Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot.

Porții de prăjitura turnată cu brânză și caise pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare rețetelor de deserturi. Cu siguranță ai o parte din ele în cămară și frigider. Prăjitura este formată din două straturi de aluat pufos, cu o umplutură cremoasă de brânză dulce și bucăți de caise suculente, care adaugă un plus de prospețime și dulceață naturală. Combinația dintre aluatul pufos, brânza dulce și caisele suculente oferă un echilibru perfect de texturi și arome.

Citește și

Modul de preparare este simplu, iar rezultatul final este spectaculos, atât ca aspect, cât și ca gust. Denumirea de `turnată” se datorează aluatului care este ușor cursiv și se toarnă în tavă, dar și peste crema de brânză, ulterior. Se prepară un aluat precum aluatul pentru clătite, dar ceva mai consistent. Se coace, pentru jumătate din timp, mai întâi jumătate din aluatul turnat. Apoi se întinde crema de brânză, se toarnă restul de aluat și se coace în continuare prăjitura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjitura turnată cu brânză și caise este perfectă pentru a fi servită ca desert în zilele obișnuite, sau la ocazii speciale. Va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei prăjituri.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti caisele care necesită spălare și scurgere sau ștergere. Apoi le lași într-o sită și pregătești ingredientele pentru aluat, dar înainte de a pregăti aluatul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și tava în care așezi hârtie de copt.

Cum prepari aluatul pentru prăjitura turnată cu brânză și caise

Sparge ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Folosește mixerul sau un tel și amestecă ingredientele până când compoziția devine spumoasă și sunt topite sarea și zahărul.

Încorporează în compoziție pe rând: uleiul, laptele și omogenizează după fiecare. Apoi încorporează făina amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită.

Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită și pune tava în cuptorul încălzit. Coace blatul de prăjitură pentru 12 -15 minute, atât cât să se rumenească ușor la suprafață.

Descoperă și o rețetă de tort cu amidon.

Cum prepari umplutura de brânză cu caise

În timp ce blatul se coace, pregătești compoziția de brânză cu caise. Într-un bol, amestecă brânza proaspătă cu un praf de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Adaugă 2 linguri de smântână acră și două linguri de griș. Omogenizează bine compoziția și încorporează în ea caisele tocate în cuburi mai mici.

După rumenirea blatului, scoate tava din cuptor și întinde rapid peste el compoziția de brânză cu caise. Imediat toarnă și ra doua parte de aluat deasupra. Pune din nou tava în cuptor și mai coace prăjitura turnată cu brânză și caise pentru alte 15-20 de minute.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească bine, apoi presară zahăr pudră pe deasupra și porționeaz-o.

Dacă îți place combinația acestei prăjituri, mai poți încerca și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.

Citește și
Porție de prăjitură turnată cu brânză și caise
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare și coacere a prăjiturii turnate cu brânză și caise
Colaj de poze cu pașii de preparare ai aluatului turnat
Porții de prăjitura turnată cu brânză și caise pe o farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Mini tarte cu mousse de ton
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Rákóczi cu brânză și bezea pe o farfurie
Prăjitura Rákóczi cu brânză și bezea. Rețeta unui desert rafinat
Prăjitura Rákóczi cu brânză și bezea. Rețeta unui desert rafinat
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Porție de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
19 aprilie, 05:48
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
19 aprilie, 05:35
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2025. Nativii au parte de schimbări pe toate planuri
Horoscopul lunii mai 2025. Nativii au parte de schimbări pe toate planuri
Horoscopul lunii mai 2025. Nativii au parte de schimbări pe toate planuri
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: „Din Spania am preluat ideea”
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: „Din Spania am preluat ideea”
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: „Din Spania am preluat ideea”
Cine e și cum arată iubitul actriței Mara Baboianu, cea care interpretează rolul Tinei în Ana, mi-ai fost scrisă în ADN
Cine e și cum arată iubitul actriței Mara Baboianu, cea care interpretează rolul Tinei în "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Cine e și cum arată iubitul actriței Mara Baboianu, cea care interpretează rolul Tinei în "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
De ce nu vorbește Corinna Schumacher despre starea de sănătate a soțului ei. Motivul, dezvăluit de un fost pilot F1
De ce nu vorbește Corinna Schumacher despre starea de sănătate a soțului ei. Motivul, dezvăluit de un fost pilot F1
De ce nu vorbește Corinna Schumacher despre starea de sănătate a soțului ei. Motivul, dezvăluit de un fost pilot F1
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Cum se pot deosebi aceste două afecțiuni cronice
Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Cum se pot deosebi aceste două afecțiuni cronice
Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Cum se pot deosebi aceste două afecțiuni cronice
fresh
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic

Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic

Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic

Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant

Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
închide