceapa, clătește-o și tai-o în sferturi. Morcovii îi tai în bucăți mai mici, iar ardeii îi tai în sferturi, de asemeni, după curățare și clătire.

Descoperă și o rețetă de piure de cartofi, cremos și gustos.

Cum prepari piure de conopidă cu lapte de cocos

Când ai toate legumele pregătite, pune o oală cu apă pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Când apa atinge din nou punctul de fierbere, adaugă buchețelele de conopidă, ceapa, morcovii și ardeiul în ea.

Lasă legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și încep să se sfărâme. Asezonează totul cu sare, piper și curry, după gust. Încălzește ușor laptele de cocos, pe baie de aburi și topește uleiul de cocos la microunde sau tot pe baie de aburi.

După fierbere, ia legumele cu o spumieră și pune-le într-o sită, dând deoparte conopida. Pe aceasta pune-o în recipientul unui blender și paseaz-o fierbinte. Toarnă treptat și laptele de cocos fierbinte, în timp ce pasezi conopida.

Apoi adaugă și uleiul de cocos topit și amestecă până la omogenizare. Potrivește textura deliciosului piure de conopidă cu lapte de cocos adăugând câte puțin din supa în care au fiert legumele. Mai adaugă și condimente după gust și te poți bucura de gustul piureului servindu-l cald.

Dacă te întrebi ce poți face cu legumele rămase, le poți adăuga înapoi în supa rămasă și le transformi într-o delicioasă supă cremă.

Mai adaugi printre acestea și câteva buchețele de conopidă, dar și un cartof, pentru consistență. Te vei bucura astfel de două preparate delicioase, pentru masa de prânz sau pentru cină.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos în cratiță cu capac
Galerie foto

Galerie foto

Conopidă cu lapte de cocos și ulei de cocos în cratiță
Conopidă fiartă, în recipientul unui blender
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
+21
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
piure de mazăre într-un bol
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
Galerie foto
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețetă ciocolată caldă cremoasă servită într-o cană albă
05:33
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Fursecuri vieneze cu stafide și mălai pe o farfurie
05:15
Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători
Tocăniță de ciuperci de post mănăstirească
05:13
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
13 decembrie, 05:41
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
13 decembrie, 05:26
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
13 decembrie, 05:19
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
12 decembrie, 06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
12 decembrie, 06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
3 motive pentru care te trezești din oră în oră noaptea. Ce îți poate perturba somnul, potrivit specialiștilor
3 motive pentru care te trezești din oră în oră noaptea. Ce îți poate perturba somnul, potrivit specialiștilor
3 motive pentru care te trezești din oră în oră noaptea. Ce îți poate perturba somnul, potrivit specialiștilor
Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: S-a separat cu durere! Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: „S-a separat cu durere!” Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: „S-a separat cu durere!” Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva milioane de vieți
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva milioane de vieți
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva milioane de vieți
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Cum să-ți gestionezi așteptările de sărbători și să eviți epuizarea
Cum să-ți gestionezi așteptările de sărbători și să eviți epuizarea
Cum să-ți gestionezi așteptările de sărbători și să eviți epuizarea
Billie Eilish a publicat un videoclip realizat în timpul înregistrării unuia dintre cele mai mari hituri ale ei – Birds of a Feather
Billie Eilish a publicat un videoclip realizat în timpul înregistrării unuia dintre cele mai mari hituri ale ei – „Birds of a Feather”
Billie Eilish a publicat un videoclip realizat în timpul înregistrării unuia dintre cele mai mari hituri ale ei – „Birds of a Feather”
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
fresh
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
închide