Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot.

Porții de prăjitura turnată cu brânză și caise pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare rețetelor de deserturi. Cu siguranță ai o parte din ele în cămară și frigider. Prăjitura este formată din două straturi de aluat pufos, cu o umplutură cremoasă de brânză dulce și bucăți de caise suculente, care adaugă un plus de prospețime și dulceață naturală. Combinația dintre aluatul pufos, brânza dulce și caisele suculente oferă un echilibru perfect de texturi și arome.

Citește și

Modul de preparare este simplu, iar rezultatul final este spectaculos, atât ca aspect, cât și ca gust. Denumirea de `turnată” se datorează aluatului care este ușor cursiv și se toarnă în tavă, dar și peste crema de brânză, ulterior. Se prepară un aluat precum aluatul pentru clătite, dar ceva mai consistent. Se coace, pentru jumătate din timp, mai întâi jumătate din aluatul turnat. Apoi se întinde crema de brânză, se toarnă restul de aluat și se coace în continuare prăjitura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjitura turnată cu brânză și caise este perfectă pentru a fi servită ca desert în zilele obișnuite, sau la ocazii speciale. Va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei prăjituri.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti caisele care necesită spălare și scurgere sau ștergere. Apoi le lași într-o sită și pregătești ingredientele pentru aluat, dar înainte de a pregăti aluatul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și tava în care așezi hârtie de copt.

Cum prepari aluatul pentru prăjitura turnată cu brânză și caise

Sparge ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Folosește mixerul sau un tel și amestecă ingredientele până când compoziția devine spumoasă și sunt topite sarea și zahărul.

Încorporează în compoziție pe rând: uleiul, laptele și omogenizează după fiecare. Apoi încorporează făina amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită.

Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită și pune tava în cuptorul încălzit. Coace blatul de prăjitură pentru 12 -15 minute, atât cât să se rumenească ușor la suprafață.

Descoperă și o rețetă de tort cu amidon.

Cum prepari umplutura de brânză cu caise

În timp ce blatul se coace, pregătești compoziția de brânză cu caise. Într-un bol, amestecă brânza proaspătă cu un praf de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Adaugă 2 linguri de smântână acră și două linguri de griș. Omogenizează bine compoziția și încorporează în ea caisele tocate în cuburi mai mici.

După rumenirea blatului, scoate tava din cuptor și întinde rapid peste el compoziția de brânză cu caise. Imediat toarnă și ra doua parte de aluat deasupra. Pune din nou tava în cuptor și mai coace prăjitura turnată cu brânză și caise pentru alte 15-20 de minute.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească bine, apoi presară zahăr pudră pe deasupra și porționeaz-o.

Dacă îți place combinația acestei prăjituri, mai poți încerca și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.

Citește și
Porție de prăjitură turnată cu brânză și caise
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare și coacere a prăjiturii turnate cu brânză și caise
Colaj de poze cu pașii de preparare ai aluatului turnat
Porții de prăjitura turnată cu brânză și caise pe o farfurie
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Nazare: Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii. Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide