Tartă spirală de legume, cu brânză: rețetă colorată
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de pe piață într-un preparat delicios și spectaculos, prepară rețeta de tartă spirală de legume, cu brânză. Este o rețetă de tartă curcubeu pe care o poți personaliza în funcție de gust și inspirație.
Galerie foto
Se prepară din legume cu forme alungite, pentru a le putea tăia în felii subțiri și lungi. Cu cât sunt mai colorate legumele, cu atât tarta va arăta mai spectaculos. Baza tartei va fi dintr-un aluat fraged. Însă dacă timpul nu îți permite să mai frămânți și aluatul, poți apela la aluatul foietaj din comerț. Stratul de brânză de la baza tartei, peste care se vor așeza frumos legumele, îl poți prepara dintr-o combinație de brânzeturi preferate.
Poți savura delicioasa și spectaculoasa tartă la oricare dintre mesele zilei, Va fi delicioasă și caldă, dar și rece, savurată în pauza de masă de la birou. O altă idee de tartă sărată și cu puțină carne, o poți descoperi la rețeta de tartă cu sparanghel în șuncă afumată și brânzeturi cu roșii cherry. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru tartă spirală de legume cu brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului fragede, care după frământare necesită și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp te vei ocupa de ingredientele pentru umplutura tartei.
Cum prepari aluatul pentru tartă spirală de legume, cu brânză
Trece făina prin sită în bolul de frământare. Adaugă și un praf de sare și amestec-o bine cu făina. Apoi adaugă untul rece, tăiat în cubulețe. Frământă rapid ingredientele folosind vârfurile degetelor până când obții o compoziție sfărâmicioasă.
Adaugă treptat apa în timp ce frămânți aluatul fraged. Mai frământă-l până când devine compact, apoi înfășoară-l în folie și pune-l la rece pentru o oră. Are nevoie de acest timp de relaxare pentru a deveni elastic și ușor de modelat.
Pregătește legumele și celelalte ingrediente
Spală vânăta și dovleceii, șterge-le bine și secționează-le longitudinal în felii subțiri. Așază feliile obținute pe o suprafață plană și presară sare peste ele. Lasă-le la deshidratat 20 de minute, apoi le ștergi cu prosoape de hârtie.
Curăță morcovii și secționează-i în felii longitudinale, subțiri.
Amestecă într-un bol brânza proaspătă cu brânza telemea și cu 1-2 linguri de smântână acră.
În alt bol, amestecă ouăle cu un praf de sare, unul de piper, oregano și busuiocul bine sfărâmate. Adaugă restul de smântână și omogenizează compoziția.
Cum formezi și coci delicioasa tartă spirală de legume, cu brânză
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoate aluatul de la rece și întinde-l într-o foaie circulară. Unge cu puțin unt o formă de copt cu diametrul de 24 cm și îmbracă-i interiorul cu foaia de aluat.
Înțeapă baza aluatului din loc în loc cu o furculiță.
Apoi adaugă amestecul de brânzeturi cu smântână și întinde-l uniform.
Peste acesta adaugă sub formă de spirală feliile subțiri de legume, alternându-le în funcție de culori. Toarnă deasupra lor amestecul de ouă cu smântână și condimente.
Trântește ușor forma de copt pe masa de lucru, pentru a pătrunde compoziția de ouă cu smântână printre legume.
Pune forma de copt în cuptorul încălzit și coace delicioasa tartă spirală de legume, cu brânză, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
Las-o să se răcorească puțin înainte de a o porționa.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari o tartă sărată, îți recomandăm să încerci rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.
Galerie foto