Compot de caise întregi. Sfaturi pentru a se păstra fructele ferme

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ai dat deja startul pregătirii conservelor de fructe și legume pentru iarnă, fă-ți timp pentru a prepara și rețeta de compot de caise întregi. Fructele vor rămâne ferme și le vei putea folosi și în rețete de deserturi.

Două borcane cu lingurițe și compot de caise întregi și trei coșuri cu caise proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Compotul de caise este perfect pentru rețete de prăjituri / Shutterstock

Compotul de caise este printre cele mai apreciate pentru a-l folosi la prăjituri și torturi. Caisele sunt și aromate și gustoase, dar au și culoare deosebită. Se pot adăuga cu succes atât în blaturi de prăjituri cât și în creme. Pot fi adăugate sub formă de cuburi sau feliate. Mai pot fi folosite și la jeleuri pentru prăjituri sau la sosuri pentru fripturi și garnituri.

Citește și

Siropul din compot poate fi folosit la tramparea blaturilor de prăjituri și de torturi sau a pișcoturilor. Bineînțeles că te poți răsfăța cu compotul și la micul dejun, sau pe parcursul zilei. Compoturile, pe lângă savoare și aromă, oferă și efect revigorant și hidratant. Vara le poți servi reci, de la frigider, iar iarna le poți încălzi ușor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură în care să folosești compotul, îți recomandăm rețeta de ruladă diplomat cu fructe din compot sau fructe proaspete. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru compot de caise întregi.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea caiselor pe care le speli bine și la lași la scurs. Pentru a a se menține caisele ferme pe tot parcursul depozitării compotului, alege caise nu foarte coapte și ușor ferme. Nu opta pentru caise necoapte pentru că nu vor avea aromă, iar compotul va avea gust acru.

Cum prepari compot de caise întregi

După ce ai spălat caisele și le-ai scurs, stropește-le bine cu suc de lămâie. Acesta le va ajuta să rămână ferme și nici nu vor oxida. Chiar dacă siropul poate fi ușor mai acrișor, sucul de lămâie este necesar pentru conservarea caiselor.

O altă metodă pentru a se păstra fermitatea fructelor este cea a apei de var sau a sării de lămâie. În trecut, bunicile țineau fructele în apă de var pentru câteva ore. Apoi le clăteau și le foloseau la compot sau la dulceață. Ulterior, apa de var a fost înlocuită cu sare de lămâie dizolvată în apă.

Descoperă aici și rețeta de dulceață din caise întregi unde se folosește una dintre aceste metode.

După ce ai pregătit caisele poți steriliza borcanele și prepara siropul. Pune apa cu zahărul într-o cratiță, la fiert. Amestecă cu o spatulă până când zahărul este diluat. Lasă siropul să clocotească de 2-3 ori, apoi adaugă câte 8-10 caise. Fierbe caisele pentru 2 minute și transferă-le în alt vas.

După ce ai opărit toate caisele, mai fierbe siropul în continuare pentru 10-15 minute. Pune caisele în borcane și toarnă peste ele siropul fierbinte. Închide borcanele ermetic cu capacele aferente și introdu-le în cuptorul fierbinte, în care ai sterilizat borcanele. Lasă-le acolo până când se răcesc bine și le poți transfera în cămară.

Dacă mai dorești să prepari compotul și în alt mod, descoperă aici rețeta de compot de caise jumătăți.

Citește și
Un borcan cu compot de caise întregi și un coș cu caise
Galerie foto

Galerie foto

Caise făcute compot într-un borcan așezat pe orizontală
Două borcane cu lingurițe și compot de caise întregi și trei coșuri cu caise proaspete
+0
CELE MAI CITITE
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
20 august, 06:28
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
20 august, 05:24
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Şoferul nici nu a frânat. Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
"Şoferul nici nu a frânat". Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
"Şoferul nici nu a frânat". Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
Un viitor strălucit. Mesajul cu care Prințișorul Craiovei și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
„Un viitor strălucit”. Mesajul cu care „Prințișorul Craiovei” și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
„Un viitor strălucit”. Mesajul cu care „Prințișorul Craiovei” și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale

Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale

Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare

Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
închide