Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă te numeri printre cei care adoră gustul prazului în preparate, îți oferim o rețetă de quiche cu praz și bacon. Este o rețetă gustoasă de tartă sărată, inspirată din bucătăria franțuzească.

Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
Galerie foto

Galerie foto

Tarta sărată poate fi servită cu legume proaspete / Shutterstock

Nu ai de pregătit decât un aluat fraged de tartă, pe care îl coci separat la cuptor. Apoi îl umpli cu o compoziție de ouă cu brânzeturi în care adaugi rondele de praz și cuburi de bacon. Mai coci puțin tarta până când compoziția din interior devine consistentă, apoi te poți răsfăța cu gustul ei delicios.

Citește și

Tartele sărate sunt alegerea perfectă pentru una dintre gustările zilei, dar și pentru una dintre mesele principale. Pot face, cu succes și deliciul platourilor cu aperitive festive. Le poți prepara în diferite combinații. Poți adăuga o mulțime de legume asociate cu brânzeturi și smântână. Poți adăuga diferite specialități de carne sau de pește. Mai poți face și diferite combinații de verdețuri cu ouă sau cu brânzeturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un astfel de exemplu îl poți descoperi la rețeta de quiche cu spanac și brânză. Iar în rândurile de mai jos poți descoperi rețeta detaliată pentru quiche cu praz și bacon.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru tartă, care necesită frământare, reăcire și coacere. Pentru umplutura tartei nu este necesar să prepari ingredientele înainte de a le adăuga în interiorul crustei. Doar necesită porționare: prazul în rondele, iar baconul în cuburi.

Cum prepari aluatul pentru quiche cu praz și bacon

Trece făina printr-o sită deasă, într-un bol încăpător, și adaugă peste ea un praf de sare. Amestecă făina cu sarea, apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi și oul. Amestecă rapid toate ingredientele din bol, frământându-le cu vârfurile degetelor. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios, dar îi potrivești textura cu puțină apă rece.

Împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Unge forma de copt cu unt moale și îmbracă-i interiorul cu aluatul fraged. Modelează-l uniform pentru a lua forma tăvii. Înțeapă baza aluatului din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Apoi așază o hârtie de copt în interiorul aluatului și umple-o cu boabe de fasole sau de năut. Pune tava în cuptor și coace aluatul de tartă sărată pentru 12 de minute la 180 de grade Celsius.

Între timp, curăță primele foi de la praz, clătește-l și taie-l în rondele. Taie și baconul în cuburi micuțe. Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare, unul de piper și pudră de nucșoară. Adaugă smântâna, mozzarella răzuită, parmezanul răzuit și cuburile de bacon. Omogenizează bine amestecul.

Scoate tava cu aluatul de tartă din cuptor și las-o timp de 5-6 minute la temperat. Apoi adaugă compoziția de ouă cu smântână, brânzeturi și bacon. Înfige ușor în această compoziție și rondelele de praz. Introdu din nou forma de copt în cuptor și coace delicioasa quiche cu praz și bacon pentru 15-20 de minute, la 180 de grade sau până când umplutura este bine preparată.

Las-o să se tempereze bine înainte de a o porționa.

Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de pe piață într-o tartă sărată, îți oferim rețeta de tartă spirală de legume, cu brânză.

Citește și
Quiche cu praz și bacon
Galerie foto

Galerie foto

Quiche cu praz și bacon porționată pe hârtie de copt
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vinete parmigiana
05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
1 decembrie, 05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Campionul României, lider Survivor. Adi Vasile este noul prezentator al celui mai dur test al supraviețuirii
Campionul României, lider Survivor. Adi Vasile este noul prezentator al celui mai dur test al supraviețuirii
Campionul României, lider Survivor. Adi Vasile este noul prezentator al celui mai dur test al supraviețuirii
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
Chec în două culori, cu cacao și vanilie
Chec în două culori, cu cacao și vanilie
Chec în două culori, cu cacao și vanilie
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
închide