Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Rețetă cu varză murată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Pentru că varza murată este unul dintre alimentele de bază în sezonul rece, îți propunem să încerci rețeta de Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Combinația de ingrediente este foarte populară în bucătăria românească.

Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată alături de o crenguță cu morcovi
Galerie foto

Galerie foto

Carnea afumată oferă un gust deosebit verzei murate / Shutterstock

Carnea de porc este gătită cel mai des iarna, atunci este considerat sezonul ei. În sezonul cald se preferă mai mult carnea de pasăre, pentru că este mai ușoară și mai puțin calorică. la fel putem spune și despre varză. În sezonul rece se prepară varza murată, iar în sezonul cald se preferă varza proaspătă. Varza călită se poate prepara în diferite combinații. Cea mai simplă combinație este cea în care se folosește doar varză cu ceapă și ulei. Este cea mai populară rețetă de varză care se poate prepara și pentru zilele de post.

Citește și

Carnea de porc este cea mai potrivită pentru a da gust rețetelor de varză, mai ales dacă este și afumată. Nu refuză nimeni o porție de vază cu ciolan afumat. Iar dacă mai este servită și cu mămăliguță, deliciul este maxim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă din bucătăria austriacă denumită Krautsuppe. Este o rețetă de ciorbă de varză murată cu ciolan afumat sau cu cârnați afumați. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru varză călită cu morcovi și carne de porc afumată.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti varza murată. Aceasta necesită scurgere din saramura în care a stat, apoi tocare și punere în apă rece. Lasă varza murată pentru aproximativ 10-12 minute în apă rece, să mai elimine din sare. Apoi scurge-o bine și las-o într-o sită până când pregătești și celelalte ingrediente.

Cum prepari rețeta de varză călită cu morcovi și carne de porc afumată

Așază o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se încingă și rumenește ușor carnea porționată în felii. Rumenește-o pe ambele părți, atât cât să-și lase aroma de afumătură în ulei. Transferă feliile de carne în alt vas și pune un capac peste acesta.

În uleiul din tigaie adaugă ceapa tocată mărunt și doi morcovi răzuiți. Călește ușor ingredientele în uleiul încins, apoi adaugă varza bine scursă. Pe ceilalți morcovi taie-i în rondele sau în bucăți mai mari, apoi adaugă-i peste restul ingredientelor.

Presară și puțin piper, adaugă foile de dafin și amestecă ușor toate ingredientele. Așază un capac peste tigaia cu ingrediente și lasă-le să se prepare la foc lent pentru aproximativ 30 de minute. Din când în când mai agită tigaia pentru a nu se arde varza. Dacă lichidul din tigaie scade, adaugă puțină apă.

La baza unui vas termorezistent așază crenguțele de cimbru și adaugă toate ingredientele din tigaie precum și bucățile de carne. Introdu vasul în cuptor și setează temperatura la 165 de grade Celsius, pentru maxim 30 de minute.

Apoi te poți bucura de o porție delicioasă de varză călită cu morcovi și carne de porc afumată, caldă, servită cu mămăliguță sau cu pâine de casă. Un ardei iute alături, aduce un plus de gust picant, dar și de sănătate.

Descoperă și o rețetă de varză acră de post, cu cimbru și mărar verde.

Citește și
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată în cratiță neagră, lături de o crenguță cu roșii
Galerie foto

Galerie foto

Varză murată cu morcovi în cratiță neagră
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată alături de o crenguță cu morcovi
+21
CELE MAI CITITE
Plăcintă cu brânză și praz, porționată pe un platou de lemn
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Chec cu ciocolată și alune porțuinat pe platou și un cuțit
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
ouă umplute cu pate de ficat
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
Supă turcească de linte în bol, alături de lingură, boabe de linte și foi de dafin
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Varză pusă la murat într-un gas albastru
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
Tăiței cu varză de post în farfurie, alături de solnițe cu sare și piper
Galerie foto
Tăiței cu varză de post. Rețetă simplă și ușor de preparat
Tăiței cu varză de post. Rețetă simplă și ușor de preparat
Porție de varză murată călită, în farfurie albă, decorată cu pătrunjel verde
Galerie foto
Varză murată călită. Rețetă simplă de post
Varză murată călită. Rețetă simplă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de patatas bravas în farfurie neagră, alături de boluri cu sosuri și furculițe
2 februarie, 16:12
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Tort Sacher pe platou
2 februarie, 05:29
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Pad Thai cu creveți în bol cu bețe chinezești de servit
1 februarie, 05:31
Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant
Croque Monsieur pe un platou negru cu salată proaspătă
1 februarie, 05:12
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Salată de ton cu rucola și fasole roșie în bol alb
31 ianuarie, 06:30
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
Friptură din pulpă de porc cu cartofi și roșii
31 ianuarie, 05:26
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Tartă Tatin cu pere porționată pe platou și pe farfurie, servită cu înghețată
30 ianuarie, 11:15
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Supă turcească de linte în bol, alături de lingură, boabe de linte și foi de dafin
30 ianuarie, 10:13
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodiile care atrag abundența de partea lor în februarie 2025. Nativii care se pot bucura de prosperitate
Zodiile care atrag abundența de partea lor în februarie 2025. Nativii care se pot bucura de prosperitate
Zodiile care atrag abundența de partea lor în februarie 2025. Nativii care se pot bucura de prosperitate
Ninsori şi ger după cea mai caldă lună ianuarie din istorie. Vremea rea se extinde în toată ţara
Ninsori şi ger după cea mai caldă lună ianuarie din istorie. Vremea rea se extinde în toată ţara
Ninsori şi ger după cea mai caldă lună ianuarie din istorie. Vremea rea se extinde în toată ţara
Ce studii are, de fapt, Cristi Borcea! Se ducea la şcoală cu alţi 6 colegi, îngrămădiţi într-o Dacie
Ce studii are, de fapt, Cristi Borcea! Se ducea la şcoală cu alţi 6 colegi, îngrămădiţi într-o Dacie
Ce studii are, de fapt, Cristi Borcea! Se ducea la şcoală cu alţi 6 colegi, îngrămădiţi într-o Dacie
Cum arată casa în care locuiește Ștefan Floroaica de la Asia Express alături de iubita lui, Sânziana Negru
Cum arată casa în care locuiește Ștefan Floroaica de la Asia Express alături de iubita lui, Sânziana Negru
Cum arată casa în care locuiește Ștefan Floroaica de la Asia Express alături de iubita lui, Sânziana Negru
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Trufe de ciocolată cu rom
Trufe de ciocolată cu rom
Trufe de ciocolată cu rom
Cum să gestionezi schimbările hormonale și emoționale în sarcină
Cum să gestionezi schimbările hormonale și emoționale în sarcină
Cum să gestionezi schimbările hormonale și emoționale în sarcină
Sean Diddy Combs se confruntă cu noi acuzații de trafic sexual, aduse de încă două femei. Procurorii au depus un nou rechizitoriu
Sean „Diddy” Combs se confruntă cu noi acuzații de trafic sexual, aduse de încă două femei. Procurorii au depus un nou rechizitoriu
Sean „Diddy” Combs se confruntă cu noi acuzații de trafic sexual, aduse de încă două femei. Procurorii au depus un nou rechizitoriu
Efectele consumului de ceai verde asupra pielii: cum îi poate îmbunătăți aspectul
Efectele consumului de ceai verde asupra pielii: cum îi poate îmbunătăți aspectul
Efectele consumului de ceai verde asupra pielii: cum îi poate îmbunătăți aspectul
fresh
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză

Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză

Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză

Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă

Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă

Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant

Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant
închide