Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru o masă principală, rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry, este chiar ideală. Este foarte gustoasă, este consistentă și foarte sățioasă.

Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry porționată în forma de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tarta sărată este delicioasă atât caldă cât și rece / Profimedia Images

Rețeta de tartă sărată este inspirată din bucătăria franțuzească. Are la bază un aluat fraged, simplu și ușor de preparat. În interiorul aluatului se pot răsfăța diferite legume, cărnuri, brânzeturi și o compoziție din ouă cu smântână. Tartele sărate sunt gustoase atât servite calde, cât și reci. Pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Citește și

Le poți prepara în forme speciale pentru tartă, în tăvi de cuptor sau chiar în vase mai mici, cât pentru o porție. Descoperă aici și o rețetă delicioasă de quiche cu praz și bacon, pe care o poți prepara mai târziu. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare alt preparat ce are aluat la bază, vei începe cu prepararea acestuia. Aluatul fraged pentru tartă, după frământare, are nevoie și de un timp de relaxare la rece pentru a putea fi modelat. Apoi se va coace separat pentru un timp scurt, se va umple cu ingredientele și se va coace din nou întreaga tartă. În acest interval de timp, poți pregăti și celelalte ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat fraged pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Trece făina prin sită într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă. Taie în cuburi untul rece, abia scos din frigider și adaugă-l peste făină. Adaugă și oul și amestecă rapid toate ingredientele până când ai obținut un aluat ușor sfărâmicios. Pentru a deveni compact aluatul, adaugă câte puțină apă rece în timp ce îl frămânți.

Acoperă aluatul cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Unge o formă de tartă cu puțin unt și îmbracă-i interiorul cu aluatul. Folosește o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Modelează uniform aluatul pe pereții formei și decupează surplusul de aluat de deasupra. Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc, pentru a se coace uniform.

Apoi pune o hârtie de copt în interiorul aluatului și adaugă boabe de năut, orez sau de fasole. Acestea vor ține aluatul presat și nu se va mai deforma în timpul coacerii. Pune forma cu aluatul de tartă în cuptor și coace-l pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Cum pregătești umplutura pentru tarta sărată

Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, îndepărtează partea cu pământ de la codițe, apoi taie-le în felii mai grosiere. Prepară-le într-o tigaie cu puțin ulei pentru câteva minute.

Clătește dovleceii, și taie-i în felii longitudinale, fără a-i curăța de coajă. Presară puțină sare peste feliile de dovlecei și lasă-le 10 minute să se deshidrateze. Apoi tamponează-le ușor cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul lăsat. Rumenește ușor feliile de dovlecei în tigaia unsă cu puțin ulei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă.

Curăță ceapa, toac-o în fâșii și călește-o ușor în puțin ulei. Adaugă și puțină sare, apoi las-o să se tempereze.

Amestecă ouăle cu puțină sare și smântâna. Adaugă și cașcavalul răzuit, oregano uscat și omogenizează compoziția.

Cum montezi și coci quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Îndepărtează boabele de năut din interiorul crustei de tartă. La baza crustei adaugă ceapa călită. Peste ceapă, toarnă compoziția de ouă cu smântână și cașcaval. Apoi așază  aleatoriu feliile de zucchini, cele de ciuperci și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Pune din nou forma în cuptor și coace tarta sărată pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcorească minim 10 minute, apoi o poți felia și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Dacă mai dorești și alte rețete de tarte sărate, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de quiche cu spanac și brânză.

Citește și
Femeie introducând tarta în cuptor
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând roșiile cherry deasupra tartei
Femeie adăugând felii de ciuperci cu lingura peste tartă
Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry porționată în forma de copt și o porție pe farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Galerie foto
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Quiche cu ciuperci și șuncă presată porționată pe o farfurie neagră și pe un tocător
Galerie foto
Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă sărată
Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă sărată
Sufleu de brânză cu trufe în vas ramekin alb
Galerie foto
Sufleu de brânză cu trufe. Rețetă de sufleu pufos pentru gustări delicioase
Sufleu de brânză cu trufe. Rețetă de sufleu pufos pentru gustări delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide