Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți plac perele suculente și aromate, nu ezita să le incluzi și în diferite deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu nuci și pere, gustoasă și spectaculoasă.

Publicat: 17 septembrie 2022, 06:34
Patru porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou și pe farfurie, alături de un bol cu nuci și pere proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Pentru a deveni fermă crema de pere, se adaugă și puțină gelatină în ea / Profimedia Images

Tot ce ai de făcut este să prepari un blat de albușuri cu pesmet și nuci și o cremă de gălbenușuri cu pere. Te vei bucura alături de familie și prieteni de un desert delicios, în culorile toamnei.

Citește și

Perele și nucile sunt fructe de toamnă ce se combină armonios. Poți prepara pere la cuptor umplute cu nuci, sau pere în vin, umplute cu nuci. Mai poți prepara și pere în aluat foietaj, tot umplute cu nuci și multe alte astfel de deserturi. Dar până când vei prepara rețetele mai sus menționate, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de prăjitură cu pere și nuci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului cu nuci, care necesită pregătire, coacere și răcire. În timp ce blatul se va coace la cuptor, te poți ocupa de prepararea cremei care necesită fierbere și răcire.

Pași necesari preparării blatului pentru prăjitură cu nuci și pere

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele. Lasă-le 10 minute la temperatura camerei, apoi mixează-le până când devin cristaline.  Adaugă treptat zahărul și mixează-le energic până când obții o bezea fermă. Adaugă pe parcursul mixării și sucul de lămâie. Acesta va ajuta bezeaua să devină fermă mai rapid.

Macină nuca fin și amestec-o cu pesmetul. Amestecă făina cu praful de copt și trece acest amestec prin sită. Adaugă peste bezeaua de albușuri mai întâi amestecul de nucă cu pesmet, apoi pe cel de făină cu praf de copt. Poți adăuga și arome la alegere: vanilie, rom, lămâie, etc. Omogenizează ușor compoziția.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Întinde compoziția pentru blat în ea și nivelez-o uniform la suprafață. Coace blatul pentru prăjitură cu nuci și pere la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute. Apoi îl lași să se răcească în tavă, timp în care pregătești crema.

Pași necesari preparării cremei de pere

Începe cu prepararea cremei de gălbenușuri. Amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până când devin spumoase. Adaugă laptele și amidonul, omogenizează compoziția și fierbe-o până când capătă consistența unei budinci. Adaugă vanilia și las-o deoparte.

Curăță perele ce coajă și de căsuța semințelor, taie-le în felii și transformă-le în piure cu ajutorul unui blender, sau a mixerului. Pune piureul de pere într-o crăticioară și adaugă 100 gr de zahăr peste el. Fierbe piureul de pere până când se topește zahărul. Trece-l prin sită pentru a deveni fin. Hidratează gelatina, dilueaz-o și adaug-o peste piureul de pere ușor fierbinte. Amestecă intens pentru omogenizare apoi adaugă amestecul rezultat peste crema de gălbenușuri. Din nou omogenizează crema și întinde crema peste blatul cu nuci.

Pune tava cu delicioasa prăjitură cu nuci și pere la frigider pentru 2-3 ore, sau până când crema devine fermă și poți porționa prăjitura.

Decoreaz-o cu nuci mărunțite și felii subțiri de pere. Vei cuceri papilele celor dragi cu așa desert delicios de toamnă! Și dacă o să îți placă prăjitura, o poți prepara și mai târziu folosind gem de pere. Îți recomandăm să încerci și rețeta de gem de pere aromat.

Citește și
Trei porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou rotund, de lemn, cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Patru porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou și pe farfurie, alături de un bol cu nuci și pere proaspete
Tavă cu prăjitură cu cremă de pere, neporționată
Perele se transformă în piure cu ajutorul unui chopper
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu banane și cocos
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
varza murata si zeama de varza
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
28 noiembrie, 06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
27 noiembrie, 06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Românii care şi-au montat la bloc, pe balcon, panouri fotovoltaice. Ce economii fac la factură
Românii care şi-au montat la bloc, pe balcon, panouri fotovoltaice. Ce economii fac la factură
Românii care şi-au montat la bloc, pe balcon, panouri fotovoltaice. Ce economii fac la factură
Milionarul român i-a spus nu afacerii, apoi s-a implicat alături de Dan Șucu în proiectul vital al acestuia!
Milionarul român i-a spus nu afacerii, apoi s-a implicat alături de Dan Șucu în proiectul vital al acestuia!
Milionarul român i-a spus nu afacerii, apoi s-a implicat alături de Dan Șucu în proiectul vital al acestuia!
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Supă rustică cu ciuperci și fasole albă
Supă rustică cu ciuperci și fasole albă
Supă rustică cu ciuperci și fasole albă
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi

De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
închide