Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor pe bază de pișcoturi și multă cremă, poți încerca și rețeta de tiramisu cu căpșuni. Este un desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară. În plus, este și spectaculos având un contrast de texturi și culori.

Tiramisu cu căpșuni porționat pe farfurie și pe un platou cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce va sta la rece 4-5 ore / Profimedia Images

Rețeta tortului tiramisu aparține bucătăriei italiene. Are la bază pișcoturile Savoiardi, însiropate în cafea și combinate cu o cremă din mascarpone, lichior, ouă și zahăr. De-a lungul timpului, ca mai toate rețetele clasice și rețeta de tiramisu a suportat diferite adaptări. Crema de ouă a fost înlocuită cu o cremă simplă de mascarpone cu frișcă sau cu o cremă de ciocolată albă.

Citește și

Diferite fructe adăugate în interiorul tortului sau ca decor, au înnobilat gustul și aspectul tortului. Fructele pot fi adăugate în stare proaspătă sau transformate în creme, jeleuri sau toppinguri. Descoperă aici și rețeta de tiramisu clasic, preparat cu cremă de ouă și lichior. Iar mai jos, poți urmări rețeta pentru tiramisu cu căpșuni pe care o poți prepara vara aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea cafelei. După fierbere, aceasta necesită un timp de răcire, înainte de a o folosi la însiroparea pișcoturilor. Poți prepara cafeaua după gustul propriu, mai dulce sau mai puțin dulce, mai tare sau mai slabă. O poți prepara la espressor, la filtru sau la ibric. Dacă obișnuiești să consumi cafeaua neagră, o poți lăsa așa pentru că pișcoturile sunt suficient de dulci.

Lichiorul Amaretto se adaugă în cafea după ce aceasta s-a răcit. Nu renunța la lichior, acesta va aromatiza tare plăcut desertul. Poți opta pentru o cantitate mai mică.

Cum prepari crema pentru tiramisu cu căpșuni

Pentru reușita unei creme ferme, frișca lichidă se folosește rece, abia scoasă din frigider. Pune frișca în bolul mixerului și proceseaz-o doar până când începe să capete cremozitate. Adaugă zahărul pudră și continuă procesarea până când începe să capete fermitate. Adaugă mascarponele și omogenizează ușor crema, fără a insista prea mult cu mixerul. Adaugă și lichiorul, în cantitatea dorită. Nu ezita să adaugi și un praf de sare. Acesta va intensificat gustul aromat al cremei de mascarpone.

Poți opta și pentru a prepara o cremă de ciocolată albă cu mascarpone.

Când ai crema preparată și cafeaua răcită, poți monta tortul. Poți opta pentru o formă rotundă, una dreptunghiularăsau chiar pentru cupe sau pahare. Este de mare efect și tiramisu la pahar, montat în straturi.

Mai întâi vei trece pișcoturile prin cafea, dar doar pentru 1-2 secunde. Nu însiropa foarte mult pișcoturile pentru că se vor înmuia și se vor strivi sub greutatea cremei. Așază la baza formei de tort un rând de de pișcoturi însiropate cu cafea.

Apoi întinde un strat de cremă de mascarpone și presară căpșuni tăiate în felii. Mai întinde un strat de cremă, apoi unul de pișcoturi și decorează tortul frumos cu cremă. Peste aceasta vei presăra și puțină pudră de cacao. Pune deliciosul tort tiramisu cu căpșuni la rece pentru 4-5 ore, apoi îl poți porționa.

Pentru data viitoare când mai poftești la un astfel de desert, poți încerca și rețeta de tiramisu cu zmeură.

Citește și
Tiramisu cu căpșuni porționat pe farfurie și pe un platou cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu pudră de cacao
Colaj de poze cu pașii de montare a tortului Tiramisu cu căpșuni
+0
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Galerie foto
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
brânză congelată
05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Mireasa, sezon 12. Simona Gherghe, două anunțuri importante la începutul ultimei gale: Vă rog să vă gândiți foarte serios
Mireasa, sezon 12. Simona Gherghe, două anunțuri importante la începutul ultimei gale: „Vă rog să vă gândiți foarte serios”
Mireasa, sezon 12. Simona Gherghe, două anunțuri importante la începutul ultimei gale: „Vă rog să vă gândiți foarte serios”
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
închide