Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot.
Galerie foto
Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare rețetelor de deserturi. Cu siguranță ai o parte din ele în cămară și frigider. Prăjitura este formată din două straturi de aluat pufos, cu o umplutură cremoasă de brânză dulce și bucăți de caise suculente, care adaugă un plus de prospețime și dulceață naturală. Combinația dintre aluatul pufos, brânza dulce și caisele suculente oferă un echilibru perfect de texturi și arome.
Modul de preparare este simplu, iar rezultatul final este spectaculos, atât ca aspect, cât și ca gust. Denumirea de `turnată” se datorează aluatului care este ușor cursiv și se toarnă în tavă, dar și peste crema de brânză, ulterior. Se prepară un aluat precum aluatul pentru clătite, dar ceva mai consistent. Se coace, pentru jumătate din timp, mai întâi jumătate din aluatul turnat. Apoi se întinde crema de brânză, se toarnă restul de aluat și se coace în continuare prăjitura.
Prăjitura turnată cu brânză și caise este perfectă pentru a fi servită ca desert în zilele obișnuite, sau la ocazii speciale. Va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei prăjituri.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti caisele care necesită spălare și scurgere sau ștergere. Apoi le lași într-o sită și pregătești ingredientele pentru aluat, dar înainte de a pregăti aluatul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și tava în care așezi hârtie de copt.
Cum prepari aluatul pentru prăjitura turnată cu brânză și caise
Sparge ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Folosește mixerul sau un tel și amestecă ingredientele până când compoziția devine spumoasă și sunt topite sarea și zahărul.
Încorporează în compoziție pe rând: uleiul, laptele și omogenizează după fiecare. Apoi încorporează făina amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită.
Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită și pune tava în cuptorul încălzit. Coace blatul de prăjitură pentru 12 -15 minute, atât cât să se rumenească ușor la suprafață.
Descoperă și o rețetă de tort cu amidon.
Cum prepari umplutura de brânză cu caise
În timp ce blatul se coace, pregătești compoziția de brânză cu caise. Într-un bol, amestecă brânza proaspătă cu un praf de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Adaugă 2 linguri de smântână acră și două linguri de griș. Omogenizează bine compoziția și încorporează în ea caisele tocate în cuburi mai mici.
După rumenirea blatului, scoate tava din cuptor și întinde rapid peste el compoziția de brânză cu caise. Imediat toarnă și ra doua parte de aluat deasupra. Pune din nou tava în cuptor și mai coace prăjitura turnată cu brânză și caise pentru alte 15-20 de minute.
După coacere, lasă prăjitura să se răcească bine, apoi presară zahăr pudră pe deasupra și porționeaz-o.
Dacă îți place combinația acestei prăjituri, mai poți încerca și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.
Galerie foto