Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, în plin sezon al căpșunilor coapte, poți prepara rețeta de tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni, glazurat cu ciocolată. Gustul tortului este de excepție, iar aspectul va fi pe măsura gustului.

Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Glazura de ciocolată va îmbrăca uniform tortul / Shutterstock

Chiar dacă rețeta este mai complexă, tortul merită din din plin atât efortul, cât și timpul alocat. Vei obține un tort cu o combinație de arome și texturi ce cuceresc negreșit.

Citește și

Tortul se compune din patru elemente preparate separat și adăugate succesiv. Blatul de tort este ușor umed și nu va mai avea nevoie de însiropare. Mousse-ul de ciocolată se prepară ușor, dar necesită un timp de așteptare pentru a deveni mai ferm, la fel și cel de căpșuni. Glazura de ciocolată este cel mai simplu elemente de preparat, din ingrediente puține. Urmărește mai jos rețeta de tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni, pentru a o prepara și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în prepararea blatului, dar înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția de blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava de copt în care așezi hârtie pergament.

Cum prepari blatul pentru tortul cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni

Pune untul moale cu zahărul într-un bol și amestecă-le intens până când se omogenizează bine. Adaugă vanilia și câte un ou, amestecând bine după fiecare. Adaugă și un praf de sare, iar la final incorporează făina amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită.

Întinde compoziția pentru blat în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace blatul la 180 de grade Celsius, pentru 17-20 de minute. Trebuie să se rumenească foarte puțin pe margini, pentru a rămâne umed la interior, altfel va fi uscat și sfărâmicios.

Lasă blatul de tort să se răcească pe un suport și pregătește celelalte elemente ale tortului.

Cum prepari mousse de ciocolată amăruie

Mai întâi pune gelatina la hidratat în apă rece, cât să fie acoperită. Pune smântâna rece în bolul mixerului și amestec-o până când capătă volum. Rupe în bucăți mici sau toacă mărunt ciocolata și topește-o pe baie de aburi sau microunde, împreună cu laptele. Adaugă gelatină scursă de apă și amestecă intens pentru a se omogeniza bine.

Lasă compoziția de ciocolată la răcit, la temperatura camerei. Apoi amestec-o cu frișca, încorporând-o delicat.

Așază blatul de tort pe platou, încercuiește-l cu inelul metalic și întinde mousse-ul de ciocolată amăruie peste blat. Nivelează-l bine și pune tava la frigider pentru 1-2 ore. Dacă dorești să grăbești răcirea, pune-o la congelator pentru 20 de minute, apoi transfer-o în frigider.

Cum prepari mousse de căpșuni

Procedează ca la pasul anterior și hidratează gelatina în apă rece.

Adaugă căpșunile cu zahărul pudră într-un bol și pasează-le cu un blender vertical.

Încălzește jumătate din această compoziție și adaugă în ea gelatina hidratată. Amestecă bine să se omogenizeze, apoi adaugă compoziția rece.

Amestecă smântână pentru frișcă, rece și încorporează în ea puțin câte puțin din piureul de căpșuni cu gelatină, complet răcit.

Întinde mousse-ul de căpșuni peste cel de ciocolată și pune din nou tava cu tort la rece. Las-o acolo până când mousse-ul de căpșuni devine ferm.

Cum prepari glazura pentru tortul cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni

Pune ciocolata împreuna cu untul și laptele într-un bol, pe baie de aburi sau la microunde. Când ciocolata și untul sunt topite, omogenizează bine compoziția și las-o să se răcească. Glazura de ciocolată va avea textura moale, dar după răcirea completă va deveni mai fermă.

Întinde-o uniform peste tort și pune din nou tortul la rece.  Apoi îl decorezi cu căpșuni proaspete și îl poți porționa.

Tot din categoria torturilor cu căpșuni, savuroase și spectaculoase mai poți încerca și rețeta de tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni.

Citește și
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni, decorat cu mentă și căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort cu ciocolată și căpșuni
Porție de tort secționatî cu lingurița
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
Galerie foto
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Mireasa sezonul 11. Mihaela a făcut o criză, cu plâns și urlete, în timp ce interacționa cu doamna Dorina: Nu mai ține teatrul
Mireasa sezonul 11. Mihaela a făcut o criză, cu plâns și urlete, în timp ce interacționa cu doamna Dorina: ”Nu mai ține teatrul”
Mireasa sezonul 11. Mihaela a făcut o criză, cu plâns și urlete, în timp ce interacționa cu doamna Dorina: ”Nu mai ține teatrul”
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide