Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Chocoflan este denumirea unui desert savuros din bucătăria americană, preparat dintr-un blat cu cacao și cremă de zahăr ars. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu. Cu siguranță îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul interesant.

Prăjitura Chocoflan pe farfurie și o porție pe spatulă de inox
Galerie foto

Galerie foto

Straturile prăjiturii se separă între ele în timpul coacerii / Shutterstock

Rețeta acestei prăjituri o regăsiți și sub denumirea și de „Impossible cake” sau „Magic cake”. Și-a dobândit această denumire pentru că în timpul coacerii se separă singură în două straturi. Acest lucru li s-ar părea unora ceva imposibil. Dar nu este o prăjitură imposibilă, se prepară chiar ușor, însă necesită atenție respectarea etapelor de pregătire a compozițiilor ce compun prăjitura.

Citește și

Descoperă aici și rețeta clasică pentru crema de zahăr ars, desertul delicios al copilăriei. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată, denumită Chocoflan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti vasul în care vei coace prăjitura. Ar fi ideal să folosești o cratiță emailată cu diametrul de 22-24 cm, pentru a carameliza zahărul direct în ea. Mai ai nevoie și de o tavă cu pereții înalți, în care vei pune apă și vei introduc în ea cratița cu compozițiile pentru prăjitură.

Cum prepari rețeta de Chocoflan

Așază cratița pe flacăra aragazului și pune cele 150 gr de zahăr la caramelizat. Amestecă zahărul cu o spatulă pentru a nu se arde.

Când zahărul s-a caramelizat, ridică cratița de pe flacăra aragazului, folosind mănuși de bucătărie. Înclină cratița în toate părțile pentru a întinde siropul de zahăr ars uniform, atât la baza cratiței, cât și pe laterale. Lasă cratița cu zahărul caramelizat la răcit și prepară celelalte elemente ale prăjiturii.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Chocoflan

Amestecă untul moale cu zahărul până când obții o compoziție cu textură cremoasă. Adaugă unul câte unul, ouăle, omogenizând compoziția bine după fiecare. Toarnă puțin câte puțin din lapte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Apoi amestecă făina cu pudra de cacao, praful de copt și un praf de sare. Trece amestecul prin sită și încorporează-l treptat în compoziția de mai sus. Omogenizează bine compoziția pentru blat cu cacao și întinde-o uniform peste zahărul caramelizat și întărit, din cratiță. Lasă cratița deoparte și pregătește compoziția pentru cremă.

Cum prepari crema de zahăr ars

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le energic până când își dublează volumul. Adaugă laptele condensat și omogenizează, apoi adaugă amidonul diluat cu laptele rece și din nou omogenizează. Adaugă și esența de vanilie și toarnă compoziția obținută peste compoziția de blat cu cacao.

Așază cratița în tava cu pereți înalți. Toarnă apă în tavă atât cât să treacă ușor de jumătate din înălțimea cratiței. Introdu tava în cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius, cu funcția de ventilație setată. Coace prăjitura cu cremă de zahăr ars și ciocolată, denumită Chocoflan, pentru 40-50 de minute.

Apoi, scoate cratița din cuptor, lasă prăjitura să se răcească, și pune-o în frigider pentru câteva ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru a răsturna prăjitura pe platou, mai întâi trece cu lama unui cuțit de jur împrejurul cratiței, pentru a se desface prăjitura. Apoi așază un platou cu diametrul mai mare peste cratiță și răstoarnă prăjitura în el.

Pune platoul cu prăjitura Chocoflan la frigider și las-o acolo până când se scurge tot siropul de zahăr ars și se însiropează blatul. Apoi o poți porționa și savura cu poftă alături de cei dragi.

Dacă te va cuceri gustul acestei prăjituri, pentru data următoare îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu mere și cremă de zahăr ars.

Citește și
Prăjitura cu cremă de zahăr ars și blat cu cacao porționată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Chocoflan pe farfurie
Prăjitura Chocoflan pe farfurie și o porție pe spatulă de inox
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan pusă pe o farfurie albă
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Crema de zahăr ars cu mere
Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe
Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe
Blat de tort cu cacao și amidon
Galerie foto
Blat de tort cu cacao și amidon. Blat simplu și pufos
Blat de tort cu cacao și amidon. Blat simplu și pufos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide