Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Chocoflan este denumirea unui desert savuros din bucătăria americană, preparat dintr-un blat cu cacao și cremă de zahăr ars. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu. Cu siguranță îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul interesant.

Prăjitura Chocoflan pe farfurie și o porție pe spatulă de inox
Galerie foto

Galerie foto

Straturile prăjiturii se separă între ele în timpul coacerii / Shutterstock

Rețeta acestei prăjituri o regăsiți și sub denumirea și de „Impossible cake” sau „Magic cake”. Și-a dobândit această denumire pentru că în timpul coacerii se separă singură în două straturi. Acest lucru li s-ar părea unora ceva imposibil. Dar nu este o prăjitură imposibilă, se prepară chiar ușor, însă necesită atenție respectarea etapelor de pregătire a compozițiilor ce compun prăjitura.

Citește și

Descoperă aici și rețeta clasică pentru crema de zahăr ars, desertul delicios al copilăriei. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată, denumită Chocoflan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti vasul în care vei coace prăjitura. Ar fi ideal să folosești o cratiță emailată cu diametrul de 22-24 cm, pentru a carameliza zahărul direct în ea. Mai ai nevoie și de o tavă cu pereții înalți, în care vei pune apă și vei introduc în ea cratița cu compozițiile pentru prăjitură.

Cum prepari rețeta de Chocoflan

Așază cratița pe flacăra aragazului și pune cele 150 gr de zahăr la caramelizat. Amestecă zahărul cu o spatulă pentru a nu se arde.

Când zahărul s-a caramelizat, ridică cratița de pe flacăra aragazului, folosind mănuși de bucătărie. Înclină cratița în toate părțile pentru a întinde siropul de zahăr ars uniform, atât la baza cratiței, cât și pe laterale. Lasă cratița cu zahărul caramelizat la răcit și prepară celelalte elemente ale prăjiturii.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Chocoflan

Amestecă untul moale cu zahărul până când obții o compoziție cu textură cremoasă. Adaugă unul câte unul, ouăle, omogenizând compoziția bine după fiecare. Toarnă puțin câte puțin din lapte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Apoi amestecă făina cu pudra de cacao, praful de copt și un praf de sare. Trece amestecul prin sită și încorporează-l treptat în compoziția de mai sus. Omogenizează bine compoziția pentru blat cu cacao și întinde-o uniform peste zahărul caramelizat și întărit, din cratiță. Lasă cratița deoparte și pregătește compoziția pentru cremă.

Cum prepari crema de zahăr ars

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le energic până când își dublează volumul. Adaugă laptele condensat și omogenizează, apoi adaugă amidonul diluat cu laptele rece și din nou omogenizează. Adaugă și esența de vanilie și toarnă compoziția obținută peste compoziția de blat cu cacao.

Așază cratița în tava cu pereți înalți. Toarnă apă în tavă atât cât să treacă ușor de jumătate din înălțimea cratiței. Introdu tava în cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius, cu funcția de ventilație setată. Coace prăjitura cu cremă de zahăr ars și ciocolată, denumită Chocoflan, pentru 40-50 de minute.

Apoi, scoate cratița din cuptor, lasă prăjitura să se răcească, și pune-o în frigider pentru câteva ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru a răsturna prăjitura pe platou, mai întâi trece cu lama unui cuțit de jur împrejurul cratiței, pentru a se desface prăjitura. Apoi așază un platou cu diametrul mai mare peste cratiță și răstoarnă prăjitura în el.

Pune platoul cu prăjitura Chocoflan la frigider și las-o acolo până când se scurge tot siropul de zahăr ars și se însiropează blatul. Apoi o poți porționa și savura cu poftă alături de cei dragi.

Dacă te va cuceri gustul acestei prăjituri, pentru data următoare îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu mere și cremă de zahăr ars.

Citește și
Prăjitura cu cremă de zahăr ars și blat cu cacao porționată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Chocoflan pe farfurie
Prăjitura Chocoflan pe farfurie și o porție pe spatulă de inox
+0
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de prăjitură cu căpșuni și fistic pe un platou, o porție pe o farfurie, o ceașcă cu cafea și un bol cu căpșuni
Galerie foto
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan pusă pe o farfurie albă
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Crema de zahăr ars cu mere
Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe
Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide