Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Rețeta este simplă și ușoară și poate fi personalizată cu ingredientele preferate.

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Pachețelele de primăvară se pot prepara cu un amestec din verdețurile de sezon / Shutterstock

Tot ce trebuie să faci este să combini brânzeturile preferate cu câteva verdețuri de sezon. Poți opta pentru un amestec de spanac cu urzici, ștevie și ceapă verde sau poți alege doar verdeața care îți place mai mult. Cea mai populară combinație este cea dintre spanac și brânză. După ce te-ai hotărât la combinația potrivită împachetezi compoziția rezultată în foi de plăcintă. Apoi ai două variante de a coace pachețelele. Fie le prăjești în ulei încins, fie le coci în cuptor.

Citește și

Dacă ai mai mult timp de petrecut în bucătărie, poți prepara și aluatul tot în casă. Descoperă aici rețeta pentru foi subțiri de plăcintă, din cel mai simplu aluat. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă folosești foi de plăcintă congelate, prima data va trebui să le lași la decongelat, pe masa din bucătărie. În acest interval de timp poți pregăti ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Ia o tigaie încăpătoare și adaugă în ea puțin unt. Așază tigaia pe flacăra aragazului și lasă untul să se topească. Toacă spanacul mai mărunt și adaugă-l în tigaie. amestecă-l bine prin untul topit, până când se înmoaie ușor. Apoi, adaugă frunzele de ceapă verde și pe cele de usturoi verde, tocate mărunt.

Amestecă-le rapid cu spanacul, până când încep să se înmoaie și acestea. Lasă verdețurile să se răcească bine, apoi le poți amesteca cu cele două tipuri de brânză, într-un bol.

Pentru a forma și coace pachețelele de primăvară, desfă foile de plăcintă și grupează-le câte două. Unge-le între ele cu unt topit sau cu ulei. Secționează fiecare grup de foi în patru pătrate sau dreptunghiuri. Adaugă la unul dintre capetele dreptunghiurilor câte o lingură din compoziția de umplutură. Apoi împachetează-le așa cum procedezi cu sarmalele.

Dacă le prepari la cuptor, așază pachețelele în tavă, pe hârtie de copt. Unge-le la suprafață cu unt topit sau cu ulei. Pune tava în cuptor și coace-le la 200 de grade Celsius pentru 12-15 minute.

Dacă le preferi prăjite, pune mai mult ulei într-o tigaie, lasă-l să se înfierbânte și prăjește-le până când sunt frumos rumenite. Scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a elimina din ulei.

Poți servi delicioasele pachețele de primăvară cu brânză și verdeață simple, alături de diferite salate sau cu diferite sosuri. Cel mai popular dos este celebrul sos tzatziki.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe o farfurie și pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Pachețele servite în tavă cu sos de iaurt
Pachețele cu brânză și verdețuri în tavă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
+1
CELE MAI CITITE
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Galerie foto
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
10 octombrie, 05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
9 octombrie, 09:24
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
9 octombrie, 06:55
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
El este tânărul care a murit în accidentul cu autospeciala de poliție din Giurgiu. Eduard avea 17 ani
El este tânărul care a murit în accidentul cu autospeciala de poliție din Giurgiu. Eduard avea 17 ani
El este tânărul care a murit în accidentul cu autospeciala de poliție din Giurgiu. Eduard avea 17 ani
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: Așa este
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
închide