Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac sărățelele sau plăcintele cu brânză sărată, cu siguranță te va cuceri și rețeta de pogăcele cu brânză și unt. Este o rețetă pentru gustări delicioase, care pot fi servite de-a lungul întregii zile.

Pogăcele cu brânză și unt pe un platou alb cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Pentru un plus de aspect, pogăcelele se pot gratina cu mozzarella răzuită / Shutterstock

Pogăcele sunt, de fapt, niște plăcințele mici și cu forme rotunde. Se prepară dintr-un aluat simplu, uns cu diferite compoziții și montat în straturi, precum aluatul foietaj. Acest aspect le face mai speciale pentru că se dezvoltă în timpul coacerii și se desfac în foi și foițe. Pot fi preparate și pentru pauza de masă de la birou. Mai pot fi ideale și pentru atunci când stai cu familia și prietenii la povești sau urmăriți emisiunea preferată. Sunt delicioase servite lângă un pahar cu suc, unul cu lapte sau chiar unul cu bere. Au mare succes și dacă sunt preparate pentru platoul cu aperitive festive. Le poți prepara cu 2-3 zile înainte și le poți păstra în recipiente cu capac, la loc răcoros.

Citește și

Pogăcelele cu brânză se prepară în mod asemănător cu cele cu jumări sau cele cu cașcaval. Descoperă aici și varianta rețetei cu cașcaval. O poți prepara pentru același platou de gustări ca și rețeta de pogăcele cu brânză și unt, pe care ți-o oferim detaliată în rândurile e mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe frământarea aluatului pentru pogăcele, adună toate ingredientele pe masa de lucru și lasă-le să se relaxeze la temperatura camerei. În special untul are nevoie de un timp de cel puțin 20-30 de minute la temperatura camerei, pentru a deveni moale și ușor de amestecat.

Făina necesită un timp de încălzire, dar nu înainte de a o trece prin sită pentru a deveni aerată. Apoi o amesteci cu sarea și o lași deoparte

Cum prepari aluatul pentru pogăcele u brânză și unt

În timp ce ingredientele amintite stau la dospit la temperatura camerei, poți pregăti maiaua de drojdie. Amestecă într-un bol 100 ml de apă apa caldă, 1 linguriță de zahăr, 7 gr de drojdie uscată si 1 lingură de făină. Omogenizează bine amestecul, apoi lasă-l la temperatura camerei timp de 10-15 minute pentru a se activa compușii din drojdie.

Formează un loc adânc în mijlocul făinii din bol. Pune acolo oul, untul moale, brânza sărată dată pe răzătoarea cu orificii mari și maiaua de drojdie. Începe să amesteci bine toate aceste ingrediente, în timp ce adaugi câte puțin și din apa caldă. Când aluatul capătă contur, frământă-l până când devine compact și nelipicios.

După frământare, modelează aluatul sub formă rotundă, pune-l în bol și acoperă-l cu folie de prospețime. Lasă-l la odihnit timp de 15minute. Nu necesită timp îndelungat de dospire, precum aluatul clasic de pâine.

Cum formezi și coci pogăcelele

Când au expirat cele 15 minute, presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie de 5 mm grosime. Rulează foaia de aluat și împachetează ruloul format în folie de prospețime. Lasă-l la odihnit pentru încă 15 minute, la temperatura camerei.

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi întinde din nou aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie de 1 cm grosime. Decupează cercuri din foaia de aluat, folosind un inel metalic sau un pahar cu diametrul de 4-5 cm.

Pune hârtie în tava mare a cuptorului și așază pogăcelele în ea, la distanțe de 2-3 cm. Amestecă un ou cu puțin lapte și unge cu acest amestec delicioasele pogăcele cu brânză și unt. Introdu tava în cuptor și coace pogăcelele pentru aproximativ 20-25 de minute. Lasă-le să se mai tempereze, apoi le poți savura cu poftă, alături de familie.

Dacă mai ai jumări de la Crăciun, mai poți prepara și rețeta de pogăcele cu jumări.

Citește și
Pogăcele cu brânză și unt în tavă
Galerie foto

Galerie foto

Aluat de pogăcele decupat în cercuri, alături de un sucitor de aluaturi
Pogăcele cu brânză și unt pe un platou alb cu picior
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
Galerie foto
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Melcișori de post cu mac pe un grătar și pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Rulouri cu urzici și usturoi pe un tocător de lemn
Galerie foto
Rulouri cu urzici și usturoi. O gustare cu arome de primăvară
Rulouri cu urzici și usturoi. O gustare cu arome de primăvară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide