Prăjitura Lamington cu gem de zmeură, mai gustoasă și mai spectaculoasă
Prăjitura Lamington sau prăjitura tăvălită prin nucă de cocos este o prăjitură simplă din bucătăria australiană. Pentru a fi mai delicioasă și mai spectaculoasă, rețeta a fost adaptată adăugând și un strat de gem la interior. Îți oferim mai jos rețeta adaptată pentru prăjitura Lamington cu gem de zmeură.
Galerie foto
Gemul de zmeură, pe lângă gustul aromat, oferă și un plus de culoare prăjiturii. Poți pune gemul preferat, însă cu cât este mai colorat cu atât prăjitura va arăta mai spectaculos în secțiune. Comparativ cu prăjitura clasică, la rețeta actuală glazura de ciocolată și nuca de cocos vor acoperi suprafața prăjiturii și lateralele acesteia.
Descoperă aici cum se prepară rețeta de prăjitură tăvălită cu nucă de cocos, în varianta clasică. Iar în continuare, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta cu gem de zmeură.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea celor două blaturi de prăjitură pe care le coci separat. Poți prepara și un singur blat, dar va trebui să-l secționezi pe jumătate, cât mai uniform.
Cum prepari blaturile pentru prăjitura Lamington cu gem de zmeură
Trece făina prin sită împreună cu praful de copt, apoi pune totul într-un bol.
Pune ouăle în alt bol și presară puțină sare peste ele. Adaugă zahărul tos și pe cel vanilat și amestecă-le intens până când cristalele de zahăr se dizolvă.
Pune untul la topit, lasă-l să se tempereze ușor și amestecă-l cu mierea. Adaugă laptele și esența și omogenizează bine compoziția. Apoi toarnă această compoziție peste cea de ouă. Amestecă intens până când se omogenizează bine totul. Apoi încorporează amestecul de făină cu praf de copt, adăugat treptat. Vei obține o compoziție cu o textură asemănătoare unei smântâni mai cursivă.
Pune hârtie de copt în cele două tăvi și împarte compoziția în în ele. Coace cele două blaturi în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Dacă nu ai două tăvi de aceeași dimensiune, coace blaturile pe rând.
După coacere, răstoarnă cele două blaturi pe două platouri și lasă-le la răcit. Când sunt bine răcite întinde gemul de zmeură între ele.
Cum prepari sosul de cacao pentru a decora prăjitura
Într-o crăticioară amestecă pudra de cacao cu zahărul și laptele. Pune crăticioara pe foc și fierbe sosul. Amestecă continuu până când zahărul este topit iar sosul devine mai consistent.
Adaugă untul tăiat în bucăți și amestecă intens până când se topește, iar sosul este îngroșat. Lasă sosul de cacao să se tempereze pentru 2-3 minute, apoi adăugăm esența de rom. Când este răcit, toarnă sosul de cacao peste prăjitura Lamington cu gem de zmeură și lasă-l să curgă și pe laterale.
Presară nucă de cocos peste sosul de cacao și pune prăjitura la rece pentru cel puțin 2 ore. Porționeaz-o frumos și așaz-o pe platouri. Descoperă aici și o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi.
Galerie foto