Compot de caise întregi. Sfaturi pentru a se păstra fructele ferme

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ai dat deja startul pregătirii conservelor de fructe și legume pentru iarnă, fă-ți timp pentru a prepara și rețeta de compot de caise întregi. Fructele vor rămâne ferme și le vei putea folosi și în rețete de deserturi.

Două borcane cu lingurițe și compot de caise întregi și trei coșuri cu caise proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Compotul de caise este perfect pentru rețete de prăjituri / Shutterstock

Compotul de caise este printre cele mai apreciate pentru a-l folosi la prăjituri și torturi. Caisele sunt și aromate și gustoase, dar au și culoare deosebită. Se pot adăuga cu succes atât în blaturi de prăjituri cât și în creme. Pot fi adăugate sub formă de cuburi sau feliate. Mai pot fi folosite și la jeleuri pentru prăjituri sau la sosuri pentru fripturi și garnituri.

Citește și

Siropul din compot poate fi folosit la tramparea blaturilor de prăjituri și de torturi sau a pișcoturilor. Bineînțeles că te poți răsfăța cu compotul și la micul dejun, sau pe parcursul zilei. Compoturile, pe lângă savoare și aromă, oferă și efect revigorant și hidratant. Vara le poți servi reci, de la frigider, iar iarna le poți încălzi ușor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură în care să folosești compotul, îți recomandăm rețeta de ruladă diplomat cu fructe din compot sau fructe proaspete. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru compot de caise întregi.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea caiselor pe care le speli bine și la lași la scurs. Pentru a a se menține caisele ferme pe tot parcursul depozitării compotului, alege caise nu foarte coapte și ușor ferme. Nu opta pentru caise necoapte pentru că nu vor avea aromă, iar compotul va avea gust acru.

Cum prepari compot de caise întregi

După ce ai spălat caisele și le-ai scurs, stropește-le bine cu suc de lămâie. Acesta le va ajuta să rămână ferme și nici nu vor oxida. Chiar dacă siropul poate fi ușor mai acrișor, sucul de lămâie este necesar pentru conservarea caiselor.

O altă metodă pentru a se păstra fermitatea fructelor este cea a apei de var sau a sării de lămâie. În trecut, bunicile țineau fructele în apă de var pentru câteva ore. Apoi le clăteau și le foloseau la compot sau la dulceață. Ulterior, apa de var a fost înlocuită cu sare de lămâie dizolvată în apă.

Descoperă aici și rețeta de dulceață din caise întregi unde se folosește una dintre aceste metode.

După ce ai pregătit caisele poți steriliza borcanele și prepara siropul. Pune apa cu zahărul într-o cratiță, la fiert. Amestecă cu o spatulă până când zahărul este diluat. Lasă siropul să clocotească de 2-3 ori, apoi adaugă câte 8-10 caise. Fierbe caisele pentru 2 minute și transferă-le în alt vas.

După ce ai opărit toate caisele, mai fierbe siropul în continuare pentru 10-15 minute. Pune caisele în borcane și toarnă peste ele siropul fierbinte. Închide borcanele ermetic cu capacele aferente și introdu-le în cuptorul fierbinte, în care ai sterilizat borcanele. Lasă-le acolo până când se răcesc bine și le poți transfera în cămară.

Dacă mai dorești să prepari compotul și în alt mod, descoperă aici rețeta de compot de caise jumătăți.

Citește și
Un borcan cu compot de caise întregi și un coș cu caise

Galerie foto

Caise făcute compot într-un borcan așezat pe orizontală
Două borcane cu lingurițe și compot de caise întregi și trei coșuri cu caise proaspete
+21
CELE MAI CITITE
Chec de post cu mere servit pe un blat de lemn
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Tort egiptean porționat
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Ștrudel cu mere cuburi porționat pe o placă de ardezie, decorat cu zahăr și frunze de mentă, alături de batoane de scorțișoară, un cuțit și mere
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă frangipane cu caise servită pe o masă albă
Tartă frangipane cu caise. Desertul de inspirație franceză pe care îl voi adora
Tartă frangipane cu caise. Desertul de inspirație franceză pe care îl voi adora
Compot de prune întregi în borcan fără capac
Galerie foto
Compot de prune întregi, pentru iarnă
Compot de prune întregi, pentru iarnă
Porții de prăjitura cu iaurt și caise pe un suport de lemn, alături de caise proaspete
Galerie foto
Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară
Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Kimchi servit pe o farfurie albă
09:00
Kimchi. Cele mai populare murături coreene Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Fursecuri daneze cu unt servite pe platouri albastre
08:00
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare
Cartofi confiați într-un bol
07:00
Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii
fructe de mare stricate
06:00
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
10 decembrie, 09:00
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Ce condimente se pun la carnea de vită ilustreate cu ajutorul unei fripturi pe un blat de lemn și două castroneșe cu sare și boabe de piper
10 decembrie, 08:00
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Rețete de post rapide puse pe masă
10 decembrie, 07:00
7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia 7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia
O femeie care ia gustări de noapte
10 decembrie, 06:00
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
1
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Această rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă...
Un castron plin cu guacamole oxidat
2
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că...
Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
3
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Pentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios....
cartofii copți perfecți puși pe o tavă
4
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și...
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
5
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
O porție de cartofi de post, la cuptor, poate fi cina ta delicioasă și rapidă. Se fac atât de simplu încât în 10 minute poți pune tava la cuptor, iar în...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Tatăl uneia dintre fetele care s-au sinucis în Uricani nu a mai aşteptat salvatorii şi s-a dus spre fosta fabrică, dar şi-a găsit copilul mort. Motivul din spatele tragediei

Tatăl uneia dintre fetele care s-au sinucis în Uricani nu a mai aşteptat salvatorii şi s-a dus spre fosta fabrică, dar şi-a găsit copilul mort. Motivul din spatele tragediei

Tatăl uneia dintre fetele care s-au sinucis în Uricani nu a mai aşteptat salvatorii şi s-a dus spre fosta fabrică, dar şi-a găsit copilul mort. Motivul din spatele tragediei
Cum arată socrii lui Gică Hagi şi Gică Popescu. Imagini rare cu bunicii lui Ianis şi Kira Hagi

Cum arată socrii lui Gică Hagi şi Gică Popescu. Imagini rare cu bunicii lui Ianis şi Kira Hagi

Cum arată socrii lui Gică Hagi şi Gică Popescu. Imagini rare cu bunicii lui Ianis şi Kira Hagi
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire ce a speriat-o din plin. Ce s-a întâmplat

O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire ce a speriat-o din plin. Ce s-a întâmplat

O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire ce a speriat-o din plin. Ce s-a întâmplat
Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare
Cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume, potrivit experților. Așa mănâncă oamenii care vor să atingă vârsta de 100 de ani 

Cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume, potrivit experților. Așa mănâncă oamenii care vor să atingă vârsta de 100 de ani 

Cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume, potrivit experților. Așa mănâncă oamenii care vor să atingă vârsta de 100 de ani 
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune
Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata
Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul Met Gala din 2022. Uitați, bustul ăsta se va revărsa

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”
Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente
fresh
Baclava de post porționată în tavă
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
închide