Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru momentele dulci, petrecute alături de familie, îți oferim o rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Este rețeta unui desert aromat și elegant.

Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se decorează și cu frunze de mentă, pentru un plus de culoare și aromă / Profimedia Images

Rețeta nu se prepară anevoios și nu necesită nici timp îndelungat de preparare. Iar ingredientele sunt simple și accesibile. Poți folosi zmeură proaspătă în plin sezon al coacerii acesteia sau congelată în sezonul rece. Prăjitura este absolut delicioasă și aromată și are un aspect cuceritor cu așa contrast de texturi și culori. Blatul prăjiturii va avea culoare galbenă, datorită compoziției de ouă, iar crema de un alb imaculat contrastată de roșu intens al zmeurei. Zmeura se va regăsi din loc în loc și în blatul prăjiturii, pentru un gust delicios și un aspect spectaculos.

Citește și

Zmeura adăugată în blaturile prăjiturilor oferă acestora un plus de savoare și culoare. Același efect îl are și dacă este adăugată în creme. Mai poate fi transformată și în jeleuri sau glazuri irezistibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de gem de zmeură fără semințe, cu aspect de jeleu. Este ideal pentru a fi folosit în rețetele de prăjituri sau torturi. Iar în continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de prăjitură cu zmeură și ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea compoziției pentru blatul de prăjitură. Dar mai întâi adună toate ingredientele pe bancul de lucru și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 22 cm și presară un strat fin de făină peste unt. Poți folosi și o tavă pătrată sau dreptunghiulară, de dimensiuni mai mici. Poți folosi chiar și o tavă de chec.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu zmeură și ciocolată albă

Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zahărul până se omogenizează bine. Încorporează în compoziția rezultată câte un ou, amestecând bine după fiecare. Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt, apoi adaugă praful de sare și nuca de cocos.

Încorporează aceste ingrediente treptat în compoziția de unt cu ouă, amestecând ușor cu o spatulă, până la omogenizare.

Întinde jumătate din compoziția pentru blat în forma de copt. Adaugă zmeura trecută prin făină și completează cu a doua parte de compoziție. Nivelează uniform suprafața compoziției și introdu tava în cuptor. Coace blatul cu cocos și zmeură pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-l să se răcească.

Cum prepari crema de ciocolată albă

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului pune smântâna lichidă la încălzit. Las-o să se înfierbânte, dar să nu atingă punctul de fierbere. Adaugă ciocolata albă mărunțită și amestecă bine până când aceasta se topește iar compoziția este omogenizată. Adaugă sucul și coaja de lămâie răzuită foarte fin.

Dă cratița deoparte de pe foc și lasă crema de ciocolată albă să se tempereze ușor. Apoi o poți întinde uniform peste blatul de prăjitură răcit. Presară zmeura pe deasupra și pune prăjitura la rece  pentru cel puțin 2 ore.

Apoi o poți porționa și savura cu poftă, alături de familie.

Dacă mai dorești alte rețete de prăjituri cu fructe mai poți încerca și rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol de culori și arome deosebite, dar și texturi diferite.

Citește și
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de montare ai prăjiturii cu ciocolată albă și zmeură
Colaj de poze cu pașii de preparare ai ăprăjiturii cu zmeură
+0
CELE MAI CITITE
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Sirop de coacăze cu zmeură în pahar cu pai și în carafă
Sirop de coacăze cu zmeură. Esența verii într-un strop de rubin
Sirop de coacăze cu zmeură. Esența verii într-un strop de rubin
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Ion Ţiriac a dat 1 milion de euro pe un capriciu. Mitică Dragomir: E ca o scobitoare pentru el
Ion Ţiriac a dat 1 milion de euro pe un capriciu. Mitică Dragomir: "E ca o scobitoare pentru el"
Ion Ţiriac a dat 1 milion de euro pe un capriciu. Mitică Dragomir: "E ca o scobitoare pentru el"
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa Berghain? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
închide