dovleac

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna
Desert | 4 noiembrie 2024

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna

Dovleacul este un ingredient iubit în deserturi datorită texturii sale cremoase, gustului subtil și dulceag, precum și beneficiilor nutriționale. Cel mai adesea este folosit dovleacul plăcintar pentru textura sa densă și conținutul ridicat de zahăr natural. Iată câteva deserturi cu dovleac pe care să le încerci toamna aceasta.

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supe / Ciorbe | 23 octombrie 2024

Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu

Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau un gust mai bogat și mai sofisticat. Descoperă și tu o rețetă simplă și rapidă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească.

Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat
Desert | 17 octombrie 2024

Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat

Plăcinta cu dovleac este unul dintre deserturile emblematice ale toamnei, cu aromele calde și delicate de scorțișoară, nucșoară și ghimbir. Este desertul care aduce toamna în casă, transformând dovleacul într-un preparat deosebit de gustos și iubit. Încearcă și tu această rețeta simplă de plăcintă cu dovleac.

Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
Rețete de mâncare | 15 octombrie 2024

Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun

Dovleacul copt este una dintre cele mai apreciate delicii ale sezonului de toamnă, datorită gustului său dulceag, texturii moi și versatilității în bucătărie. Fie că îl servești simplu, copt, fie că îl incluzi în diverse preparate, dovleacul este un ingredient sănătos, plin de nutrienți esențiali și ușor de integrat în numeroase preparate. Îți lăsăm ca inspirație două rețete delicioase cu dovleac copt și câteva sfaturi utile de preparare.

Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Sfaturi culinare | 23 septembrie 2024

Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui

Dovleacul plăcintar este perfect pentru a da savoare atât mâncărurilor dulci, cât și sărate pe toată perioada sezonului rece. De cele mai multe ori îl găsești în piață sau în magazin întreg, ceea ce înseamnă că trebuie să te ocupi tu de el acasă. Iată cum poți curăța dovleacul plăcintar fără să te rănești. Aceste sfaturi la îndemâna oricui.

Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Rețete de mâncare | 25 noiembrie 2023

Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește

Risotto este un preparat clasic italian, cunoscut pentru textura sa cremoasă și bogată, aroma savuroasă. Poate fi făcut în atâtea moduri, dar combinația dintre notele dulci și cele sărate sau picante este perfectă. Risotto cu usturoi și dovleac îmbină gustul ușor dulceag al nucilor cu iuțeala delicată a usturoiului, totul fiind completat de textura subtilă caramelizată a dovleacului.

Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitiv
Galerie foto
Aperitive | 25 octombrie 2023

Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitiv

Pentru că în luna octombrie dovleacul este vedetă printre darurile colorate ale toamnei, nu ezita să îl incluzi în alimentația ta zilnică. Iar dacă nu ai idei de rețete cu dovleac, îți venim în ajutor cu o rețetă de tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.

Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitiv
Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă delicios
Galerie foto
Desert | 29 octombrie 2022

Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă delicios

Dacă vrei să aduni aromele și culorile toamnei într-un desert delicios, îți oferim o rețetă de prăjitură cu dovleac și nuci.

Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă delicios
Dovleac caramelizat la cuptor. Un desert de sezon foarte adorat
Galerie foto
Desert | 28 octombrie 2022

Dovleac caramelizat la cuptor. Un desert de sezon foarte adorat

Dovleacul copt și gutuile coapte fac parte dintre deserturile ce au marcat copilăria celor care au crescut la bunici. Nu era casă în care, toamna târziu, să nu dăinuie aroma celor două fructe, preparate pe plită, sau în cuptorul sobei cu lemne. În amintirea gustului copilăriei, îți oferim o rețetă de dovleac caramelizat la cuptor.

Dovleac caramelizat la cuptor. Un desert de sezon foarte adorat
Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezon
Galerie foto
Desert | 26 octombrie 2022

Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezon

Se apropie un eveniment important și nu ai idee cu ce desert să-i răsfeți pe cei dragi? Îți oferim o rețetă de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.

Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezon
12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești
Galerie foto
Food Magazine | 7 octombrie 2022

12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești

Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de dovleac de iarnă de la noi sunt cel plăcintar și cel turcesc, însă există mult mai multe. Fiecare dintre ele se gătește într-un fel anume, fiind potrivite atât pentru preparate dulci, cât și pentru cele sărate.

12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
30 noiembrie, 05:16
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
29 noiembrie, 06:33
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Trei porții de Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, furculițe și o ceașcă de ceai
29 noiembrie, 05:36
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
închide