Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru o masă principală, rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry, este chiar ideală. Este foarte gustoasă, este consistentă și foarte sățioasă.

Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry porționată în forma de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tarta sărată este delicioasă atât caldă cât și rece / Profimedia Images

Rețeta de tartă sărată este inspirată din bucătăria franțuzească. Are la bază un aluat fraged, simplu și ușor de preparat. În interiorul aluatului se pot răsfăța diferite legume, cărnuri, brânzeturi și o compoziție din ouă cu smântână. Tartele sărate sunt gustoase atât servite calde, cât și reci. Pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Citește și

Le poți prepara în forme speciale pentru tartă, în tăvi de cuptor sau chiar în vase mai mici, cât pentru o porție. Descoperă aici și o rețetă delicioasă de quiche cu praz și bacon, pe care o poți prepara mai târziu. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare alt preparat ce are aluat la bază, vei începe cu prepararea acestuia. Aluatul fraged pentru tartă, după frământare, are nevoie și de un timp de relaxare la rece pentru a putea fi modelat. Apoi se va coace separat pentru un timp scurt, se va umple cu ingredientele și se va coace din nou întreaga tartă. În acest interval de timp, poți pregăti și celelalte ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat fraged pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Trece făina prin sită într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă. Taie în cuburi untul rece, abia scos din frigider și adaugă-l peste făină. Adaugă și oul și amestecă rapid toate ingredientele până când ai obținut un aluat ușor sfărâmicios. Pentru a deveni compact aluatul, adaugă câte puțină apă rece în timp ce îl frămânți.

Acoperă aluatul cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Unge o formă de tartă cu puțin unt și îmbracă-i interiorul cu aluatul. Folosește o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Modelează uniform aluatul pe pereții formei și decupează surplusul de aluat de deasupra. Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc, pentru a se coace uniform.

Apoi pune o hârtie de copt în interiorul aluatului și adaugă boabe de năut, orez sau de fasole. Acestea vor ține aluatul presat și nu se va mai deforma în timpul coacerii. Pune forma cu aluatul de tartă în cuptor și coace-l pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Cum pregătești umplutura pentru tarta sărată

Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, îndepărtează partea cu pământ de la codițe, apoi taie-le în felii mai grosiere. Prepară-le într-o tigaie cu puțin ulei pentru câteva minute.

Clătește dovleceii, și taie-i în felii longitudinale, fără a-i curăța de coajă. Presară puțină sare peste feliile de dovlecei și lasă-le 10 minute să se deshidrateze. Apoi tamponează-le ușor cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul lăsat. Rumenește ușor feliile de dovlecei în tigaia unsă cu puțin ulei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă.

Curăță ceapa, toac-o în fâșii și călește-o ușor în puțin ulei. Adaugă și puțină sare, apoi las-o să se tempereze.

Amestecă ouăle cu puțină sare și smântâna. Adaugă și cașcavalul răzuit, oregano uscat și omogenizează compoziția.

Cum montezi și coci quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Îndepărtează boabele de năut din interiorul crustei de tartă. La baza crustei adaugă ceapa călită. Peste ceapă, toarnă compoziția de ouă cu smântână și cașcaval. Apoi așază  aleatoriu feliile de zucchini, cele de ciuperci și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Pune din nou forma în cuptor și coace tarta sărată pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcorească minim 10 minute, apoi o poți felia și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Dacă mai dorești și alte rețete de tarte sărate, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de quiche cu spanac și brânză.

Citește și
Femeie introducând tarta în cuptor
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând roșiile cherry deasupra tartei
Femeie adăugând felii de ciuperci cu lingura peste tartă
Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry porționată în forma de copt și o porție pe farfurie
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
Galerie foto
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Galerie foto
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Ciprian Ciucu: Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide