Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Dacă îți place aroma morcovilor în preparate, cu siguranță vei adora și rețeta de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză. Are o combinație de ingrediente ce cucerește negreșit.
Galerie foto
Prăjitura cucerește atât prin gustul delicios și aroma irezistibilă, cât și prin contrastul minunat de culori. Morcovii dulci și aromați oferă blatului de prăjitură gut delicios și o textură densă și umedă. Iar culoarea deosebită contribuie la aspectul deosebit al prăjiturii. Iar crema de brânză albă și pufoasă se completează armonios cu blatul de morcovi. În plus, nucile adăugate atât în blat cât și ca decor, aduc un plus de gust și efect crocant.
Nu ezita să prepari și tu această prăjitură pentru că are tot ce ți-ai dori de la un desert: gust, aromă și aspect. Iar dacă îți vei dori mai mult de la acest desert, poți încerca ulterior și rețeta de tort de morcovi cu mango și cremă de brânză. Dar până atunci, urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru prepararea blatului. Adună-le pe toate pe masa de lucru, pregătește și tava ăîn care coci blatul și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Curăță morcovii, clătește-i și dă-i pe răzătoare, apoi macină nucile și alunele mai grosier.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic. Continuă amestecarea până când obții o bezea fermă. Adaugă uleiul păeste gălbenușuri, amestecă doar până la omogenizare, apoi încorporează-le ușor în bezeaua de albușuri.
Descoperă aici cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri și sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.
Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și pudra de scorțișoară. Adaugă treptat acest amestec în compoziția pentru blatul prăjiturii. La final, adaugă nuca și alunele măcinate, dar și morcovii răzuiți.
Îmbracă interiorul tăvii cu hârtie de copt și întinde în ea compoziția pentru blatul prăjiturii. Nivelează-i uniform suprafața și introdu tava în cuptorul încălzit. Coace blatul cu morcovi pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine,în tava de copt.
Pentru prepararea cremei, mai întâi amestecă frișca lichidă până când începe să capete consistență. Adaugă mascarponele, esența și un pref de sare și amestecă energic până când crema devine fermă.
Întinde crema peste blatul răcit și pune tava cu prăjitură cu morcovi și cremă de brânză la rece pentru cel puțin o oră.
Apoi o poți decora cu nuci și alune și o poți porționa.
Pentru data următoare când mai poftești la o prăjitură savuroasă, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu pere și nuci.
Galerie foto