Ratatouille la cuptor. Rețeta de ghiveci franțuzesc, simplă și rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Pentru una dintre mesele principale ale zilelor de post sau zilele în care dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, încearcă rețeta de ratatouille la cuptor. Este o rețeta de ghiveci franțuzesc, simplă și rapidă, foarte gustoasă și hrănitoare.

Ratatouille la cuptor preparat în vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Legumele se așază sub formă de spirală, alternând culorile / Shutterstock

Sunt foarte versatile rețetele pe bază de amestec de legume. Se prepară rapid, iar combinația de gusturi și arome este delicioasă. În plus, sunt și foarte spectaculoase dacă folosești legume multicolore și realizezi un curcubeu culinar, spectaculos.

Citește și

Poți prepara rețete de ratatouille pe tot parcursul anului folosind legume de sezon. Poți opta pentru prepararea rețetei la cuptor sau pe flacăra aragazului. Cea mai simplă metodă este cea a cuptorului pentru că nu mai ai grija amestecării ingredientelor. Iar dacă nu dorești ca preparatul să fie de post, poți gratina legumele cu brânzeturile preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de dovlecei gratinați la cuptor, cu roșii cherry. În continuare îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru ghiveciul franțuzesc, preparat la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas și singurul care necesită puțin efort, constă în pregătirea legumelor. Apoi pregătești vasul în care prepari ghiveciul și sosul de roșii în care se vor răsfăța legumele la cuptor. Poți prepara un sos din roșii proaspete cu condimente după gust. Poți apela și la sosurile de roșii conservate la borcan.

Cum prepari rețeta de ratatouille la cuptor

Mai întâi curăță ceapa roșie și usturoiul și clătește-le cu apă rece. Toacă ceapa în rondele mai grosiere, iar usturoiul pisează-l, sau trece-l prin presă.

Clătește bine zucchinele, dovlecelul, vânăta și roșiile. Lasă-le să se scurgă și taie-le în rondele de grosimea celor de ceapă roșie. Așază toate rondelele de legume pe un platou întins. Presară o linguriță de sare peste ele și lasă-le la deshidratat pentru aproximativ 30 de minute.

Într-un vas termorezistent pune sucul de roșii. Amestecă-l cu usturoiul strivit și o lingură de ulei de măsline. Apoi rupe câteva frunze de busuioc mai mărunt și adaugă-le în sos.

Folosește prosoape de hârtie pentru a șterge rondelele de legume prin presare. Sarea presărată peste acestea va scoate la suprafața lor stropi de apă. După ce ai absorbit această apă cu prosoape de hârtie, așază rondelele în vas, sub formă de spirală. Așază-le frumos alternând culorile ca un curcubeu.

Stropește legumele cu ulei de măsline și presară-le cu ierburile de Provence.

Acoperă vasul cu legume cu o folie de aluminiu si introdu-l în cuptor. Setează temperatura la 200 de grade Celsius și prepară deliciosul ratatouille la cuptor pentru 30-40 de minute. În ultimele 10 minute îndepărtează folia și lasă legumele să se rumenească ușor.

După ce scoți vasul din cuptor sau în timpul servirii, decorează ghiveciul cu pătrunjel verde.

Tot din categoria rețetelor delicioase cu multe legume, îți recomandăm să încerci și rețeta de frigărui de pui cu legume.

Citește și
Ratatouille în vas rotund, alb, alături de două tacâmuri din lemn
Galerie foto

Galerie foto

Porție de ghiveci franțuzesc în vas maro cu tacâmuri
Pașii de pregătire a legumelor pentru ghiveci franțuzesc / Shutterstock
Ratatouille la cuptor preparat în vas alb
+21
CELE MAI CITITE
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Înghețată de vanilie cu afine într-un recipient metalic, alături de o ligură și cornete de înghețată
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două boluri cu năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi și un bol cu orez
Galerie foto
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Porții de legume în aspic pe un platou alb
Galerie foto
Legume în aspic. Rețetă de post
Legume în aspic. Rețetă de post
Legume asortate în sos de roșii în bol negru
Galerie foto
Legume asortate în sos de roșii. Rețetă de post
Legume asortate în sos de roșii. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ciuperci proaspete puse pe un tocător
08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
„Ţi se rupe inima”. Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
„Ţi se rupe inima”. Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
„Ţi se rupe inima”. Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
fresh
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
închide