Prăjitură cu caise și cacao, simplă și rapid de preparat
Dacă ți-ai propus să testezi gustul și aroma caiselor în cât mai multe deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură cu caise și cacao. Este simplă și rapid de preparat, este delicioasă și aspectuoasă.
Galerie foto
O poți prepara pentru momentele dulci ale zilei sau pentru un weekend cu prietenii și familia. Indiferent cine va fi răsfățat cu ea, va fi cucerit atât de contrastul de gusturi cât și de cel de culori. Caisele și blaturile cu cacao sau cu ciocolată, se combină armonios, oferind un aspect spectaculos deserturilor. Pe lângă aromă și culoare, caisele oferă și consistență deserturilor pentru că sunt fructe cărnoase.
Pe lângă aromă și culoare, caisele mai oferă și o mulțime de beneficii organismului. Caisele proaspete au un conținut scăzut de calorii, dar sunt o sursa excelentă de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Chiar și trecute prin procese termice își mai păstrează o parte dintre proprietăți.
În sezonul rece caisele pot fi folosite și din compoturi sau chiar din dulceață. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de prăjitură cu caise și cacao.
Ingrediente
Mod de preparare
Avantajul acestei delicioase prăjituri este acela că nu vei mai separa albușurile de gălbenușuri pentru un blat reușit. Amesteci ingredientele pe rând, într-o ordine prestabilită și ajuți aluatul să se dezvolte cu puțin praf de copt. Este important ca aluatul să fie mai ferm pentru a nu migra caisele la baza prăjiturii.
Cum prepari prăjitură cu caise și cacao
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 22/30 cm în care așezi hârtie de copt. Pregătește și caisele doar spălându-le și lăsându-le la scurs. Nu le porționezi de la început pentru a nu le da timp să oxideze.
Pune într-un bol untul moale, ținut 15-20 de minute la temperatura camerei. Adaugă cu zaharul si un praf de sare. Folosește mixerul și amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă pe rând cele două ouă și omogenizează după fiecare. Apoi adaugă esența de rom și din nou omogenizează compoziția.
Trece prin sită făina împreuna cu cu pudra de cacao și praful de copt. Încorporează treptat acest amestec în compoziția de mai sus, turnând și câte puțin lapte. Vei obține un aluat mai consistent decât aluatul pentru un chec clasic.
Întinde aluatul obținut în tava pregătită și nivelează-l uniform la suprafață.
Secționează caisele în jumătăți și îndepărtează-le sâmburii. Așază jumătățile de caise peste aluatul din tavă cu decupajul în interior.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu caise și cacao pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o. Cei dragi vor fi plăcut surprinși de așa desert delicios.
Dacă vei dori să rețeti rețeta și în sezonul rece, asigură-ți cămara și cu câteva borcane de compot de caise jumătăți.
Galerie foto