sos

Rețetă de sos pentru chiftele. Trucuri care îl fac extrem de gustos
Sosuri | 10 martie 2025

Rețetă de sos pentru chiftele. Trucuri care îl fac extrem de gustos

Sosul pentru chiftele este acel element care poate transforma un fel de mâncare simplu într-o adevărată delicatesă. Indiferent dacă preferi chiftelele făcute în casă sau cele cumpărate de la magazin, un sos bine pregătit poate adauge profunzime și savoare fiecărei înghițituri. Unul dintre cele mai populare sosuri este cel pe bază de roșii, care poate fi preparat cu usturoi, busuioc și alte condimente, oferind o aromă bogată și un gust echilibrat.

Rețetă de sos pentru chiftele. Trucuri care îl fac extrem de gustos
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Sosuri | 3 martie 2024

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită

Sosul béarnaise este un clasic al bucătăriei franceze, fiind considerat un derivat al sosului olandez. Se servește de obicei cu friptură de vită, dar este potrivit și pentru alte tipuri de carne sau chiar pentru fructe de mare.

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Sosuri | 2 martie 2024

Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10

Fiecare țară are un sos cu care se laudă și pe care îl consumă foarte des. Descoperă cele mai bune sosuri din lume. Află ce sos românesc este în top 10.

Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont
Sosuri | 12 decembrie 2023

Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont

Sosul pesto își are originile în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei. Prima înregistrare istorică a sosului pesto datează din secolul al XIX-lea, dar, cel mai probabil, era consumat cu mult timp înainte. Termenul „pesto” provine de la cuvântul italian “pestare,” care înseamnă „a zdrobi” sau „a măcina.” Descoperă cum să faci cel mai bun sos pesto la tine acasă. Iată câteva sfaturi utile de la bucătarii profesioniști.

Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont
Sos yum yum. Rețeta celui mai popular sos japonez
Sosuri | 6 decembrie 2023

Sos yum yum. Rețeta celui mai popular sos japonez

Maioneza, ketchupul și muștarul sunt cele mai comune sosuri, dar pe lângă ele există multe altele, poate mult mai complexe și mai gustoase. Rețeta de sos yum yum, sosul japonez, este una dintre ele și trebuie neapărat să o încerci.

Sos yum yum. Rețeta celui mai popular sos japonez
Sos olandez. Cel mai catifelat sos din bucătăria franțuzească
Sosuri | 1 noiembrie 2023

Sos olandez. Cel mai catifelat sos din bucătăria franțuzească

Rețeta de sos olandez este una dintre cele mai simple rețete. Sosul este fin și delicioas și face parte din bucătăria clasică franceză. Deși numele său sugerează o origine olandeză, însă are prea puține legături cu Țara Lalelelor.

Sos olandez. Cel mai catifelat sos din bucătăria franțuzească
Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne
Sosuri | 29 octombrie 2023

Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne

În lumea bucătăriei, sosurile reprezintă adesea elementul de finisare care transformă o simplă masă într-o experiență culinară memorabilă. Unul dintre sosurile clasice din bucătăria franceză este sosul Velouté. Cunoscut pentru textura sa catifelată și aroma subtilă, Velouté este un sos de bază versatil din care au derivat mai multe alte sosuri.

Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne
Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară
Sosuri | 7 august 2023

Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară

Yuzu este un mic fruct citric asemănător cu lămâia, dar cu o aromă complexă, florală. Se potrivește foarte bine în sosuri pentru salate sau pentru preparate din carne. În combinație cu ghimbirul dă naștere unei bogății de gusturi, rafinate și elegante. Descoperă o rețetă delicioasă de vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară.

Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară
3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic
Rețete de mâncare | 21 iunie 2023

3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic

Chutney este un preparat originar din India, gătit din fructe, legume și ierburi aromatice. Se folosește pentru a aduce echilibru preparatelor sau pentru a potența anumite gusturi. Vei găsi rețete de chutney chiar și în bucătăria occidentală. În sens larg, denumirea de chutney se referă la orice conservat în zahăr sau oțet, indiferent de textură, ingrediente sau consistență.

3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic
Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc
Sosuri | 21 mai 2023

Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc

Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano este un suc de roșii fin și bogat, care este atât de bun încât îl poți mânca cu lingurița. Se potrivește cel mai bine cu paste, dar îl poți folosi și pentru alte preparate, după preferințele tale.

Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc
Aioli, sosul de usturoi pentru care se luptă Spania și Franța
Sosuri | 15 ianuarie 2023

Aioli, sosul de usturoi pentru care se luptă Spania și Franța

Aioli este un sos de usturoi și ulei de măsline care se pregătește des în bucătăria mediteraneană. Originile exacte ale sosului nu se știu, pentru că sunt arogate atât de Franța, cât și de Spania. Numele „aioli” se traduce prin „usturoi și ulei” și are rădăcini atât în catalană, cât și în provensală. 

Aioli, sosul de usturoi pentru care se luptă Spania și Franța
Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediat
Sosuri | 24 octombrie 2022

Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediat

Când spui guacamole spui Mexic. Este unul dintre preparatele tradiționale din această țară care a devenit popular în întreaga lume. Guacamole este un sos pe cât de simplu de făcut, pe atât de complex la gust. Îți oferim rețeta tradițională de guacamole.

Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediat
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
închide