Aluatul pentru această delicioasă prăjitură se prepară într-un timp scurt, comparativ cu aluaturile în care se separă albușurile de gălbenușuri. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor este necesar să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm.
Cum prepari rețeta de prăjitură cu zmeură și mascarpone în aluat
Începe prin a amesteca făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită, într-un bol încăpător.
Sparge ouăle în alt bol și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul. Folosește mixerul sau un tel și amestecă-le intens, până când obții o compoziție cremoasă și dublată ca volum. Adaugă uleiul, omogenizează compoziția, apoi adaugă mascarponele și din nou omogenizează compoziția. Poți adăuga și vanilie pentru un plus de aromă, dacă nu ți se pare suficientă aroma zmeurei.
Descoperă și o rețetă de prăjitură cu caise și iaurt în aluat.
Apoi încorporează puțin câte puțin din amestecul de făină cu praf de copt. Nu mai folosi mixerul ci o spatulă cu care amesteci de jos în sus până când se omogenizează compoziția.
Unge tava cu ulei și presară făină sau folosește o hârtie de copt pe care o așezi în ea. Întinde compoziția în tavă și presară zmeura pe deasupra. Las-o pe deasupra fără a o introduce în aluat. Aluatul se va dezvolta în timpul coacerii, iar zmeura va pătrunde ușor în interiorul lui.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa prăjitură cu zmeură și mascarpone în aluat pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă. După răcire o poți decora cu zahăr pudră și porționa frumos. Cei dragi se vor bucura de așa prăjitură delicioasă și aspectuoasă.
Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu fructe, mai poți trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură cu aluat fraged și piersici.