Plăcintă cu spanac și brânză feta. Rețetă preparată la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Combinația dintre spanac și brânza sărată este una foarte populară în toate bucătăriile lumii. Este ideală pentru rețetele de aperitive și gustări simple și ușoare. Prepară și tu o rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta, la tigaie, pentru a te convinge.

Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe farfurie și pe platou, alături de tacâmuri de servire
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta se porționează după ce se mai răcorește puțin / Shutterstock

Chiar dacă necesită mai multă atenție, plăcintele la tigaie sunt mai rapide, iar aspectul este unul cuceritor. Aluatul iese mai crocant și mai rumenit, iar umplutura rămâne cremoasă. Poți prepara un aluat simplu, special pentru plăcinte, dar poți apela și la aluatul foietaj din comerț. De asemeni, poți folosi spanac proaspăt, dar poți opta și pentru spanacul congelat. Dacă te hotărăși să folosești spanac proaspăt va trebui mai întâi să-l opărești sau să-l prepari la tigaie. În orice variantă alegi să prepari plăcinta, va ieși la fel de gustoasă.

Citește și

Descoperă aici de ce spun specialiștii că spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasa rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Rețeta plăcintei noastre este ușor inspirată după clasica rețetă de plăcintă grecească cu brânză și spanac. Diferența dintre acestea constă în compoziția aluatului și prepararea plăcintei la tigaie. este mai ușoară și mai rapidă.

Pașii necesari pentru rețeta de plăcintă cu spanac și brânză feta

Prepararea plăcintei implică trei pași ușori și forte rapizi.  Primul pas constă în pregătirea aluatului, iar al doilea în pregătirea umpluturii. Al treilea pas constă în formarea plăcintei și coacerea acesteia. Atât aluatul, cât și umplutura necesare acestei plăcinte, se prepară ușor și rapid. Aluatul se frământă rapid și, chiar dacă nu este un aluat dospit, se lasă la odihnit timp de 30 de minute, pentru a se dezvolta rețeaua de gluten din făină și a deveni aluatul elastic.

În acest interval de timp se lasă și spanacul la decongelat pentru a putea fi bine scurs de apă. Spanacul congelat nu mai necesită preparare înainte de amestecarea cu brânză. Acesta a fost deja supus unui scurt tratament rermic, înainte de congelare.

Cum prepari aluatul

Trece făina prin sită într-un bol mare și adaugă sarea peste ea. Amestecă bine cele două ingrediente, apoi toarnă treptat laptele cald, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Frământă aluatul mai întâi în bol, până când devine compact, apoi pe masa presărată cu făină. Nu îl frământa în exces, ci doar până când devine omogen și nelipicios.

Pune aluatul pe un tocător de lemn sau pe un platou. Acoperă-l cu un bol de sticlă și lasă-l la odihnit timp de 30 de minute. Condensul de sub bol va ajuta aluatul să devină mai fraged.

Cum prepari umplutura

Pentru umplutura plăcintei nu ai de făcut decât să toci spanacul marunt și să toci ceapa, de asemeni, mărunt. Apoi amesteci cele două ingrediente într-un bol și adaugi brânza feta sfărâmată, smantana, sare și piper după gust. Amesteci biine toate aceste ingrediente până când se omogenizează compoziția.

Cum formezi și coci plăcintă cu spanac și brânză feta

Împarte aluatul în două părți, dar lasă puțin mai mult aluat într-o parte. Întinde prima parte de aluat într-o foaie cilculară mai mare ca deiametru decât diametrul tigăii de coacere. Adaugă umplutura la mijlocul foii de aluat și întinde-o ușor către margini.

Întinde și a doua parte de aluat într-o foaie circulară, dar mai mică. Așază foaia peste umplutură și adună marginile primei foi peste marginile acesteia. Presează bine marginile aluatului să se lipească între ele.

Unge tigaia cu ulei și așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă plăcinta în tigaie și acoperă tigaia cu un capac. Rumenește frumos plăcinta pe prima parte. Apoi ridică capacul, unge suprafața aluatului cu ulei și întoarce plăcinta folosind o spatulă. Șterge capacul de aburii care s-au format și așază-l din nou peste tigaie. Rumenește bine plăcinta și pe a doua parte, apoi stinge focul. Dacă dorești plăcinta cu aluatul crocant, ridică capacul de pe tigaie și transferă plăcinta pe un platou pentru răcire.

Dacă dorești ca aluatul să fie mai fraged, lasă plăcinta să se mai răcorească sub capac, apoi o poți transfera pe platou. Porționeaz-o după ce se mai răcește puțin.

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari plăcinte, poți încerca rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.

Citește și
Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintă cu umplutură de brânză și spanac, secționată în tigaie
Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe farfurie și pe platou, alături de tacâmuri de servire
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cu ce se poate înlocui praful de copt
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
Cârnați de casă moldovenești
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
plăcintă de pește, așezată într-un ramekin, alături de boabe de mazăre și o furculiță
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de pandișpan cu vanilie și cremă de ciocolată albă cu mascarpone pe o farfurie cu furculiță, alături de tava cu prăjitura porționată și un bol cu ornamente și linguriță
05:45
Pandișpan cu vanilie și cremă de ciocolată albă cu mascarpone Pandișpan cu vanilie și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
cea mai fragedă pulpă de porc la cuptor
05:40
Cum să prepari cea mai fragedă pulpă de porc la cuptor. Cele mai delicioase glazuri Cum să prepari cea mai fragedă pulpă de porc la cuptor. Cele mai delicioase glazuri
Porție de tort alb cu cremă de unt și vanilie pe farfurie și tortul secționat pe platou, alături de o ceașcă cu cafea și o furculiță
05:19
Tort alb cu cremă de unt și vanilie, potrivit pentru masa de Revelion Tort alb cu cremă de unt și vanilie, potrivit pentru masa de Revelion
panna cotta cu rodie
26 decembrie, 06:41
Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Cât timp se ţin alimentele la congelator
26 decembrie, 05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
26 decembrie, 05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce a inspirat franciza Avatar. Detalii despre unul dintre cele mai așteptate filme ale anului
Ce a inspirat franciza Avatar. Detalii despre unul dintre cele mai așteptate filme ale anului
Ce a inspirat franciza Avatar. Detalii despre unul dintre cele mai așteptate filme ale anului
Bun venit la balamuc. Chinul şoferilor care şi-au încercat norocul pe DN1 după Crăciun
"Bun venit la balamuc". Chinul şoferilor care şi-au încercat norocul pe DN1 după Crăciun
"Bun venit la balamuc". Chinul şoferilor care şi-au încercat norocul pe DN1 după Crăciun
Ce decizie a putut lua Leonard Doroftei după ce a fost umilit şi numit cerşetor de români
Ce decizie a putut lua Leonard Doroftei după ce a fost umilit şi numit cerşetor de români
Ce decizie a putut lua Leonard Doroftei după ce a fost umilit şi numit cerşetor de români
Câte ore lucrează Luca Zvaleni într-un restaurant cu trei stele Michelin la Monaco. Ce a dezvăluit câștigătorul Chefi la cuțite
Câte ore lucrează Luca Zvaleni într-un restaurant cu trei stele Michelin la Monaco. Ce a dezvăluit câștigătorul Chefi la cuțite
Câte ore lucrează Luca Zvaleni într-un restaurant cu trei stele Michelin la Monaco. Ce a dezvăluit câștigătorul Chefi la cuțite
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
S-a descoperit un nou tip de personalitate. Află dacă ești extrovertit, introvertit sau otrovertit
S-a descoperit un nou tip de personalitate. Află dacă ești extrovertit, introvertit sau otrovertit
S-a descoperit un nou tip de personalitate. Află dacă ești extrovertit, introvertit sau otrovertit
fresh
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie

Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici

Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
închide