Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru o masă principală, rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry, este chiar ideală. Este foarte gustoasă, este consistentă și foarte sățioasă.

Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry porționată în forma de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tarta sărată este delicioasă atât caldă cât și rece / Profimedia Images

Rețeta de tartă sărată este inspirată din bucătăria franțuzească. Are la bază un aluat fraged, simplu și ușor de preparat. În interiorul aluatului se pot răsfăța diferite legume, cărnuri, brânzeturi și o compoziție din ouă cu smântână. Tartele sărate sunt gustoase atât servite calde, cât și reci. Pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Citește și

Le poți prepara în forme speciale pentru tartă, în tăvi de cuptor sau chiar în vase mai mici, cât pentru o porție. Descoperă aici și o rețetă delicioasă de quiche cu praz și bacon, pe care o poți prepara mai târziu. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare alt preparat ce are aluat la bază, vei începe cu prepararea acestuia. Aluatul fraged pentru tartă, după frământare, are nevoie și de un timp de relaxare la rece pentru a putea fi modelat. Apoi se va coace separat pentru un timp scurt, se va umple cu ingredientele și se va coace din nou întreaga tartă. În acest interval de timp, poți pregăti și celelalte ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat fraged pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Trece făina prin sită într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă. Taie în cuburi untul rece, abia scos din frigider și adaugă-l peste făină. Adaugă și oul și amestecă rapid toate ingredientele până când ai obținut un aluat ușor sfărâmicios. Pentru a deveni compact aluatul, adaugă câte puțină apă rece în timp ce îl frămânți.

Acoperă aluatul cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Unge o formă de tartă cu puțin unt și îmbracă-i interiorul cu aluatul. Folosește o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Modelează uniform aluatul pe pereții formei și decupează surplusul de aluat de deasupra. Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc, pentru a se coace uniform.

Apoi pune o hârtie de copt în interiorul aluatului și adaugă boabe de năut, orez sau de fasole. Acestea vor ține aluatul presat și nu se va mai deforma în timpul coacerii. Pune forma cu aluatul de tartă în cuptor și coace-l pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Cum pregătești umplutura pentru tarta sărată

Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, îndepărtează partea cu pământ de la codițe, apoi taie-le în felii mai grosiere. Prepară-le într-o tigaie cu puțin ulei pentru câteva minute.

Clătește dovleceii, și taie-i în felii longitudinale, fără a-i curăța de coajă. Presară puțină sare peste feliile de dovlecei și lasă-le 10 minute să se deshidrateze. Apoi tamponează-le ușor cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul lăsat. Rumenește ușor feliile de dovlecei în tigaia unsă cu puțin ulei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă.

Curăță ceapa, toac-o în fâșii și călește-o ușor în puțin ulei. Adaugă și puțină sare, apoi las-o să se tempereze.

Amestecă ouăle cu puțină sare și smântâna. Adaugă și cașcavalul răzuit, oregano uscat și omogenizează compoziția.

Cum montezi și coci quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Îndepărtează boabele de năut din interiorul crustei de tartă. La baza crustei adaugă ceapa călită. Peste ceapă, toarnă compoziția de ouă cu smântână și cașcaval. Apoi așază  aleatoriu feliile de zucchini, cele de ciuperci și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Pune din nou forma în cuptor și coace tarta sărată pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcorească minim 10 minute, apoi o poți felia și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Dacă mai dorești și alte rețete de tarte sărate, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de quiche cu spanac și brânză.

Citește și
Femeie introducând tarta în cuptor
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând roșiile cherry deasupra tartei
Femeie adăugând felii de ciuperci cu lingura peste tartă
Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry porționată în forma de copt și o porție pe farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sufleu de brânză dulce în bol și două linguri
Galerie foto
Sufleu de brânză dulce. Un desert rafinat din bucătăria franceză
Sufleu de brânză dulce. Un desert rafinat din bucătăria franceză
Salată Niçoise pe farfurie, alături de furculiță și o sticlă de ulei
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte 
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte 
Escalop de porc cu ciuperci în tigaie
Galerie foto
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide