Plăcintă cu spanac și brânză feta. Rețetă preparată la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Combinația dintre spanac și brânza sărată este una foarte populară în toate bucătăriile lumii. Este ideală pentru rețetele de aperitive și gustări simple și ușoare. Prepară și tu o rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta, la tigaie, pentru a te convinge.

Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe farfurie și pe platou, alături de tacâmuri de servire
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta se porționează după ce se mai răcorește puțin / Shutterstock

Chiar dacă necesită mai multă atenție, plăcintele la tigaie sunt mai rapide, iar aspectul este unul cuceritor. Aluatul iese mai crocant și mai rumenit, iar umplutura rămâne cremoasă. Poți prepara un aluat simplu, special pentru plăcinte, dar poți apela și la aluatul foietaj din comerț. De asemeni, poți folosi spanac proaspăt, dar poți opta și pentru spanacul congelat. Dacă te hotărăși să folosești spanac proaspăt va trebui mai întâi să-l opărești sau să-l prepari la tigaie. În orice variantă alegi să prepari plăcinta, va ieși la fel de gustoasă.

Citește și

Descoperă aici de ce spun specialiștii că spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasa rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Rețeta plăcintei noastre este ușor inspirată după clasica rețetă de plăcintă grecească cu brânză și spanac. Diferența dintre acestea constă în compoziția aluatului și prepararea plăcintei la tigaie. este mai ușoară și mai rapidă.

Pașii necesari pentru rețeta de plăcintă cu spanac și brânză feta

Prepararea plăcintei implică trei pași ușori și forte rapizi.  Primul pas constă în pregătirea aluatului, iar al doilea în pregătirea umpluturii. Al treilea pas constă în formarea plăcintei și coacerea acesteia. Atât aluatul, cât și umplutura necesare acestei plăcinte, se prepară ușor și rapid. Aluatul se frământă rapid și, chiar dacă nu este un aluat dospit, se lasă la odihnit timp de 30 de minute, pentru a se dezvolta rețeaua de gluten din făină și a deveni aluatul elastic.

În acest interval de timp se lasă și spanacul la decongelat pentru a putea fi bine scurs de apă. Spanacul congelat nu mai necesită preparare înainte de amestecarea cu brânză. Acesta a fost deja supus unui scurt tratament rermic, înainte de congelare.

Cum prepari aluatul

Trece făina prin sită într-un bol mare și adaugă sarea peste ea. Amestecă bine cele două ingrediente, apoi toarnă treptat laptele cald, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Frământă aluatul mai întâi în bol, până când devine compact, apoi pe masa presărată cu făină. Nu îl frământa în exces, ci doar până când devine omogen și nelipicios.

Pune aluatul pe un tocător de lemn sau pe un platou. Acoperă-l cu un bol de sticlă și lasă-l la odihnit timp de 30 de minute. Condensul de sub bol va ajuta aluatul să devină mai fraged.

Cum prepari umplutura

Pentru umplutura plăcintei nu ai de făcut decât să toci spanacul marunt și să toci ceapa, de asemeni, mărunt. Apoi amesteci cele două ingrediente într-un bol și adaugi brânza feta sfărâmată, smantana, sare și piper după gust. Amesteci biine toate aceste ingrediente până când se omogenizează compoziția.

Cum formezi și coci plăcintă cu spanac și brânză feta

Împarte aluatul în două părți, dar lasă puțin mai mult aluat într-o parte. Întinde prima parte de aluat într-o foaie cilculară mai mare ca deiametru decât diametrul tigăii de coacere. Adaugă umplutura la mijlocul foii de aluat și întinde-o ușor către margini.

Întinde și a doua parte de aluat într-o foaie circulară, dar mai mică. Așază foaia peste umplutură și adună marginile primei foi peste marginile acesteia. Presează bine marginile aluatului să se lipească între ele.

Unge tigaia cu ulei și așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă plăcinta în tigaie și acoperă tigaia cu un capac. Rumenește frumos plăcinta pe prima parte. Apoi ridică capacul, unge suprafața aluatului cu ulei și întoarce plăcinta folosind o spatulă. Șterge capacul de aburii care s-au format și așază-l din nou peste tigaie. Rumenește bine plăcinta și pe a doua parte, apoi stinge focul. Dacă dorești plăcinta cu aluatul crocant, ridică capacul de pe tigaie și transferă plăcinta pe un platou pentru răcire.

Dacă dorești ca aluatul să fie mai fraged, lasă plăcinta să se mai răcorească sub capac, apoi o poți transfera pe platou. Porționeaz-o după ce se mai răcește puțin.

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari plăcinte, poți încerca rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.

Citește și
Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintă cu umplutură de brânză și spanac, secționată în tigaie
Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe farfurie și pe platou, alături de tacâmuri de servire
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
plăcintă de pește, așezată într-un ramekin, alături de boabe de mazăre și o furculiță
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
închide