Prăjitură cu dovleac și frișcă, pentru momentele dulci ale familiei

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu ai ideece desert să prepari pentru momentele dulci ale familiei, încearcă rețeta de prăjitură cu dovleac și frișcă. Este simplă, dar foarte gustoasă, iar aspectul este pe măsură.

Două porții de prăjitură cu dovleac pe două farfurii, alături de o cană cu ness-caffe și dovleci
Galerie foto

Galerie foto

Blatul de prăjitură cu dovleac se combină delicios cu frișca și alunele mărunțite / Shutterstock

Deserturile cu dovleac sunt vedete pe platouri, în plin sezon al dovlecilor copți. Pe lângă savoare și culoare, dovleacul oferă deserturilor o textură cremoasă și ușor umedă. Poate fi folosit atât la blaturile prăjiturilor cât și la prepararea cremelor. Poate fi folosit atât răzuit, cât și copt. Cea mai potrivită aromă cu care se poate combina dovleacul este scorțișoara.

Citește și

Dovleacul poate fi folosit și în preparate sărate, nu doar în deserturi. Îl poți adăuga în salate, în aperitive, supe sau mâncăruri scăzute. Poate fi adăugat chiar și în aluaturi fragede sau în aluaturi dospite. Pâinea cu dovleac în aluat sau cozonacul vor arăta spectaculos. Supa cremă de dovleac este cel mai popular, dar și cel mai îndrăgit preparat pe bază de dovleac. O poți prepara în mai multe moduri, combinând dovleacul cu alte legume preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte, plină de savoare și culoare. Iar în rândurile ce urmează vei descoperi rețeta completă pentru prăjitură cu dovleac și frișcă.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în coacerea dovleacului. Descoperă aici cum poți prepara cel mai bun dovleac copt la cuptor.

După coacerea și răcirea dovleacului poți prepara compoziția pentru blatul prăjiturii, iar după răcirea acestuia prepari și crema de frișcă.

Cum prepari rețeta de prăjitură cu dovleac și frișcă

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge tava cu puțin unt moale sau ulei și presară făină.

Pentru a prepara compoziția adaugă untul moale și zahărul în bolul mixerului. Amestecă-le energic până când cristalele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine cremoasă. Încorporează în compoziția de unt unul câte unul, cele 4 ouă. Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi adaugă piureul de dovleac copt.

Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de scorțișoară. Adaugă și sarea și încorporează treptat acest amestec, în compoziția pentru prăjitură cu dovleac și frișcă.

Întinde compoziția pentru blatul prăjiturii în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace prăjitura pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

În acest interval de timp pregătește și crema. Amestecă smântâna pentru frișcă până când capătă consistență, apoi adaugă zahărul pudră și amestecă energic până când frișca devine fermă. Pune bolul cu frișca la rece până când se răcește blatul prăjiturii. Apoi întinde crema de frișcă uniform peste blatul răcit și presară alune mărunțite pe deasupra.

Pune tava cu delicioasa prăjitură cu dovleac și frișcă la rece pentru 1-2 ore, apoi o poți porționa.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu dovleac, poți încerca rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.

Citește și
O porție de prăjitură cu dovleac și frișcă pe o farfurie și trei porții pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură cu dovleac și frișcă porționată în tavă și pe farfurie
Două porții de prăjitură cu dovleac pe două farfurii, alături de o cană cu ness-caffe și dovleci
+0
CELE MAI CITITE
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar alături de un bol cu sos de iaurt
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe cupe de înghețată de casă cu frișcă
Galerie foto
Cum să faci înghețată de casă cu frișcă. Rețeta delicioasă de desert de vară
Cum să faci înghețată de casă cu frișcă. Rețeta delicioasă de desert de vară
Choux-uri cu vanilie și frișcă pe un platou
Galerie foto
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Tort Kilimanjaro sau tort cu aspect de vulcan
Galerie foto
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
06:18
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
05:16
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
3 septembrie, 05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
3 septembrie, 05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
Facultăţile care au rămas cu zeci de locuri la buget neocupate
Facultăţile care au rămas cu zeci de locuri la buget neocupate
Facultăţile care au rămas cu zeci de locuri la buget neocupate
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
închide