Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă delicios
Dacă vrei să aduni aromele și culorile toamnei într-un desert delicios, îți oferim o rețetă de prăjitură cu dovleac și nuci.
Galerie foto
Nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru a prepara un desert de toamnă delicios. Pașii de preparare sunt simpli. Combinația de nuci cu dovleac și zahăr caramelizat cucerește instant pe oricine iubește atât dovleacul cât și nucile. Dovleacul se servește deseori cu nuci, chiar și în varianta copt. Imaginează-ți o porție de dovleac copt glazurată cu miere și presărată cu nuci amestecate cu pudră de scorțișoară.
Vezi aici cum se prepară și rețeta celui mai bun dovleac copt la cuptor.
Nu ezita să incluzi dovleacul în alimentația ta, indiferent că îl consumi ca desert, sau în preparate sărate. Pe lângă savoarea și culoarea pe care le oferă dovleacul, mai este plin de beneficii pentru sănătate. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a pregăti și tu celor dragi, un desert minunat din dovleac cu nuci.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleacului și a nucilor, care necesită mai mult timp și efort. Taie dovleacul în felii, curăță-le de coajă, apoi răzuiește miezul. Curăță bine nucile și toacă-le cu cuțitul, pe un tocător de lemn. Când ai pregătit nucile și dovleacul, poți începe prepararea compoziției pentru prăjitură.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu dovleac și nuci
Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.
Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă bine cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă, pe rând, cele două ouă și omogenizează după fiecare. Apoi adaugă laptele și făina amestecată cu pudra de cacao, pudra de scorțișoară, sarea și cu praful de copt. Amestecă bine toate aceste ingrediente și încorporează în amestec dovleacul răzuit și nucile tocate.
Pune hârtie de copt într-o formă de tort rotundă, cu diametrul de 30 cm. Toarnă compoziția pentru blatul de prăjitură în ea și niveleaz-o frumos. Apoi coace blatul pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari glazura de caramel cu nuci
Poți lăsa prăjitura simplă, dar poți să prepari și un sos delicios de caramel cu nuci.
Pune zahărul la topit într-un ibric. Adaugă untul și amestecă bine până când se topește și acesta. Apoi adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă intens. Când sosul este consistent, stinge focul și adaugă nucile în el.
Lasă blatul de prăjitură cu dovleac și nuci să se răcească bine, apoi întinde sosul caramel cu nuci deasupra lui. Porționează prăjitura după ce sosul caramel devine ferm.
Poți opta pentru prepararea unei glazuri de ciocolată amăruie, ca la rețeta de tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată.