Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Aceste pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie sunt un deliciu culinar ușor de preparat, dar spectaculos prin gust și aspect. Aluatul foietaj devine crocant și auriu la copt, creând un contrast perfect cu umplutura moale, aromată și ușor cremoasă.
Galerie foto
Umplutura este o combinație echilibrată între savoarea ciupercilor, dulceața ușor caramelizată a cepei roșii, prospețimea ardeiului roșu și textura întinsă, catifelată, a mozzarellei topite.
Aromate cu un strop de ulei de măsline, sare, piper și ierburi mediteraneene, aceste pateuri pot fi savurate calde, cu brânza încă topită. Sunt delicioase și reci, ca gustare de picnic ori aperitiv festiv. Sunt perfecte pentru micul dejun, brunch sau o cină ușoară. Pot fi servite alături de o salată verde sau un sos de iaurt cu usturoi și verdețuri.
Descoperă și o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea ingredientelor. Spală și feliază ciupercile, ceapa și ardeiul.
Într-o tigaie, adaugă o lingură de ulei de măsline și sotează ciupercile 3–4 minute, până se evaporă apa.
Adaugă ceapa și ardeiul, mai călește 2 minute, apoi condimentează cu sare, piper și oregano. Lasă să se răcească puțin.
Cum formezi și coci aceste pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
În timp ce pregătești ingredientele pentru umplut pateurile, scoate aluatul foietaj din congelator și lasă-l să se decongeleze la temperatura camerei. Nu-l lăsa să se înmoaie, decongelează-l atât cât să se poată întinde.
Dacă timpul îți permite poți prepara și aluatul foietaj în casă – descoperă aici rețeta.
După decongelare taie foaia de aluat foietaj în pătrate de aproximativ 10×10 cm.
Pune în mijlocul fiecărui pătrat o lingură din amestecul de ciuperci și legume, apoi adaugă bucățele de mozzarella.
Adu colțurile opuse ale aluatului spre centru. Presează-le ușor peste umplutură, formând o mică „floare” sau „punguță”. Pentru a se lipi umezește colțurile aluatului cu puțină apă rece.
După ce ai format toate pateurile așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge pateurile pe deasupra cu ou bătut pentru a căpăta un luciu frumos în timpul coacerii.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Coace pateurile timp de 20–25 de minute, până devin aurii și bine crescute.
Lasă-le să se răcorească ușor înainte de servire.
Servește delicioasele pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie simple sau cu sos de iaurt, usturoi și verdețuri.
Sugestii și variații
Poți adăuga bacon, șuncă presată sau spanac în umplutură pentru o versiune mai consistentă.
În loc de mozzarella, merg excelent și cașcavalul afumat sau telemeaua moale.
Pateurile se pot transforma în mini-aperitive dacă tai aluatul în pătrate mai mici.
Tot din categoria aperitivelor simple și delicioase mai poți încerca și rețeta de pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie.
Galerie foto



