Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă sărată

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Poposim în bucătăria franceză pentru inspirație și îți propunem să încerci și tu rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată. O poți servi la micul dejun, ca gustare mai târziu sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.

Quiche cu ciuperci și șuncă presată porționată pe o farfurie neagră și pe un tocător
Galerie foto

Galerie foto

Tarta se porționează mai bine după ce se mai răcește / Shutterstock

Mai poți prepara o astfel de tartă sărată și atunci când dorești să scapi de niște ingrediente din frigider sau din cămară. Cu siguranță îți mai rămân neconsumate câteva felii de șuncă sau de alte preparate din carne, puțin cașcaval sau alte brânzeturi, etc. Poți personaliza tarta după gustul tău, adăugând ingredientele preferate.

Citește și

Aluatul pentru tartă se prepară în cel mai clasic mod. Este acel aluat fraged pe care îl prepari și la tartele dulci sau la rețetele de biscuiți sărați. Descoperă aici și rețeta de tartă cu piept de pui și ciuperci. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara aluatul pentru tartă. Acesta necesită un timp de amestecare a ingredientelor și de frământare a aluatului. Apoi se lasă un timp la relaxat și se așază în tava de copt. Se coace doar până se rumenește ușor, timp în care se pregătesc ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari aluatul pentru quiche cu ciuperci și șuncă presată

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită în el. Adaugă praf de sare și amestecă. Apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi și oul. Amestecă rapid toate ingredientele, până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Potrivește-i textura picurând câte puțină apă rece, în timp ce îl frămânți.

Acoperă aluatul pentru quiche într-o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt interiorul formei de tartă.

Modelează aluatul la bază și pe lateralele acesteia. Așază hârtie de copt în interiorul aluatului și adaugă boabe de năut sau de fasole, pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Pune tava în cuptor și coace aluatul de tartă pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. în prealabil. Apoi, îndepărtează hârtia de copt cu boabele din interior și mai coace aluatul pentru 5 minute.

Scoate tava cu aluatul de tartă copt și adaugă în interior feliile subțiri de șuncă și felii de ciuperci.

Într-un bol, amestecă cele două ouă cu smântâna, sare și piper. Întinde compoziția obținută peste ingredientele din interiorul crustei de tartă. Răzuiește cașcavalul deasupra și introdu din nou tava în cuptor. Mai coace delicioasa quiche cu ciuperci și șuncă presată pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o să se mai răcorească, pentru a o putea porționa frumos.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari o tartă sărată, îți recomandăm rețeta de quiche cu praz și bacon.

Citește și
Quiche cu ciuperci și șuncă presată în forma de copt, alături de o crenguță cu roșii cherry
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tartei sărate
Quiche cu ciuperci și șuncă presată porționată pe o farfurie neagră și pe un tocător
+0
CELE MAI CITITE
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Orez cu dovleac și ciuperci în bol cu furculiță, alături de o solniță și o felie de dovleac
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, pe o hârtie de copt
Galerie foto
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt pe o farfurie albă
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
condimente indiene
1 noiembrie, 05:22
Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit în pahar, alături de rodie secționată, jumătate de grapefruit, felii de sfeclă și bucăți de țelină apio
31 octombrie, 06:01
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată
cartofi prăjiți în tigaie
31 octombrie, 05:40
De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa Berghain? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
închide