Prăjitura Kati. Prăjitură cu foaie sfărâmată și spumă de albușuri

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Ungurească

Una dintre prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, care cucerește prin gust și aspect deosebit, este prăjitura Kati. Este o prăjitură cu foaie sfărâmată și adăugată în cremă și decorată cu bezea de albușuri.

Prăjitura Kati porționată pe platouri alături de o ceașcă cu ceai și un buchet de flori
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Kati este și delicioasă, și spectaculoasă, și spornică / Rețetefeldefel.ro

Rețeta este inspirată din bucătăria ungurească și face parte din colecția de rețete ce se regăsea în caietul mamei sau al bunicii. Interesant la această prăjitură este aspectul spectaculos al foii sfărâmate ce se răsfață într-o cremă preparată cu gem de caise.

Citește și

Prăjitura nu este doar spectaculoasă și și foarte gustoasă și spornică. Este ideală a fi preparată pentru un weekend petrecut alături de familie, dar și pentru sărbători și evenimente deosebite. Testează și tu rețeta detaliată mai jos și surprinde-i pe cei dragi cu un desert deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru ingredientele pentru aluat fraged și lasă untul 20-30 de minute la temperatura camerei, pentru a-l putea amesteca. Separă albușurile de gălbenușuri și pune albușurile deoparte, pentru a le folosi la decorul prăjiturii.

Cum prepari foile pentru prăjitura Kati

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el gălbenușurile și zahărul. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când ai obținut o compoziție cremoasă. Adaugă esența, sarea și făina amestecată cu praful de copt. Apoi potrivește consistența aluatului adăugând câte puțin lapte rece.

Împachetează aluatul într-o folie și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. Astfel, aluatul la deveni mai elastic și îl vei putea modela cu ușurință.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi împarte aluatul în trei părți egale. Întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie cu laturile egale cu ale tăvii de copt. Folosește o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm.

Coace pe rând  foile de aluat așezate pe dosul tăvii, pentru 4-5 minute fiecare, la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-le să se răcească.

Cum prepari crema cu foaie sfărâmată

Alege cea mai urâtă dintre foi și sfărâm-o într-un bol. Nu o transforma în firimituri fine, ci lasă și bucăți mai mari, așa cum procedezi și la rețeta de salam de biscuiți.

Pune laptele la încălzit într-o crăticioară și adaugă pudra de cacao, untul și un praf de sare. Amestecă intens până la topirea ingredientelor și obținerea unui sos consistent. Lasă sosul să se răcească ușor apoi toarnă-l peste foaia sfărâmată și amestecă încet. Adaugă și gemul de caise și amestecă ușor pentru omogenizare.

Pune această compoziție între cele două foi coapte pe dosul tăvii  Așază o folie alimentară peste prăjitură, și preseaz-o cu un tocător de lemn sau o altă greutate. Pune tava cu prăjitura la rece pentru câteva ore sau de pe o zi pe alta, să se hidrateze bine foile.

Cum prepari bezeaua pentru prăjitura Kati

Adaugă cele 4 albușuri în bolul mixerului și presară un praf de sare peste ele. Pornește mixerul și amestecă albușurile până când devin spumoase. Apoi adaugă câte puțin zahăr, în timp ce amesteci energic pentru a obține o bezea foarte fermă.

Scoate prăjitura de la rece și întinde bezeaua de albușuri deasupra. Presară peste ea fulgi de ciocolată amăruie. Porționeaz-o frumos și așază porțiile pe platouri pentru a-i servi pe cei dragi cu ele.

O altă rețetă de prăjitură cu foi pe care ți-o recomandăm pentru evenimente deosebite este rețeta de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată.

Citește și
Porții de prăjitură cu foaie sfărâmată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Două porții de prăjitură cu foaie sfărâmată pe o farfurie
Prăjitura Kati secționată în tavă
Prăjitura Kati porționată pe platouri alături de o ceașcă cu ceai și un buchet de flori
+1
CELE MAI CITITE
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
persoană cu un borcan de murături în mână
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Supă de sfeclă roșie
17 noiembrie, 06:01
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
16 noiembrie, 06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
16 noiembrie, 06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Meseriile fără studii superioare unde poţi câştiga 8.100 €. Ţara europeană care caută 85.000 de muncitori
Meseriile fără studii superioare unde poţi câştiga 8.100 €. Ţara europeană care caută 85.000 de muncitori
Meseriile fără studii superioare unde poţi câştiga 8.100 €. Ţara europeană care caută 85.000 de muncitori
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei

Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
închide