Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale
Dacă dorești să prepari și o altfel de friptură decât din carne de porc, îți oferim o rețetă de rață întreagă la cuptor cu mere și portocale. Friptura de rață este ideală și pentru seara de Revelion, dar și pentru alte ocazii deosebite.
Galerie foto
Te vei bucura alături de cei dragi de gustul delicios al unei fripturi aromate, fragede și cu aspect deosebit. Merele și portocalele adăugate vor oferi cărnii de rață o armonie de arome specifice iernii.
Opțional, poți strecura în tava cu rața umplută și un baton de scorțișoară. Ca garnitură, poți prepara cartofi dulci, varză roșie, sau un orez cu stafide. Descoperă aici și o rețetă de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. În continuare, poți urmări rețeta pas cu pas pentru prepararea fripturii de rață.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea raței care trebuie ștearsă bine cu prosoape de hârtie umezite, apoi cu prosoape uscate. Dacă nu este bine curățată de pene, ocupă-te și de acest aspect
Apoi spală merele și taie-le în felii mai grosiere. Spală coaja portocalelor și taie-le și pe acestea în felii. Curăță cățeii de usturoi si toacă mărunt acele unei crenguțe de rozmarin. Unge rața pe toate părțile cu uleiul de măsline. Apoi presară peste ea și în interior, sare, piper și rozmarinul tocat. Pune în interiorul raței felii de portocale și de mere, cățeii de usturoi si crenguța de rozmarin. Leagă picioarele raței cu o sfoară de bucătărie și așază rața umplută într-o tavă. Pe lângă rață adaugă și restul de felii de mere și de portocale.
Descoperă și o rețetă de pui pe sticlă la cuptor, cu orez și legume.
Cum prepari rață întreagă la cuptor cu mere și portocale
Pornește cuptorul la 210 grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Acoperă tava cu un capac, sau cu o hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu. Pune-o la cuptor și lasă rața să se prepare timp de 15 minute, la 210 grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 190 de grade Celsius și continuă prepararea raței pentru o oră. În ultimul sfert de oră înlătură capacul de pe tavă.
După scurgerea intervalului de timp setat, scoate tava cu rața din cuptor. Unge rața cu miere amestecată cu muștar și pune-o din nou la cuptor pentru 8-10 minute. Scoate tava, întoarce rața pe partea cealaltă și unge-o din nou cu miere și muștar. Mai repetă procedeul odată după care lași rața în cuptor până când capătă o culoare frumoasă.
După ce scoți rața din cuptor, acoperă tava și lasă rața la odihnit 30 de minute. Carnea va deveni și mai fragedă și mai aromată.
Dacă te întrebi ce garnitură se potrivește cu delicioasa rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, îți recomandăm o rețetă de varză roșie călită. Combinația dintre friptura de rață și varza roșie este una deosebită.
Galerie foto