Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac prăjiturile în multe straturi, cu foi fragede, îți oferim o rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Foile sunt delicioase, sunt aromate, dar și frumos colorate. Mierea adăugată în compoziție împreună cu alte ingrediente, oferă o culoare deosebită foilor de prăjituri.

Foi cu miere coapte pe dosul tăvii, așezate una peste alta pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Foile cu miere se frăgezesc după umplerea cu cremă / Shutterstock

Foile coapte pe dosul tăvii nu se prepară greu și nu necesită nici ingrediente multe sau complexe. Doar necesită puțină atenție și timp pentru prelucrarea lor. Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, pe lângă gust delicios au și un aspect simetric foarte frumos și sunt foarte spornice.

Citește și

Poți prepara foile sub formă dreptunghiulară, pentru prăjituri, dar și sub formă rotundă, pentru torturi. Metoda de a le coace pe dosul tăvii este benefică mai ales după coacere, pentru că le manipulezi ușor. Doar înclini tava și tragi ușor foaia pe platou fără teama de a o rupe. Din interiorul tăvii este mai greu de transferat pe platou. Foile fragede se por rupe foarte ușor când le ridici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Foile cu miere pe dosul tăvii sunt specifice rețetei de prăjitură Albinița, din bucătăria românească. Aceleași foi sunt specifice și rețetei de tort Medovik, din bucătăria rusească. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru foi cu miere coapte pe dosul tăvii, iar crema o prepari după propriul gust.

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării foilor. Pregătește și tava de copt, sucitorul de aluaturi și hârtie de copt. Aluatul poate fi folosit imediat după frământare, deci poți porni și cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari foi cu miere coapte pe dosul tăvii

Așază pe flacăra aragazului o crăticioară și pune în ea mierea, scorțișoara și zahărul. Amestecă ingredientele cu o spatulă, până când ai obținut un sos consistent. Stinge focul, îndepărtează cratița de pe aragaz și lasă compoziția să se răcească.

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare. În alt bol amestecă bicarbonatul cu oțetul.

Ia un al treilea bol mai mare și trece făina prin sită în el. Formează un loc adânc la mijlocul ei și pune acolo sosul de miere, ouăle amestecate și bicarbonatul stins în oțet. Amestecă intens toate ingredientele de la mijloc înglobând și făina din bol. La final, adaugă și puțin lapte, atât cât să poți forma un aluat compact.

Împarte aluatul în 7-8 părți egale. Dacă folosești o tavă dreptunghiulară mai mare, poți pregăti doar 4-5 foi. Dacă formezi foile circulare, poți opta pentru 8-9 foi.

Întinde cu ajutorul sucitorului fiecare bucată de aluat într-o foaie circulară cu diametrul de 28 cm. Poți lăsa foaia mai neuniformă și o decupezi cu inelul unei forme de tort. Marginile neuniforme le folosești după coacere la decorul prăjiturii așa cum poți observa la rețeta de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone.

Înțeapă foile de aluat din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform. Coace-le pe dosul unei tăvi pentru 4-5 minute fiecare, la 180 de grade Celsius. Dacă încap 2-3 foi odată pe tavă, cu atât mai bine.

După coacere, așază-le pe un platou una peste alta și lasă-le să se răcească înainte de a le umple cu cremă.

 

Citește și
Femeie decupând surplusul de aliat de la o foaie coaptă pe dosul tăvii
Galerie foto

Galerie foto

Femeie întinzând aluatul cu sucitorul, într-o foaie circulară
Aluat fraged porționat pentru foi cu miere coapte pe dosul tăvii
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii, așezate una peste alta pe un platou
+1
CELE MAI CITITE
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu legume spiralate porționată
Galerie foto
Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
18 noiembrie, 05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Bătaie pe joburi într-un domeniu surpriză. Studenții români aleargă după salarii de până la 14.000 lei
Bătaie pe joburi într-un domeniu surpriză. Studenții români aleargă după salarii de până la 14.000 lei
Bătaie pe joburi într-un domeniu surpriză. Studenții români aleargă după salarii de până la 14.000 lei
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
închide