Quiche cu brânză și spanac, roșii cherry și verdeață proaspătă
Dacă îți place combinația de brânză cu spanac și ești în căutare de rețete savuroase, îți recomandăm să încerci și rețeta de quiche cu brânză și spanac, roșii cherry și verdeață proaspătă.
Galerie foto
Rețeta poate fi preparară pentru oricare dintre mesele zilei. Este gustoasă, este consistentă și foarte hrănitoare. O poți savura atât caldă, cât și rece, chiar și în pauza de masă de la birou. Combinația de ingrediente este simplă și foarte populară pentru rețetele de tarte sărate.
Rețetele de tarte sărate sunt inspirate din bucătăria franțuzească, după celebrele rețete de Quiche Lorraine. Se pot prepara în diferite combinații, atât cu legume și brânzeturi cât și cu specialități din carne. Toate combinațiile sunt gustoase, iar împreună cu aluatul fraged în interiorul căruia se răsfață, ne asigură o masă copioasă și delicioasă.
Descoperă aici și o rețetă de quiche cu praz și bacon. Iar mai jos vei putea urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a putea prepara și tu rețeta de quiche cu brânză și spanac, roșii cherry și verdeață proaspătă.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara aluatul pentru crusta de tartă sărată. Aluatul se prepară după rețeta clasică de aluat fraged, pentru tarte. Fiind un aluat pe bază de unt, are nevoie și de un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat.
Pentru umplutura tartei vei pregăti o compoziție din ouă cu smântână și condimentele preferate, în care vei adăuga celelalte ingrediente.
Cum prepari crusta pentru quiche cu brânză și spanac
Într-un bol încăpător amestecă făina trecută prin sită, cu un praf de sare. Peste acest amestec adaugă untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Sparge și oul peste bucățile de unt și , folosind vârfurile degetelor, frământă rapid toate ingredientele până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Adaugă puțină apă pentru a potrivi textura aluatului.
Dă formă sferică aluatului, pune-l într-o pungă de plastic și dă-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După acest interval de timp, unge cu unt moale interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm. Pune aluatul în forma de copt și modelează-l uniform atât la baza formei cât și pe laterale. Înțeapă bază aluatului din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Peste aluat pune o hârtie de copt și umple-o cu boabe de fasole. Acestea vor împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii. Pune forma de copt în cuptor și coace aluatul de tartă pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Descoperă și rețeta pentru aluat de pizza de casă.
Cum pregătești umplutura tartei
Pune într-un bol brânza sărată, sfărâmată, iar în alt bol răzuiește cașcavalul. Clătește bine frunzele de spanac și scurge-le, clătește și verdeața, scurge-o și toac-o mărunt. cașcavalul îl răzuim.
Amestecă ouăle cu un praf de sare, unul de piper și nucșoară, apoi adaugă smântâna lichidă. Omogenizează bine această compoziție și amestec-o cu brânza sfărâmată, frunzele de spanacul și verdeața.
După ce s-a copt aluatul de tartă, adaugă amestecul de ingrediente pentru umplutură în el. Așază roșii cherry din loc în loc la suprafață și presară cașcavalul răzuit. Introdu din nou tava cu quiche cu brânză și spanac la cuptor și las-o timp de 15-20 de minute, sau până când se rumenește frumos la suprafață.
După coacere, lasă tarta să se mai răcorească, apoi o poți porționa și servi cu poftă. Este delicioasă alături de legume proaspete, alături de diferite sosuri, sau alături de o cană cu iaurt.
Descoperă pentru data următoare și o rețetă de tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru.