Prăjitură cu caise și cacao, simplă și rapid de preparat

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să testezi gustul și aroma caiselor în cât mai multe deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură cu caise și cacao. Este simplă și rapid de preparat, este delicioasă și aspectuoasă.

Trei porții de prăjitură cu cacao și jumătăți de caise pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Zahărul pudră cu aromă de vanilie este potrivit pentru a decora prăjitura / Profimedia Images

O poți prepara pentru momentele dulci ale zilei sau pentru un weekend cu prietenii și familia. Indiferent cine va fi răsfățat cu ea, va fi cucerit atât de contrastul de gusturi cât și de cel de culori. Caisele și blaturile cu cacao sau cu ciocolată, se combină armonios, oferind un aspect spectaculos deserturilor. Pe lângă aromă și culoare, caisele oferă și consistență deserturilor pentru că sunt fructe cărnoase.

Citește și

Pe lângă aromă și culoare, caisele mai oferă și o mulțime de beneficii organismului. Caisele proaspete au un conținut scăzut de calorii, dar sunt o sursa excelentă de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Chiar și trecute prin procese termice își mai păstrează o parte dintre proprietăți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În sezonul rece caisele pot fi folosite și din compoturi sau chiar din dulceață. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de prăjitură cu caise și cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

Avantajul acestei delicioase prăjituri este acela că nu vei mai separa albușurile de gălbenușuri pentru un blat reușit. Amesteci ingredientele pe rând, într-o ordine prestabilită și ajuți aluatul să se dezvolte cu puțin praf de copt. Este important ca aluatul să fie mai ferm pentru a nu migra caisele la baza prăjiturii.

Cum prepari prăjitură cu caise și cacao

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 22/30 cm în care așezi hârtie de copt. Pregătește și caisele doar spălându-le și lăsându-le la scurs. Nu le porționezi de la început pentru a nu le da timp să oxideze.

Pune într-un bol untul moale, ținut 15-20 de minute la temperatura camerei. Adaugă cu zaharul si un praf de sare. Folosește mixerul și amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă pe rând cele două ouă și omogenizează după fiecare. Apoi adaugă esența de rom și din nou omogenizează compoziția.

Trece prin sită făina împreuna cu cu pudra de cacao și praful de copt. Încorporează treptat acest amestec în compoziția de mai sus, turnând și câte puțin lapte. Vei obține un aluat mai consistent decât aluatul pentru un chec clasic.

Întinde aluatul obținut în tava pregătită și nivelează-l uniform la suprafață.

Secționează caisele în jumătăți și îndepărtează-le sâmburii. Așază jumătățile de caise peste aluatul din tavă cu decupajul în interior.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu caise și cacao pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o. Cei dragi vor fi plăcut surprinși de așa desert delicios.

Dacă vei dori să rețeti rețeta și în sezonul rece, asigură-ți cămara și cu câteva borcane de compot de caise jumătăți.

Citește și
Prăjitură cu caise și cacao porționată pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură cu caise și cacao pe un tocător de lemn și pe o farfurie, alături de o ceașcă de cafea
Trei porții de prăjitură cu cacao și jumătăți de caise pe o farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot, pe o farfurie, alături de platoul cu prăjitură
Galerie foto
Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot
Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot
Budincă de brânză cu afine în tavă, alături de un bol cu afine și o vază cu frunze de mentă
Galerie foto
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Prăjitura cu pere și nuci
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
29 aprilie, 08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
29 aprilie, 06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
29 aprilie, 06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
29 aprilie, 05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
închide