Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu rata sezonul leurdei fără a beneficia cât mai mult de proprietățile ei curative, incluzând-o în cât mai multe preparate culinare. Una dintre rețetele delicioase pe care ți-o recomandăm este cea de pogăcele cu leurdă și pătrunjel verde.

Pogăcele cu leurdă și pătrunjel în bol, alături de un bol cu condimente și frunze de leurdă
Pogăcelele cu leurdă și pătrunjel au o textură ușor stratificată, o frăgezime aparte și o aromă îmbietoare de verdețuri proaspete / Shutterstock

Pogăcelele sunt acele gustări sărate care cuceresc prin textura lor fragedă, stratificată și gustul bogat. Varianta cu leurdă și pătrunjel aduce o notă proaspătă și primăvăratică. Leurda este perfect echilibrată de unt și smântână, care le conferă un gust cremos și o frăgezime aparte. Aceste pogăcele sunt ideale atât ca aperitiv festiv, cât și ca gustare savuroasă. Merg bine lângă un pahar de iaurt sau alături de o supă ușoară.

Citește și

Pogăcelele cu leurdă și pătrunjel au o textură ușor stratificată, o frăgezime aparte și o aromă îmbietoare de verdețuri proaspete. Se servesc calde sau reci, alături de o cremă de brânză, unt aromatizat sau chiar simple, ca o gustare rapidă și delicioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți să le păstrezi proaspete timp de 2-3 zile într-un recipient ermetic sau să le încălzești ușor înainte de servire pentru a le reda textura fragedă. Sunt perfecte la picnicuri, în pachețelul pentru serviciu sau ca aperitiv pe platouri festive. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas, pentru a prepara și tu delicioasele pogăcele cu leurdă și pătrunjel.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu activarea drojdiei. Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolv-o în laptele călduț împreună cu zahărul și las-o 10 minute să se activeze. Dacă folosești drojdie uscată, o poți adăuga direct în făină.

Prepararea aluatului pentru pogăcele cu leurdă și pătrunjel

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea peste ea. Amestecă-le ușor.

Taie untul rece în cubulețe și adaugă-l peste făina din bol. Încorporează-l în făină folosind vârful degetelor, până când obții un aluat nisipos. Adaugă pe rând: smântâna, oul, drojdia activată și frământă un aluat omogen.

Încorporează leurda și pătrunjelul tocate mărunt, plus brânza rasă, dacă folosești. Mai frământă aluatul timp de 5-7 minute, până devine elastic și nelipicios. Dacă e nevoie, mai adaugă puțină făină.

Acoperă aluatul cu un ștergar curat și lasă-l la dospit 45-60 de minute într-un loc călduț, până își dublează volumul.

Descoperă și o rețetă de chifle pufoase cu brânză și urzici.

Modelarea pogăcelelor

Mai întâi preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, într-o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime.

Taie pogăcelele cu un pahar sau cu un inel de patiserie. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.

Într-un bol amestecă gălbenușul cu o lingură de lapte și unge pogăcelele cu acest amestec. Le poți lăsa simple sau poți presăra pe deasupra semințe de susan, chimen sau mac, după preferință.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele pogăcele cu leurdă și pătrunjel timp de 20-25 de minute, până devin aurii și pufoase. Lasă-le să se tempereze ușor înainte de a le servi.

Sunt delicioase și simple, dar mai ales trecute printr-un sos de iaurt cu usturoi sau un alt sos cremos.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
09:44
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
28 aprilie, 05:22
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
27 aprilie, 09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Proprietățile medicinale ale consumului de crușin. Întrebuințările acestei plante
Proprietățile medicinale ale consumului de crușin. Întrebuințările acestei plante
Proprietățile medicinale ale consumului de crușin. Întrebuințările acestei plante
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
fresh
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
închide