Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Această rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă necesită puțină atenție prepararea foilor de aluat cu bulion sau cu suc de roșii.

Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Cu cât gemul de fructe este mai colorat, cu atât prăjitura va arăta mai spectaculos / Rețetefeldefel.ro

Este o prăjitură pe bază de foi fragede care se coc separat, apoi se umplu cu cremă și gem ușor acrișor. Chiar dacă este o prăjitură de post, gustul delicios și aspectul spectaculos o ridică la rang înalt. Foile de aluat capătă o culoare cuceritoare după coacere, datorită sucului de roșii adăugat. Iar în contrast cu crema albă și gemul brun, aspectul prăjiturii este minunat.

Citește și

După ce va trece perioada de post, dacă te va cuceri prăjitura, o poți prepara și în varianta de dulce – descoperă aici rețeta. Dar până atunci, prepară rețeta de prăjitură cu suc de roșii în aluat, în varianta de post, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că cel mai dificil pas este cel al preparării foilor, începe cu pregătirea aluatului cu suc de roșii. Fiind un aluat fraged, acesta necesită și un timp de relaxare la rece, pentru a deveni ușor de modelat.

Cum prepari foile fragede pentru prăjitură cu suc de roșii în aluat

Pune sucul de roșii într-un bol și amestecă-l cu uleiul și zahărul până când zahărul se dizolvă. Adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Apoi frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. După frământare, împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la rece pentru 45-50 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împarte aluatul în patru părți egale și întinde fiecare parte de aluat într-o foaie cât dimensiunea tăvii de copt. Folosește o tavă cu dimensiunile aproximative de 25/ 36 cm. Întinde foile de aluat direct pe hârtia de copt, pentru a o transfera ușor pe dosul tăvii. Coace fiecare foaie de aluat cu suc de roșii pentru maxim 5 minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de griș

În intervalul de timp cât aluatul se relaxează la rece, poți prepara crema de griș. Pune apa la fiert și adaugă un praf de sare. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă grișul în ploaie, în timp ce amesteci intens pentru a nu se forma cocoloașe.

Fierbe crema, amestecând continuu, până când grișul se hidratează și absoarbe toată apa. La final de fierbere adaugă și zahărul și aroma preferată. Crema se poate aromatiza după gust: cu lămâie, cu vanilie, etc. Pune o folie de prospețime direct peste cremă și las-o să se răcească.

Când este răcită complet, încorporează în crema de griș margarina amestecată bine cu mixerul.

Pentru a monta delicioasa prăjitură cu suc de roșii în aluat, așază prima foaie în interiorul tăvii pe dosul căreia ai copt foile. Peste foaie întinde jumătate din crema de griș. așază a doua foaie de aluat, iar peste aceasta întinde gemul de prune.

Urmează a treia foaie de aluat, iar cremă de griș și ultima foaie. Acoperă prăjitura cu o hârtie de copt și așază un tocător de lemn peste ea. Pune tava cu prăjitura la rece până a doua zi, pentru a avea timp foile să se hidrateze și să poți porționa prăjitura frumos.

Dacă îți plac prăjiturile în multe straturi, cu foi fragede, îți oferim o rețetă de foi cu miere, coapte pe dosul tăvii.

Citește și
Colaj de poze cu porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat, pe un platou cu un borcan de bulion și o crenguță de roșii și pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Porție de prăjitură de post cu suc de roșii
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Porții de kugel de cartofi
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
salată shuba
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Croissante rapide, unul secționat
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei porții de prăjitură de post cu prune
Galerie foto
Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat
Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat
Trei porții din prăjitura Albinița
Galerie foto
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitură de post cu mere și nuci porționată pe platou și pe două farfurii
Galerie foto
Prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară
Prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine țărănească cu jumări în aluat, porționată pe un tocător cu jumări proaspete
06:20
Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
05:19
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Trei porții din prăjitura Cartof
21 ianuarie, 06:56
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
21 ianuarie, 05:59
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
pad thai
20 ianuarie, 12:39
Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez
Salata de fructe pusă într-un bol alb
20 ianuarie, 06:12
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
filet mignon
19 ianuarie, 05:33
Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon
sfecla tăiată
19 ianuarie, 05:09
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Forţele lui Porter sau cum să dezvolţi o afacere de succes. Guda: Majoritatea antreprenorilor fac două greşeli esenţiale
Forţele lui Porter sau cum să dezvolţi o afacere de succes. Guda: Majoritatea antreprenorilor fac două greşeli esenţiale
Forţele lui Porter sau cum să dezvolţi o afacere de succes. Guda: Majoritatea antreprenorilor fac două greşeli esenţiale
O nouă dramă pentru văduva lui Helmut Duckadam. Alexandra şi-a strigat durerea imensă: „Dumnezeu sa te primească în Împărăția Sa”
O nouă dramă pentru văduva lui Helmut Duckadam. Alexandra şi-a strigat durerea imensă: „Dumnezeu sa te primească în Împărăția Sa”
O nouă dramă pentru văduva lui Helmut Duckadam. Alexandra şi-a strigat durerea imensă: „Dumnezeu sa te primească în Împărăția Sa”
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Parada planetelor în 2025, un fenomen unic în viață. Când vei putea vedea pe cer 7 planete aliniate
Parada planetelor în 2025, un fenomen unic în viață. Când vei putea vedea pe cer 7 planete aliniate
Parada planetelor în 2025, un fenomen unic în viață. Când vei putea vedea pe cer 7 planete aliniate
Piept de pui cu lămâie și capere. O rețetă rafinată și echilibrată
Piept de pui cu lămâie și capere. O rețetă rafinată și echilibrată
Piept de pui cu lămâie și capere. O rețetă rafinată și echilibrată
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Justin Bieber a transmis un mesaj sincer despre soția sa, Hailey, în mijlocul speculațiilor privind problemele din căsnicia lor 
Justin Bieber a transmis un mesaj sincer despre soția sa, Hailey, în mijlocul speculațiilor privind problemele din căsnicia lor 
Justin Bieber a transmis un mesaj sincer despre soția sa, Hailey, în mijlocul speculațiilor privind problemele din căsnicia lor 
Băuturi care pot ameliora constipația. Ce efecte pot avea asupra acestei tulburări digestive
Băuturi care pot ameliora constipația. Ce efecte pot avea asupra acestei tulburări digestive
Băuturi care pot ameliora constipația. Ce efecte pot avea asupra acestei tulburări digestive
fresh
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
închide