Risotto este un preparat clasic italian, cunoscut pentru textura sa cremoasă și bogată, aroma savuroasă. Poate fi făcut în atâtea moduri, dar combinația dintre notele dulci și cele sărate sau picante este perfectă. Risotto cu usturoi și dovleac îmbină gustul ușor dulceag al nucilor cu iuțeala delicată a usturoiului, totul fiind completat de textura subtilă caramelizată a dovleacului.
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răceștePentru că în luna octombrie dovleacul este vedetă printre darurile colorate ale toamnei, nu ezita să îl incluzi în alimentația ta zilnică. Iar dacă nu ai idei de rețete cu dovleac, îți venim în ajutor cu o rețetă de tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.
Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitivDacă vrei să aduni aromele și culorile toamnei într-un desert delicios, îți oferim o rețetă de prăjitură cu dovleac și nuci.
Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă deliciosDovleacul copt și gutuile coapte fac parte dintre deserturile ce au marcat copilăria celor care au crescut la bunici. Nu era casă în care, toamna târziu, să nu dăinuie aroma celor două fructe, preparate pe plită, sau în cuptorul sobei cu lemne. În amintirea gustului copilăriei, îți oferim o rețetă de dovleac caramelizat la cuptor.
Dovleac caramelizat la cuptor. Un desert de sezon foarte adoratSe apropie un eveniment important și nu ai idee cu ce desert să-i răsfeți pe cei dragi? Îți oferim o rețetă de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.
Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezonUnele dintre cele mai cunoscute tipuri de dovleac de iarnă de la noi sunt cel plăcintar și cel turcesc, însă există mult mai multe. Fiecare dintre ele se gătește într-un fel anume, fiind potrivite atât pentru preparate dulci, cât și pentru cele sărate.
12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești