Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol de culori și arome deosebite, dar și texturi diferite.

Prăjitură cu zmeură și mure pe un platou, alături de două cești cu cafea și un bol cu zmeură și mure
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se lasă la rece 1-2 ore pentru a se întrepătrundă aromele / Profimedia Images

Această prăjitură este o adevărată încântare pentru iubitorii de fructe de pădure și texturi delicate. Combinația între foi de pandișpan pufoase și cremele fine de mure și zmeură creează un desert rafinat, potrivit pentru orice ocazie specială. Prăjitura nu este doar o încântare pentru papilele gustative. Este și o adevărată operă de artă culinară, perfectă pentru a impresiona oaspeții la orice sărbătoare sau eveniment special.

Citește și

Gustul prăjiturii este echilibrat între dulce și acrișor, cu arome intense de mure și zmeură. Foile de pandișpan sunt pufoase, iar cremele ușoare, dar ferme datorită gelatinei se așază perfect simetric între ele. Prăjitura are un aspect elegant și atrăgător, cu straturi distincte de cremă colorată și decor proaspăt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria deserturilor de vară pline de savoare și culoare, în care se combină cele două fructe mai poți încerca și rețeta de tort cu mure și zmeură. Dar până atunci poți prepara rețeta de Prăjitură cu zmeură și mure, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara cele trei foi de pandișpan care vor sta la baza prăjiturii. Poți prepara aluatul separat, pentru fiecare foaie în parte. Însă dacă îți este mai ușor, prepari tot aluatul odată și îl împarți în trei.

Cum prepari foile de pandișpan pentru prăjitură cu zmeură și mure

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile presărate cu un praf de sare până când obții o spumă tare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o bezea lucioasă. Încorporează gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.

Amestecă făina cu praful de copt și zahărul vanilat, apoi trece-le prin sită peste compoziția de ouă. Încorporează-le ușor cu o spatulă.

Întinde aluatul într-o tavă de 23/36 tapetată cu hârtie de copt.

Coace pandișpanul timp de 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Lasă-l să se răcească complet, apoi taie-l în trei foi egale. poți prepara din start trei foi subțiri de pandișpan.

Cum prepari crema de zmeură

Pune deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă. Le vei folosi pentru decor.

Pune zmeura și zahărul într-o crăticioară și gătește-le la foc mediu până când zmeura se desface și se obține un sirop gros. Pasează compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul să se răcească.

Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și bate frișca până când devine fermă.

Amestecă brânza mascarpone cu piureul de zmeură răcit. Încălzește gelatina până se dizolvă complet, apoi încorporeaz-o în amestecul de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.

Cum prepari crema de mure

Pune și de aici deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă, pentru a le folosi la decor.

Pune murele și zahărul într-o crăticioară și fierbe-le la foc mediu, precum la pasul anterior. Trece compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul de mure să se răcească.

Hidratează gelatina, mixează frișca până devine fermă și amestecă crema mascarpone cu piureul de zmeură răcit.

Dizolvă gelatina pe baie de aburi, apoi încorporeaz-o în compoziția de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.

Cum montezi delicioasa prăjitură cu zmeură și mure

Așază prima foaie de pandișpan pe un platou. Întinde uniform crema de zmeură peste aceasta.

Așază a doua foaie de pandișpan deasupra. Întinde crema de mure deasupra și acoperă cu a treia foaie de pandișpan.

Pune prăjitura în frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte, pentru a se întări cremele și a se întrepătrunde aromele.

Pentru decorare amestecă ingredientele date deoparte de la creme până când obții o compoziție cremoasă. Decorează prăjitura cu această compoziție, folosind un dispozitiv special. Apoi presară fructe.

Dacă mai dorești și alte rețete de torturi cu fructe, mai poți încerca rețeta de tort cu fructe, cremă de mascarpone și glazură de ciocolată neagră.

Citește și
Prăjitură cu zmeură și mure pe un platou, alături de două cești cu cafea și un bol cu zmeură și mure
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând cu fructe delicioasa prăjitură cu zmeură și mure
Femeie adăugând cremă peste prăjitură
Femeie care întinde crema de mure peste prăjitură cu o spatulă
+1
CELE MAI CITITE
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
ulei de palmier
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
pilaf sârbesc cu legume
09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
închide