Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Rețeta este simplă și ușoară și poate fi personalizată cu ingredientele preferate.

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Pachețelele de primăvară se pot prepara cu un amestec din verdețurile de sezon / Shutterstock

Tot ce trebuie să faci este să combini brânzeturile preferate cu câteva verdețuri de sezon. Poți opta pentru un amestec de spanac cu urzici, ștevie și ceapă verde sau poți alege doar verdeața care îți place mai mult. Cea mai populară combinație este cea dintre spanac și brânză. După ce te-ai hotărât la combinația potrivită împachetezi compoziția rezultată în foi de plăcintă. Apoi ai două variante de a coace pachețelele. Fie le prăjești în ulei încins, fie le coci în cuptor.

Citește și

Dacă ai mai mult timp de petrecut în bucătărie, poți prepara și aluatul tot în casă. Descoperă aici rețeta pentru foi subțiri de plăcintă, din cel mai simplu aluat. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă folosești foi de plăcintă congelate, prima data va trebui să le lași la decongelat, pe masa din bucătărie. În acest interval de timp poți pregăti ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Ia o tigaie încăpătoare și adaugă în ea puțin unt. Așază tigaia pe flacăra aragazului și lasă untul să se topească. Toacă spanacul mai mărunt și adaugă-l în tigaie. amestecă-l bine prin untul topit, până când se înmoaie ușor. Apoi, adaugă frunzele de ceapă verde și pe cele de usturoi verde, tocate mărunt.

Amestecă-le rapid cu spanacul, până când încep să se înmoaie și acestea. Lasă verdețurile să se răcească bine, apoi le poți amesteca cu cele două tipuri de brânză, într-un bol.

Pentru a forma și coace pachețelele de primăvară, desfă foile de plăcintă și grupează-le câte două. Unge-le între ele cu unt topit sau cu ulei. Secționează fiecare grup de foi în patru pătrate sau dreptunghiuri. Adaugă la unul dintre capetele dreptunghiurilor câte o lingură din compoziția de umplutură. Apoi împachetează-le așa cum procedezi cu sarmalele.

Dacă le prepari la cuptor, așază pachețelele în tavă, pe hârtie de copt. Unge-le la suprafață cu unt topit sau cu ulei. Pune tava în cuptor și coace-le la 200 de grade Celsius pentru 12-15 minute.

Dacă le preferi prăjite, pune mai mult ulei într-o tigaie, lasă-l să se înfierbânte și prăjește-le până când sunt frumos rumenite. Scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a elimina din ulei.

Poți servi delicioasele pachețele de primăvară cu brânză și verdeață simple, alături de diferite salate sau cu diferite sosuri. Cel mai popular dos este celebrul sos tzatziki.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe o farfurie și pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Pachețele servite în tavă cu sos de iaurt
Pachețele cu brânză și verdețuri în tavă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
+1
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Galerie foto
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Filmul morţii lui Răzvan, băiatul de 13 ani care s-a stins pe treptele şcolii, în timp ce îşi aştepta mama
Filmul morţii lui Răzvan, băiatul de 13 ani care s-a stins pe treptele şcolii, în timp ce îşi aştepta mama
Filmul morţii lui Răzvan, băiatul de 13 ani care s-a stins pe treptele şcolii, în timp ce îşi aştepta mama
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
închide