Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediat

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Mexicană

Când spui guacamole spui Mexic. Este unul dintre preparatele tradiționale din această țară care a devenit popular în întreaga lume. Guacamole este un sos pe cât de simplu de făcut, pe atât de complex la gust. Îți oferim rețeta tradițională de guacamole.

Publicat: 24 octombrie 2022, 07:00
Un bol negru cu guacamole
În guacamole se mai pot pune ardei iute, roșii, ceapă / Shutterstock

Cuvântul „guacamole” este originar din Mexic, unde avocado a fost cultivat de mii de ani. Numele este derivat din două cuvinte aztece ”nahuatl” – ”ahuacatl” care înseamnă ”avocado„ și ”molli” care se traduce prin ”sos”.

Tot ce vei avea nevoie pentru a face guacamole tradițional este avocado copt și sare. Dacă vrei mai poți adăuga suc de lămâie, care prin aciditatea sa va echilibra gustul puternic al fructului de avocado. 

De asemenea, mai poate fi îmbogățit cu coriandru tocat, chili, ceapă sau roșii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se taie avocado pe jumătate. Se scoate sâmburele. Pulpa se scoate cu ajutorul unei linguri și se pune într-un castron. Folosind o furculiță, se zdrobește avocado fără a-l face prea fin.

Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. Apoi, se adăugă ceapa tocată, coriandrul, piperul negru și ardeiul iute. Ardeiul iute se pune gradual gustând. Dacă este prea iute nu se folosește toată cantitatea.

Cum alegi un fruct de avocado perfect copt

Trucul pentru a face guacamole perfect este să folosești fructe de avocado care sunt coapte suficient de mult, fără să depășească gradul de maturitate. Atunci când este crud este tare și fără aromă. Când este mult prea copt fructul de avocado are pete negre, iar gustul îi dispare.

Pentru a verifica dacă avocado este copt atât cât trebuie verifică-l apăsând ușor coaja. Dacă este tare și degetul nu intră deloc în coajă, nu este încă copt. Dacă poți să apeși ușor, avocado este copt. Dacă degetul intră puternic în pulpă prin coajă atunci este deja trecut. Îți pferim mai jos lista de ingrediente pentru rețeta tradițională de guacamole.

Cum cureți un avocado

Pentru a curăța de coajă un avocado, taie-l pe jumătate pe lungime cu un cuțit ascuțit și răsucește-l. Vei ajunge ușor la sâmbure. Pentru a-l îndepărta, poți lovi cu grijă cuțitul de el, apoi răsucește ușor pentru a-l disloca. O altă variantă este să tai fructul de avocado în sferturi și să scoți sâmburele cu degetele sau cu o lingură. Află mai multe despre rețeta de ouă umplute cu cremă de avocado și ardei.

Citește și

Cu ce se mănâncă guacamole

Guacamole se poate mânca cu nachos dar este, de asemenea, un topping sau o garnitură excelentă pentru enchiladas, tacos, somon la grătar sau pui la cuptor .

Guacamole este bun și ca ingredient în alte preparate. Poate fi pus, de exemplu, în sandviciuri. Poți încerca și o rețetă de salată de vinete cu avocado. Perfectă pentru momentele când ai musafiri la masă.

Cum se păstrează guacamole

Cel mai bine este să consumi guacamole imediat ce l-ai preparat pentru că va începe să oxideze. Nu este nicio problemă dacă îl faci cu câteva ore înainte de masă, însă nu uita să adaugi suc de lămâie sau de limetă.

Trucul pentru a păstra guacamole cât mai verde este să te asiguri că aerul nu îl atinge. Transferă-l într-un recipient și acoperă-l cu folie de plastic. Apoi, pune-l la rece.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
sos de chiftele
Rețetă de sos pentru chiftele. Trucuri care îl fac extrem de gustos
Rețetă de sos pentru chiftele. Trucuri care îl fac extrem de gustos
sosul béarnaise
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
cele mai bune sosuri din lume în boluri
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Mireasa sezonul 11. Mihaela a făcut o criză, cu plâns și urlete, în timp ce interacționa cu doamna Dorina: Nu mai ține teatrul
Mireasa sezonul 11. Mihaela a făcut o criză, cu plâns și urlete, în timp ce interacționa cu doamna Dorina: ”Nu mai ține teatrul”
Mireasa sezonul 11. Mihaela a făcut o criză, cu plâns și urlete, în timp ce interacționa cu doamna Dorina: ”Nu mai ține teatrul”
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide