Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Pentru răsfățul dulce dintr-o zi de vară caniculară, încearcă o rețetă de prăjitură cu iaurt și vișine în compoziție. Este, ușor de făcut, este pufoasă, fructată și perfect echilibrată ca gust.

Galerie foto
Este genul de prăjitură de casă care se prepară rapid, fără cremă, fără straturi complicate, dar care cucerește prin simplitatea ei și prin gustul proaspăt, dulce-acrișor.
Această prăjitură are o textură moale, ușor umedă, dar aerată, cu un aluat delicat, aromat discret cu vanilie.
Iaurtul o face ușor acrișoară, dar totodată foarte fină, fără a fi grea sau grasă.
Vișinele, încorporate direct în aluat, aduc un contrast delicios: bule acrișoare, suculente, care izbucnesc în fiecare mușcătură, echilibrând dulceața.
Fiecare felie este o combinație de fructe zemoase, ce aduc suculență și prospețime și aluat moale și ușor elastic, care se rupe frumos. Are gust dulce-acrișor perfect balansat, ideal pentru zilele de vară.
Descoperă și o rețetă de chec de post cu vișine, iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa prăjitură cu iaurt și vișine în compoziție.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea vișinelor. Dacă folosești vișine din compot sau congelate, scurge-le bine și tamponează-le cu un șervet. Poți să le tăvălești ușor prin puțină făină, astfel nu se vor scufunda în aluat.
Cum prepari prăjitură cu iaurt și vișine în compoziție
Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu zahărul și un praf de sare până când devin spumoase și deschise la culoare. Adaugă uleiul, în fir subțire, apoi iaurtul și esența de vanilie. Amestecă ușor cu o spatulă, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.
Încorporează făina cernută împreună cu praful de copt, în două-trei tranșe, amestecând lejer cu spatula. Vei obține un aluat omogen, cu consistența mai groasă decât cel de chec clasic. Descoperă și o rețetă de chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată.
Încorporează jumătate din vișine în compoziție, ușor, cu spatula. Apoi toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l. Presară restul de vișine deasupra, și apasă-le ușor în aluat.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius (cu ventilație) sau 180 de grade Celsius (static). Coace prăjitura timp de 35–40 minute, până când trece testul cu scobitoarea.
După coacere lasă prăjitura să se răcească complet în tavă
Presară zahăr pudră deasupra și taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri. Se servește simplă sau alături de un glob de înghețată de vanilie ori o lingură de frișcă.
Dacă vrei un plus de aromă poți adăuga puțină coajă rasă de lămâie sau portocală în aluatul de prăjitură cu iaurt și vișine.
Ulterior, dacă mai dorești să repeți rețeta, în loc de vișine poți folosi și zmeură, afine, caise sau prune tăiate cuburi.
Prăjitura se păstrează bine 2-3 zile, acoperită, la temperatura camerei.
Și dacă îți plac deserturile cu fructe, simple și delicioase, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de prăjitură cu afine și caise, acoperită cu crumble..

