Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți plac perele suculente și aromate, nu ezita să le incluzi și în diferite deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu nuci și pere, gustoasă și spectaculoasă.

Publicat: 17 septembrie 2022, 06:34
Patru porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou și pe farfurie, alături de un bol cu nuci și pere proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Pentru a deveni fermă crema de pere, se adaugă și puțină gelatină în ea / Profimedia Images

Tot ce ai de făcut este să prepari un blat de albușuri cu pesmet și nuci și o cremă de gălbenușuri cu pere. Te vei bucura alături de familie și prieteni de un desert delicios, în culorile toamnei.

Citește și

Perele și nucile sunt fructe de toamnă ce se combină armonios. Poți prepara pere la cuptor umplute cu nuci, sau pere în vin, umplute cu nuci. Mai poți prepara și pere în aluat foietaj, tot umplute cu nuci și multe alte astfel de deserturi. Dar până când vei prepara rețetele mai sus menționate, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de prăjitură cu pere și nuci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului cu nuci, care necesită pregătire, coacere și răcire. În timp ce blatul se va coace la cuptor, te poți ocupa de prepararea cremei care necesită fierbere și răcire.

Pași necesari preparării blatului pentru prăjitură cu nuci și pere

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele. Lasă-le 10 minute la temperatura camerei, apoi mixează-le până când devin cristaline.  Adaugă treptat zahărul și mixează-le energic până când obții o bezea fermă. Adaugă pe parcursul mixării și sucul de lămâie. Acesta va ajuta bezeaua să devină fermă mai rapid.

Macină nuca fin și amestec-o cu pesmetul. Amestecă făina cu praful de copt și trece acest amestec prin sită. Adaugă peste bezeaua de albușuri mai întâi amestecul de nucă cu pesmet, apoi pe cel de făină cu praf de copt. Poți adăuga și arome la alegere: vanilie, rom, lămâie, etc. Omogenizează ușor compoziția.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Întinde compoziția pentru blat în ea și nivelez-o uniform la suprafață. Coace blatul pentru prăjitură cu nuci și pere la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute. Apoi îl lași să se răcească în tavă, timp în care pregătești crema.

Pași necesari preparării cremei de pere

Începe cu prepararea cremei de gălbenușuri. Amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până când devin spumoase. Adaugă laptele și amidonul, omogenizează compoziția și fierbe-o până când capătă consistența unei budinci. Adaugă vanilia și las-o deoparte.

Curăță perele ce coajă și de căsuța semințelor, taie-le în felii și transformă-le în piure cu ajutorul unui blender, sau a mixerului. Pune piureul de pere într-o crăticioară și adaugă 100 gr de zahăr peste el. Fierbe piureul de pere până când se topește zahărul. Trece-l prin sită pentru a deveni fin. Hidratează gelatina, dilueaz-o și adaug-o peste piureul de pere ușor fierbinte. Amestecă intens pentru omogenizare apoi adaugă amestecul rezultat peste crema de gălbenușuri. Din nou omogenizează crema și întinde crema peste blatul cu nuci.

Pune tava cu delicioasa prăjitură cu nuci și pere la frigider pentru 2-3 ore, sau până când crema devine fermă și poți porționa prăjitura.

Decoreaz-o cu nuci mărunțite și felii subțiri de pere. Vei cuceri papilele celor dragi cu așa desert delicios de toamnă! Și dacă o să îți placă prăjitura, o poți prepara și mai târziu folosind gem de pere. Îți recomandăm să încerci și rețeta de gem de pere aromat.

Citește și
Trei porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou rotund, de lemn, cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Patru porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou și pe farfurie, alături de un bol cu nuci și pere proaspete
Tavă cu prăjitură cu cremă de pere, neporționată
Perele se transformă în piure cu ajutorul unui chopper
+1
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Cum ne încălzim iarna mai ieftin și eficient, fără să sacrificăm confortul. Lecţii de la alte ţări europene
Cum ne încălzim iarna mai ieftin și eficient, fără să sacrificăm confortul. Lecţii de la alte ţări europene
Cum ne încălzim iarna mai ieftin și eficient, fără să sacrificăm confortul. Lecţii de la alte ţări europene
Afacerile care i-au adus lui Mircea Lucescu o avere fabuloasă. Puţini români au banii selecţionerului
Afacerile care i-au adus lui Mircea Lucescu o avere fabuloasă. Puţini români au banii selecţionerului
Afacerile care i-au adus lui Mircea Lucescu o avere fabuloasă. Puţini români au banii selecţionerului
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
închide