Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol de culori și arome deosebite, dar și texturi diferite.

Prăjitură cu zmeură și mure pe un platou, alături de două cești cu cafea și un bol cu zmeură și mure
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se lasă la rece 1-2 ore pentru a se întrepătrundă aromele / Profimedia Images

Această prăjitură este o adevărată încântare pentru iubitorii de fructe de pădure și texturi delicate. Combinația între foi de pandișpan pufoase și cremele fine de mure și zmeură creează un desert rafinat, potrivit pentru orice ocazie specială. Prăjitura nu este doar o încântare pentru papilele gustative. Este și o adevărată operă de artă culinară, perfectă pentru a impresiona oaspeții la orice sărbătoare sau eveniment special.

Citește și

Gustul prăjiturii este echilibrat între dulce și acrișor, cu arome intense de mure și zmeură. Foile de pandișpan sunt pufoase, iar cremele ușoare, dar ferme datorită gelatinei se așază perfect simetric între ele. Prăjitura are un aspect elegant și atrăgător, cu straturi distincte de cremă colorată și decor proaspăt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria deserturilor de vară pline de savoare și culoare, în care se combină cele două fructe mai poți încerca și rețeta de tort cu mure și zmeură. Dar până atunci poți prepara rețeta de Prăjitură cu zmeură și mure, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara cele trei foi de pandișpan care vor sta la baza prăjiturii. Poți prepara aluatul separat, pentru fiecare foaie în parte. Însă dacă îți este mai ușor, prepari tot aluatul odată și îl împarți în trei.

Cum prepari foile de pandișpan pentru prăjitură cu zmeură și mure

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile presărate cu un praf de sare până când obții o spumă tare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o bezea lucioasă. Încorporează gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.

Amestecă făina cu praful de copt și zahărul vanilat, apoi trece-le prin sită peste compoziția de ouă. Încorporează-le ușor cu o spatulă.

Întinde aluatul într-o tavă de 23/36 tapetată cu hârtie de copt.

Coace pandișpanul timp de 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Lasă-l să se răcească complet, apoi taie-l în trei foi egale. poți prepara din start trei foi subțiri de pandișpan.

Cum prepari crema de zmeură

Pune deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă. Le vei folosi pentru decor.

Pune zmeura și zahărul într-o crăticioară și gătește-le la foc mediu până când zmeura se desface și se obține un sirop gros. Pasează compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul să se răcească.

Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și bate frișca până când devine fermă.

Amestecă brânza mascarpone cu piureul de zmeură răcit. Încălzește gelatina până se dizolvă complet, apoi încorporeaz-o în amestecul de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.

Cum prepari crema de mure

Pune și de aici deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă, pentru a le folosi la decor.

Pune murele și zahărul într-o crăticioară și fierbe-le la foc mediu, precum la pasul anterior. Trece compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul de mure să se răcească.

Hidratează gelatina, mixează frișca până devine fermă și amestecă crema mascarpone cu piureul de zmeură răcit.

Dizolvă gelatina pe baie de aburi, apoi încorporeaz-o în compoziția de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.

Cum montezi delicioasa prăjitură cu zmeură și mure

Așază prima foaie de pandișpan pe un platou. Întinde uniform crema de zmeură peste aceasta.

Așază a doua foaie de pandișpan deasupra. Întinde crema de mure deasupra și acoperă cu a treia foaie de pandișpan.

Pune prăjitura în frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte, pentru a se întări cremele și a se întrepătrunde aromele.

Pentru decorare amestecă ingredientele date deoparte de la creme până când obții o compoziție cremoasă. Decorează prăjitura cu această compoziție, folosind un dispozitiv special. Apoi presară fructe.

Dacă mai dorești și alte rețete de torturi cu fructe, mai poți încerca rețeta de tort cu fructe, cremă de mascarpone și glazură de ciocolată neagră.

Citește și
Prăjitură cu zmeură și mure pe un platou, alături de două cești cu cafea și un bol cu zmeură și mure
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând cu fructe delicioasa prăjitură cu zmeură și mure
Femeie adăugând cremă peste prăjitură
Femeie care întinde crema de mure peste prăjitură cu o spatulă
+1
CELE MAI CITITE
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
rețete cu sfeclă
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Supă finlandeză de somon în bol alb
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
5 decembrie, 01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
5 decembrie, 01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Comuna unde tot mai mulți părinți din oraș își trimit copiii la școală. Mulţi aleg să se mute aici definitiv
Comuna unde tot mai mulți părinți din oraș își trimit copiii la școală. Mulţi aleg să se mute aici definitiv
Comuna unde tot mai mulți părinți din oraș își trimit copiii la școală. Mulţi aleg să se mute aici definitiv
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Maurice Munteanu, juratul The Ticket, confesiuni despre stil, artă și echipa de jurați The Ticket. E o echipă foarte mișto
Maurice Munteanu, juratul The Ticket, confesiuni despre stil, artă și echipa de jurați The Ticket. "E o echipă foarte mișto"
Maurice Munteanu, juratul The Ticket, confesiuni despre stil, artă și echipa de jurați The Ticket. "E o echipă foarte mișto"
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
închide