Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 ore și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să prepari și o altfel de friptură decât din carne de porc, îți oferim o rețetă de rață întreagă la cuptor cu mere și portocale. Friptura de rață este ideală și pentru seara de Revelion, dar și pentru alte ocazii deosebite.

Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

După preparare, rața se lasă acoperită timp de 30 de minute pentru a se frăgezi carnea / Shutterstock

Te vei bucura alături de cei dragi de gustul delicios al unei fripturi aromate, fragede și cu aspect deosebit. Merele și portocalele adăugate vor oferi cărnii de rață o armonie de arome specifice iernii.

Citește și

Opțional, poți strecura în tava cu rața umplută și un baton de scorțișoară. Ca garnitură, poți prepara cartofi dulci, varză roșie, sau un orez cu stafide. Descoperă aici și o rețetă de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. În continuare, poți urmări rețeta pas cu pas pentru prepararea fripturii de rață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea raței care trebuie ștearsă bine cu prosoape de hârtie umezite, apoi cu prosoape uscate. Dacă nu este bine curățată de pene, ocupă-te și de acest aspect

Apoi spală merele și taie-le în felii mai grosiere. Spală coaja portocalelor și taie-le și pe acestea în felii. Curăță cățeii de usturoi si toacă mărunt acele unei crenguțe de rozmarin. Unge rața pe toate părțile cu uleiul de măsline. Apoi presară peste ea și în interior, sare, piper și rozmarinul tocat. Pune în interiorul raței felii de portocale și de mere, cățeii de usturoi si crenguța de rozmarin. Leagă picioarele raței cu o sfoară de bucătărie și așază rața umplută într-o tavă. Pe lângă rață adaugă și restul de felii de mere și de portocale.

Descoperă și o rețetă de pui pe sticlă la cuptor, cu orez și legume.

Cum prepari rață întreagă la cuptor cu mere și portocale

Pornește cuptorul la 210 grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Acoperă tava cu un capac, sau cu o hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu. Pune-o la cuptor și lasă rața să se prepare timp de 15 minute, la 210 grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 190 de grade Celsius și continuă prepararea raței pentru o oră. În ultimul sfert de oră înlătură capacul de pe tavă.

După scurgerea intervalului de timp setat, scoate tava cu rața din cuptor. Unge rața cu miere amestecată cu muștar și pune-o din nou la cuptor pentru 8-10 minute. Scoate tava, întoarce rața pe partea cealaltă și unge-o din nou cu miere și muștar. Mai repetă procedeul odată după care lași rața în cuptor până când capătă o culoare frumoasă.

După ce scoți rața din cuptor, acoperă tava și lasă rața la odihnit 30 de minute. Carnea va deveni și mai fragedă și mai aromată.

Dacă te întrebi ce garnitură se potrivește cu delicioasa rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, îți recomandăm o rețetă de varză roșie călită. Combinația dintre friptura de rață și varza roșie este una deosebită.

 

Citește și
Rață rumenită la cuptor, umplută cu mere și portocale, într-o tavă ovală

Galerie foto

Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, pe un platou alb
Rață unsă cu ulei de măsline și condimentată
+21
CELE MAI CITITE
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
O mămăligă pusă pe un tocător de lemn pentru a ilustra cât mălai se pune la un litru de apă
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Extractul de vanilie pus într-un borcănaș și în două sticluțe
07:00
Extractul de vanilie se poate face și acasă. Descoperă metoda simplă și rapidă Extractul de vanilie se poate face și acasă. Descoperă metoda simplă și rapidă
Două porții de prăjitură cu mere și cocos
06:00
Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasă Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasă
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry, secționate pe un platou
26 septembrie, 08:00
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry
alimente potrivite pentru reducerea colesterolului așezate pe o masă albă
26 septembrie, 07:00
9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Care sunt sfaturile specialiștilor 9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Care sunt sfaturile specialiștilor
Sandvici cu pastramă de vită pentru a ilustra diferența dintre aceasta și carnea sărată de vită
26 septembrie, 06:00
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
Ulei de porumb turnat dintr-o cană într-un bol mai mic
25 septembrie, 08:00
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști
Mai multe brânzeturi vegane puse pe o masă
25 septembrie, 07:00
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Chec cu lămâie servit pe un grătar special
25 septembrie, 06:00
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ouă de prepeliță puse pe un blat de lemn pentru a ilustra de ce e indicat să le consumi zilnic
1
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia
Data viitoare când mergi la cumpărături pune în coșul tău și o cutie cu ouă de prepeliță. Sunt gustoase și mai ales foarte bogate în nutrienți, așa că ar fi bine...
O mămăligă pusă pe un tocător de lemn pentru a ilustra cât mălai se pune la un litru de apă
2
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Mămăliga este, în aparență, foarte simplu de preparat. Apă, sare, mălai și atât. Totuși, proporția între aceste ingrediente, timpul de fierbere și momentul în care adaugi mălaiul sunt foarte importante. Iată...
Chec marmorat cu cafea, servit pe un blat de lemn
3
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Rețeta de chec marmorat cu cafea este rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să faci o prăjitură simplă, cu o aromă care să îl facă deosebit. Este o combinație...
Trei porții de plăcintă cu prune ca la bunica pe un platou alb, rotund, alături de un bol cu prune
4
Plăcintă cu prune ca la bunica. Rețetă din copilărie
Plăcintă cu prune ca la bunica. Rețetă din copilărie
Dacă te-a cuprins nostalgia după deserturile mult adorate în copilărie, avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu prune ca la bunica. Este simplă și ușor de preparat, iar gustul ei...
Plăcinta cu brânză servită de o doamnă după ce au fost aduse de pe tigaie
5
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Rețeta de plăcintă cu brânză, preparată la tigaie, este o rețetă tradițională românească care îți va readuce în memorie gustul copilăriei și al meselor de acasă. Această plăcintă este ușor de...
Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2023. Nativii vor regăsi echilibrul interior

Horoscopul lunii octombrie 2023. Nativii vor regăsi echilibrul interior

Horoscopul lunii octombrie 2023. Nativii vor regăsi echilibrul interior
O zi din viaţa localnicilor din Vaslui, judeţul pe care baronul Dumitru Buzatu a avut grijă să îl menţină cel mai sărac de 30 de ani

O zi din viaţa localnicilor din Vaslui, judeţul pe care baronul Dumitru Buzatu a avut "grijă" să îl menţină cel mai sărac de 30 de ani

O zi din viaţa localnicilor din Vaslui, judeţul pe care baronul Dumitru Buzatu a avut "grijă" să îl menţină cel mai sărac de 30 de ani
Unica fiică a lui Leonard Doroftei, transformare radicală. Tânăra întoarce toate privirile

Unica fiică a lui Leonard Doroftei, transformare radicală. Tânăra întoarce toate privirile

Unica fiică a lui Leonard Doroftei, transformare radicală. Tânăra întoarce toate privirile
Cine este primul concurent eliminat din competiția sezonului 12. Anii de experiență nu au fost în favoarea sa: I-am dezamăgit!

Cine este primul concurent eliminat din competiția sezonului 12. Anii de experiență nu au fost în favoarea sa: „I-am dezamăgit!”

Cine este primul concurent eliminat din competiția sezonului 12. Anii de experiență nu au fost în favoarea sa: „I-am dezamăgit!”
Serialele din Turcia care se bat pentru cele mai bune locuri în topuri. Halil Ibrahim Ceyhan revine în rolul de protagonist

Serialele din Turcia care se bat pentru cele mai bune locuri în topuri. Halil Ibrahim Ceyhan revine în rolul de protagonist

Serialele din Turcia care se bat pentru cele mai bune locuri în topuri. Halil Ibrahim Ceyhan revine în rolul de protagonist
Cel mai lacom prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă

Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă

Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră

Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră

Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră
Delia și-a cumpărat o pereche de cizme din cauciuc în valoare de peste 1.100 de euro. Cum au reacționat fanii când au văzut achiziția

Delia și-a cumpărat o pereche de cizme din cauciuc în valoare de peste 1.100 de euro. Cum au reacționat fanii când au văzut achiziția

Delia și-a cumpărat o pereche de cizme din cauciuc în valoare de peste 1.100 de euro. Cum au reacționat fanii când au văzut achiziția
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic batoane proteice. Cât de benefice pot fi acestea pentru sănătate

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic batoane proteice. Cât de benefice pot fi acestea pentru sănătate

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic batoane proteice. Cât de benefice pot fi acestea pentru sănătate
fresh
Ulei de porumb turnat dintr-o cană într-un bol mai mic
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
închide